Zakaj ti ne imeti rad Metelkova? Ker kam pa naj grem?

17.8.2015 / 06:04 Komentiraj
Model pa takoj: “Ja, pa bo Crnkovič objavil, glede na to, da sovraži Metelkovo?” — Pizda, a mam jaz kolumno al jo ma on?
NAROČI SE PRIJAVI SE

Zadnjič enkrat sem v tej vročini pristala na Metelkovi in tam švicala dalje. Debata je nanesla na debato, na koncu je bilo: “Aja, ti maš kolumno pr Crnkoviču. On ful ne mara Metelkove. Vsaj pisal je večkrat tko.”

Tist, k te kr mal postran začnejo gledat, ti bi se pa najrajš zadrl: “Ne, jaz sem metelkovka!”

Pozerji

In ker Crnkoviča nisem nikol brala, sem ga šla pol doma takoj zasliševat prek kompa: “Zakaj ti ne imeti rad Metelkova? Je to res?”

In on na easy nazaj: “Ja. Ne maram alter scene.”

Pol sem pa začela padat ven, da kam bi pa hodila, če ne bi blo Metelkove. Med une pa une pozerčke? Od kurbirja jebač pa od jebača babysitter pa ne vem kaj še vse.

In jebeš mi mater, da je rekel, da je ravno zdej tam.

Ojoj. Kako gre men na kurac ta ljubljanska pozerska scena. Res. Ovce. Pozerčki, katerim se zdi fajn, če so isti kot vsi. Mislijo, da so drugačni in nekaj več, ne dojamejo pa, da so del črede. En začne nosit take špegle, pa jih kr naenkrat majo vsi. En začne nosit te hlače, pa jih kr naenkrat majo vsi. En začne fukat tak tip ženske, pa jo kr naenkrat vsi.

A ni že zadost, da vsa Ljubljana nosi bele all-starke?

En začne nosit take špegle, pa jih kr naenkrat majo vsi. En začne nosit te hlače, pa jih kr naenkrat majo vsi. En začne fukat tak tip ženske, pa jo kr naenkrat vsi.

Scena

In kr naenkrat hodijo vsi v isti lokal. Ker je tam “scena”. Scena že, sam bolj una iz cirkusa. Kakšna scena, folk? Vsi smo mi iz navadne vasi! In pol se jim zdi, da so kao neki frajerji.

Sam jebeš me, da sem jaz velik večja frajerka, k sama s čičati drinkam v največjem pajzlju v Ljubljani. Za to je treba met jajca. Videt in slišat človeško realnost, ne pa “mi mislimo, da smo ful, sam v resnici nismo nč.”

V njih čutim iskrenost. So, kar so. Kakršnikol so. Pa tud ni treba skrbet, kako smo oblečeni, ker kle je že cel podvig, če se nam zjutri sploh znese oblečt.

Nič pristnega, vse je samo igra

Pri pozerčkih ne čutim nič pristnega. Vse je igra in neka sprevržena želja, da bi te ostali pozerčki sprejeli. Jaz razmišljam, zakaj sem na tem svetu, oni pa, če bo roza barva drug let tud moderna, pa če bo brada kmal spet in.

Pozerčki so celo taki pozerčki, da kelnarji v takih lokalih dostkrat mislijo, da so več kot gosti. Ker dela tam pa tam. No, dej, umir se mal pa strež dalje, zarad mene si lahko tud prostovoljc v javni kuhinji. Oziroma tist bi mel plus točke, tko je pa en velik žalosten minus.

Zakaj sledit drugim?

Nikoli nisem razumela, zakaj nekdo hoče bit del množice. Zakaj sledit drugim? Zakaj taka nesigurnost? A ni lepš bit čist zase stranka?

Vedno sem se izogibala te “scene”. V 90. smo hodil v K4, ko je bila Štirka še Štirka, ne pa zdej ta jeba od tuc-tuc muzke. Pa Gerbičeva. Palma četrtki. Enkrat so me zvlekli v Turista. Hvala lepa, nikoli več.

Metelkova

In seveda Metelkova. Ker sem živela kot otrok v Zupančičevi jami, res ni blo težko čez progo it.

Ampak to je blo 20 let nazaj. Zdej grem dvakrat na leto ven in takrat ni druge kot Metelkova. Ker kam boš šel v tej Ljubljani? Nej gledam udeležence reallity showov, kako delajo selfije v diskačih? Nej gledam nasnifano mladino, k hodi z after partyjev? Vsi nabliskani od jeftine robe, k še imena ne znam izgovort. Od nekih gnojil in YMCA in sladoleda do bog jih nima rad.

Pa ne rečem, da je Metelkova perfektna. Mogoče je sam men tok domača. Tam je vsaj vse živo. Kjer lahk srečam tud koga, k je starejši od 15, pa ni čisti pozer. In nima cele abecede kemije v riti, in se poznamo že dolg let. In ne bo prvi skočil skakat na Ti moja rožica. Ker pozerčki bi se ziher spozabli.

In pošljem sporočilo nekomu, za katerga vem, da ve vse o Metelkovi, če bi mi mal več povedal, ker bi napisala kolumno. In model prva stvar: “Ja, pa bo objavil Crnkovič, glede na to, da sovraži Metelkovo?”

Pizda, a mam jaz kolumno al jo ma on? Aja, sej on tud piše.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE