Skuhala sem lazanjo in boranijo in spekla rozbif. A sem pridna?

27.6.2019 / 06:08 2 komentarja
Sicer pa raje vidim, da kuha mož. Če kuha, ga imam še raje. Kuha vrhunsko. Čeprav jaz čisto nič ne zaostajam za njim.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Ta teden sem trikrat kuhala. A sem pridna?

Že mogoče. Ampak če sem odkrita, mi gre to na živce. Odločila sem se, da se ne dotaknem šporheta čez vikend niti s palico. A sem pridna?

Raje imam, da kuha mož. Če kuha, ga imam še raje. Kuha vrhunsko. Čeprav jaz čisto nič ne zaostajam za njim.

Začelo se je v ponedeljek. Ko se je sin vrnil iz Moskve, sem njemu na čast spekla lazanjo. Prišel je poln dobrih vtisov in je bil zelo vesel, ko sem ga pričakala z lazanjo.

Naslednji dan, v torek, sva bili z asistentko Marijanco sami. Spekla sem rozbif. Pripravila sem ga v smetanovi omaki z mandlji. Za prilogo sta bila kuhana cvetača in pomfri. Bilo je slastno.

Četrtek je dan za boranijo

V četrtek sem skuhala boranijo. Najprej sem hotela uporabiti svinjski vrat, ampak me je Marijanca prepričala, da to v poletnih mesecih ni dobro, ker napenja. Svinjina je primernejša v zimskih mesecih.

Prepričala me je skratka, da sem kupila razkoščičena piščančja bedra. Najprej jih razrežite na koščke. Na olivnem olju prepražite čebulo in česen. Vrzite v ponev piščanca in ga začinite s kajenskim poprom, papriko in kurkumo. Ne varčujte z začimbami. 

Medtem v loncu skuhajte stročji fižol. Fižola ne režite, samo otrebite ga. Poberite ga iz vode, v katere se je kuhal, in jo prihranite, ker jo boste rabili za zalivanje jedi.

Fižol narežite na krajše štrclje. Ko je piščanec že zapečen, ga posujte še z riževo moko in premešajte. Če se prijema na dno, ga zalijte z vodo od fižola. Potem dajte not še stročji fižol in še zalijte. Tekočine naj bo kar veliko. Ne pozabite izdatno soliti.

Jed je izgledala privlačno. Bila je zeleno-rumene barve. Seksi. Dišala je omamno.

Za prilogo lahko ponudite basmati riž. Skuhajte ga brez vsega v vodi in na koncu samo posolite.

A sem pridna?

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE