Fitnes, dobra oblačila in vadba diskretnega flirtanja pred ogledalom

23.5.2015 / 06:10 Komentiraj
“Službo sem dobila! Prvo pravo službo!” zaslišim iz telefona evforično prijateljico. Potem drdra svojo zgodbo 10 minut.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Da skrajšam:

Poanta zgodbe je bila, da je iz diplomirane gospodinje s končano srednjo šolo in nekaj napol narejenimi izpiti čez noč postala navidez diplomirana menedžerka. Dobila je mesto vodje prodaje na prestižnem oddelku ene najbolj prestižnih slovenskih firm.

Hihitaje je s spogledljivim glasom še dodala, da sicer ne ve, s čim si je to zaslužila, ampak da bo že poskrbela, da bo delodajalcu nudila dodano vrednost.

Kot se za prijateljico spodobi, sem bila seveda vesela novice, da bo njeno življenje odslej veliko znosnejše. Sicer pa se ob super fantu in krasnem prvem potomcu že zdaj ni imela kaj pritoževati. Celó hišo in psa in avto že imajo, samo bazena si še ne morejo privoščiti.

Ko je omenila dodano vrednost, pa sem se tako ugriznila v jezik, da me je kar zabolelo — da ne bi slučajno zinila kaj pikrega.

Ženski aduti/atributi

Ta tema me vedno prisili k objektivnemu razmišljanju.

Tragikomično se mi zdi dejstvo, da lahko na prste preštejem število ženskih poznanstev, ki so se znašle na dobrem položaju zahvaljujoč naslednjim dejavnikom: dolge ali vsaj dobro omišičene noge, oblikovana in ne preveč ploska zadnjica, naravne prsi; prijeten, celo žameten glas, sposobnost hihitanja ali kimanja v pravem trenutku med pogovorom.

O lepoti v pravem pomenu besede ali o inteligenčnem kvocientu pa raje ne bi.

Obstajajo seveda tudi take, ki imajo zadnji dve kvaliteti. Zato so se znašle na še višjem položaju, s še več privilegiji in s še večjim številom oboževalskih sodelavcev in/ali nadrejenih — če taki glede na njihov položaj še sploh obstajajo.

Ne pravim, da je s takšno navidez nepravično hierarhijo karkoli narobe. Navsezadnje si jo lahko razložimo na logičen način: vsi moški — pod pogojem, da so naravnani naravnost — so mahnjeni na lepotice zaradi reprodukcijskega potenciala velikih prsi in maternice, skrite pod oblinami.

Če torej predpostavljamo, da so na višjih položajih moški, ki vsaj do neke mere cenijo tudi intelektualni potencial, postane zadeva popolnoma jasna. Če pa je na takšnem položaju ženska, pa bodo lepotice prej ali slej spet prestrašeno spremljale objave Zavoda za zaposlovanje.

Vsaka ima svojo rešitev

Ker se ženske na tem svetu rojevamo v vseh vrstah in oblikah, je takšno ravnanje diskriminatorno. Seveda pa še vedno obstaja rešitev za vsako: fitnes, dobra oblačila in vadba diskretnega flirtanja pred ogledalom. Tako se lahko izognemo jamranju.

Ko pa spregovorimo o dodani vrednosti, se nas lahko večina kar poslovi od obetavnega delovnega mesta. Resnično redke so namreč tiste, ki so zavoljo široko odprte denarnice, ki ponuja plačo, pripravljene široko razpreti tudi noge. Za to je poleg seksualne odprtosti potrebno še mnogo več: želja po avanturizmu, ponavadi še želja po hitri povišici, nemalo brezbrižnosti, sposobnost diskretnosti in v večini primerov še rahlo do zmerno pomanjkanje bistrosti.

Prijateljici seveda nisem naravnost povedala, v katere od kategorij jo umeščam sama — sem ji pa zaželela veliko sreče na razburljivi delovni poti. Nekega dne pa se bom hihitala še jaz, ko bom enako zaželela tudi njenemu partnerju.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na [email protected]
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE