Zvokoblog 53: Naokrog je odzvanjala jubilejna 20. Sajeta

8.7.2019 / 14:09 Komentiraj
Zvočni safari se je poglobil v lokalno okolje. Vsega ni zabeležil, saj pri tem ne gre za linearno dokumentarno pripoved.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Letos je bila jubilejna edicija Sajete. Specifičen festival, kjer naletiš na marsikoga, ki ga ne pričakuješ, in na marsikoga, ki ga že poznaš.

Sajetin zvočni safari je letos upošteval raznolikost in se poglobil v vpetost festivala v lokalno okolje. Vsega ni zabeležil, saj pri tem ne gre za linearno dokumentarno pripoved. Pričaral pa je zvok prizorišča in se sprehodil po okolici.

Slišali smo zveneti pripravljanje scene. Otroško igro s kričanjem in grizenjem jabolk. Kvadrofonsko zvočno instalacijo. Žuborenje Tolminke in Soče na Sotočju. Klesanje pod mentorstvom legendarnega kiparja Dušana Gerlice, ki je safari povabil k sebi domov. Pa »govorjenje« slapu. Odpeljali smo se proti Javorci, kjer so pod kolesi avtomobila škripali kamenčki. Na ovinku se je potoček pretakal po skali. Ptiči so peli, zaganjal se je veter, žabe so regljale.

V Tolminu smo na njegovi »več kot fešti in manj kot festivalu« Lukatelce srečali Zdravka Dušo. Ker se Sajeta in Myra Locatelli dobro razumeta, je bil tamkajšnji nastop Esada Babačića v Volčah usklajen tako, da so obiskovalci lahko zdrveli nazaj na Sotočje poslušati največjega Ramba med Amadeusi.

Še pred tem smo tudi v Volčah poslušali lastovke pred cerkvijo sv. Lenarta in Miho Mlinarja, ki je opisal svojo presenetljivo najdbo precej starejše cerkve v obstoječi cerkvi.

Ja, Sajeta je spet zvočila tako, da je odzvanjalo naokoli. Srečali smo tudi kak pretekli zvok.


Opomba: Avtor objavlja Zvokobloge, Soundbloge, Zvočne razglednice in druge tonske in videoposnetke tudi na svojem YouTube kanalu.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE