Apple ve, koliko je ura

9.3.2015 / 20:17 Komentiraj
Modni dodatek Apple Watch je uradno lansiran: stal bo od 349 do več kot 10.000 dolarjev. Na večjih trgih od 24. aprila.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Apple je uradno lansiral svoj modno-tehnološki dodatek, pametno zapestno uro. — [Fotografija: Apple.]

  • Apple Watch pride v dveh velikostih: 38- in 42-milimetrskem ohišju.
  • Osnovni model Sport v aluminijastem ohišju (v dveh verzijah: srebrni in Space Gray) bo stal 349 dolarjev (38 mm) ali 399 dolarjev (42 mm).
  • Upmarket model Apple Watch v jeklenem ohišju (v dveh verzijah: polirani in Space Black) bo stal najmanj 549 ali 599 dolarjev in največ 1049 ali 1099 dolarjev (odvisno od velikosti in jermena, ki si ga boste zaželeli).
  • Luksuzni Apple Watch  Edition z zlatim ohišjem (v dveh verzijah: 18-karatno rumeno zlato in rdeče zlato) pa bo stal 10.000$ in več.

No comment.

  • Baterija bo zdržala ves dan (18 ur) ob normalni uporabi — karkoli že to pomeni —, čez noč pa jo bo treba polniti. (Pa kaj? Včasih je bilo treba pred spanjem uro naviti. Vsako noč.)

V Sloveniji bo treba še malo počakati. Pred koledarskim poletjem najbrž bo.

Apple Watch bo zagotovo velika uspešnica. Pa čeprav samo modna. Pri vseh teh milijonih in milijonih lastnikov oz. uporabnikov iPhonov tega ni težko uganiti. Niti najcenejša ni ravno poceni, njena uporabnost pa bo — ali je že, vsaj za uporabnike iPhonov — stvar navade. Najverjetneje pa jo bo veliko ljudi kupilo že zato, ker je lep in očitno tudi trendy fashion accessory. Karkoli že bi kdo z Apple Watchem znal ali hotel početi.

Novi MacBook

Tim Cook je predstavil tudi prenovljenega MacBooka. Srednji razred Applovih laptopov je po novem 12-palčni (Retina, seveda) in s klinastim profilom spominja na Aire. Izgleda odlično — in je najbrž tudi zares dober. Poleg procesorjev in teh zadev sta opaznejši novosti nov trackpad in čisto nova tipkovnica z izboljšanim sistemom vgradnje in načinom ugreza tipk.

MacBooki po novem v običajni srebrni, Space Gray in zlati barvi (zadnji dve v narekovajih, seveda). — [Fotografija: Apple.]

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE