Domaćica ostane domaćica: Bratuškova je v kleti gojila travo

12.3.2015 / 11:09 Komentiraj
Stranski učinek preiskave pri Bratuškovi je odkritje indijske konoplje. Priznava, da se zakaja “že od nekdaj”, “dnevno”.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Povod za preiskavo pri Alenki Bratušek je bila morda res njena samokandidatura za evropsko komisarko, vendar so policisti na njenem domačem naslovu odkrili še več — namreč polno klet sadik indijske konoplje.

Po trditvah tiskovnega predstavnika policije Draga Menegalije — ki je sicer hotel ostati neimenovan — so preiskovalci “na območju policijske uprave Kranj” našli in zasegli “nekaj ducatov” sadik indijske konoplje.

Rastlinjak je urejen v kleti njene družinske hiše v Stražišču pri Kranju in je “profesionalno” opremljen s sistemi za ogrevanje, osvetljevanje in namakanje.

Po odkritju se je nekdanja predsednica vlade in nesojena evropska komisarka zlomila in skrušeno priznala — vsaj delno — kaznivo dejanje po prvem odstavku 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1-UPB2, “neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami”).

Bratuškova je po besedah nekega drugega policista kategorično zanikala, da bi gojila travo za premoženjsko korist. Krivdo je v celoti prevzela nase in povedala, da kadi marihuano že od srednješolskih let in to tako rekoč “non stop”, kot se je baje izrazila.

Kljub precej sofisticirani tehniki se njen pridelek — in končni izdelek — po besedah policijskih preizkuševalcev ne more meriti z “originalnimi”, severnoafriškimi ali prednjeazijskimi produkti. Domaćica ostane domaćica.

Legalize it!

Ko nam je po več poskusih končno le uspelo vzpostaviti kontakt s popoldansko botaničarko, smo jo vprašali, ali se zavzema za legalizacijo mehkih drog.

Na naše presenečenje odvrnila, da “absolutno”. Toda zakaj tega ni storila oz. predlagala že prej, ko je bila še na oblasti? “Nisem hotela mešati svojih osebnih zadev s službenimi,” je odgovorila.

Ali je torej šlo za neke vrste previdnost, preračunljivost, da si ne bi pokvarila političnega imidža? “Sploh ne,” je rekla: “Saj veste, koliko resnejših stvari je bilo treba urediti. Bom pa vprašanje legalizacije sprožila zdaj, v bližnji prihodnosti. To je tako ali tako tipično opozicijska pobuda, če že do nje pride.”

Verjetno je bila ravno malo zadeta.

Iz policijskih vrst smo dobili še namig, da bodo s preiskavo v zvezi s samokandidaturo za evropsko komisarko sicer nadaljevali, vendar da bodo posvetili več pozornosti tudi temu nepričakovanemu aspektu sumljivosti Alenke Bratušek.

To naj bi pomenilo, pravi (tokrat res anonimen) vir iz policije, da bodo vzeli pod drobnogled politične somišljenike predsednice Zavezništva Alenke Bratušek tako v Ljubljani kot v Bruslju.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE