“Nekatere obleke nič ne rečejo, pokažejo pa vse.”

19.3.2019 / 06:08 Komentiraj
Zadovoljna sem bila z nakupom. Lepo je, če se ne delam, da sem šminka, ampak ostajam realna. Zdaj nekaj časa ne bom več.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Ob vsaki menjavi letnih časov imam potrebo, da si kupim nekaj novega za oblečt. Spet se začenja pomlad, jaz pa nimam nobene prehodne jakne. Tudi nimam denarja, sem in tja se pa na račun pisateljice le usede kakšen honorar. To je zelena luč, da grem kupovat v trgovino z oblekami. 

Enkrat sem začela v najdražji. V Emporiumu. Ogledala sem si cele vrste obešalnikov s prehodnimi jaknami, ampak mi nobena ni bila všeč. Na koncu pa sem čisto pod stropom zagledala lutko, oblečeno v svetlo sivo pelerino. Prodajalka mi je pojasnila, da je iz zajčjega krzna. Prosila sem jo, da mi jo sname, in jo poskusila. Bila je čudovita. Ravno prav široka, ravno prav dolga, ravno prav topla.

Koliko je stala, sem pozabila. Me ni zanimalo. Kupila sem jo. Služila mi je dolga leta. Pomembno je vedeti, da lahko kupiš kvalitetno robo, če imaš dovolj denarja.

Če nimam dovolj, pa seveda ne grem v Emporium.

Korotanček

Zato sem zavila v neko drugo trgovino. Že leta in leta je na Celovški, pogosto se peljem mimo nje, nikoli pa ne zavijem vanjo. Ima zelo čudno ime. Imanuje se Korotanček. Zelo seksi. Pa sem šla. 

Skoncentrirala sem se na spodnje perilo, predvsem majice. Našla sem si belo majčico, lahko in luknjičasto. Takih ne delajo več. In sem jo strastno zagrabila. Da pa doma ne bi bilo slabe volje, sem kupila še odlično moško spodnjo majico. Temno plavo, rebrasto. Mož je zelo zadovoljen. Tudi takih ne delajo več.

S pogledom sem ošvrknila tunike, ki so tudi pomemben artikel v njihovi trgovini. Izbrala sem si živo zeleno z zanimivim rezanim ovratnikom. Takih ne najdeš nikjer.

Da Vinci

Nekatere obleke ničesar ne rečejo, a vse povedo. Ta ameriški pregovor je tudi slogan trgovine Korotanček. Zadovoljna sem bila s tem nakupom, tako kot tudi z nakupom v Emporiumu. Lepo je, če se ne delam, da sem šminka, ampak ostajam realna glede na svoje dohodke. 

Zdaj nekj časa ne bom nič več kupovala. Ne prehodnega ne pomladnega. Moram našparati nekaj denarja za Benetke. V Benetkah je Da Vincijeva razstava. Ogledala sem si jo v Ljubljani, ampak mislim, da je v Benetekah boljša. Bom povedala, ko grem.

[Fotografija: Marko Crnkovič]

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na [email protected]
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE