Tanja Fajon rabi resno lekcijo

9.1.2019 / 06:10 4 komentarji
Zakaj pravoslavcem voščiš božič, katolikom pa ne? Zakaj “balkanskim” prijateljem ja, slovenskim, svojim rojakom pa ne?
NAROČI SE PRIJAVI SE

V ponedeljek je evropska poslanka Tanja Fajon (SD, S&D) pravoslavcem zaželela srečen božič:

“Miren in vesel Božič vsem pravoslavcem, ki danes praznujejo v Sloveniji in številnim balkanskim prijateljem[.] Srećan Božić!”

Hudoben in natančen kot znam biti, sem šel takoj preverjat, ali je pred dvema tednoma voščila božič tudi katolikom in “številnim prijateljem” v Sloveniji.

Guess what? Ni nam ga voščila. Voščila nam je samo pregovorno in ponarodelo levičarsko nevtralne “praznike”:

“Želim vam tople, mirne praznike in srečno!”

Dajmo se malo pozabavati s to liberalno božično nedoslednostjo tako imenovanih socialistov in demokratov. Zakaj pravoslavcem ja, katolikom pa ne? Zakaj “balkanskim” prijateljem ja, slovenskim prijateljem, rojakom pa ne?

Tanja Fajon rabi resno lekcijo.

Upam, da ta moja ne bo pretežka.

Kaj bi morala vedeti Tanja Fajon

  • Tanja Fajon bi morala vedeti, da se s takim ravnanjem po nepotrebnem daje v zobe desničarjem. Ti njenemu političnemu polu upravičeno očitajo, da so kot zakrknjeni in omejeni ateisti nestrpni do vernikov do te mere, da se v javnem komuniciranju namerno izogibajo kakršnimkoli religioznim referencam. Zato recimo božiča niti ne omenijo, ampak v nekakšnem novoreku voščijo za “praznike”.
  • Tanja Fajon bi morala vedeti, da nosi svoj del krivde, ko od desničarjev posluša upravičene očitke, da tako imenovani evangelisti kulturnega marksizma dajejo prednost drugim — “Drugim”, “Drugemu” — na svoj račun oz. na račun lastnega naroda.
  • Tanja Fajon bi morala vedeti, da bo (ali je že) zaradi takšnega nedoslednega ravnanja — ki je v bistvu mednacionalna in medreligijska diskriminacija — sokriva za porast populističnih, nacionalističnih gesel v stilu “Najprej Slovenija” in “Slovenijo Slovencem”.
  • Tanja Fajon bi morala vedeti, da k vsemu temu izdatno prispevajo levičarji sami, ki se v nadaljevanju potem križajo (no pun intended) nad radikalizacijo desnice, čeprav so jo v precejšnji meri sprovocirali sami.
  • Tanja Fajon bi morala vedeti, da z eksplicitnim voščilom pravoslavcem in neeksplicitnim nevoščilom katolikom govori s pozicije suprematizma katoliške vere nad pravoslavno. In ne samo to: govori tudi s pokroviteljske pozicije kulturno razvitega naroda, ki je po njeni poenostavljeni teoriji presegel svojo vero, nad manj razvitim, kateremu v imenu dopuščanja multikulturalizma milostno dovoljuje uresničevati svojo religiozno, na etnološko zreducirano specifiko.
  • Tanja Fajon bi morala vedeti, da v bistvu pravi: mi smo božič že kao prerasli, zato nam ga ne voščim, njim pa ja, ker so s svojim julijanskim zamikom originalni kot kakšni trubači iz Guče. To je skregano z njenimi deklariranimi in strankarskimi načeli in obenem dokaz, da so najbolj nedosledni levičarji ravno radikalni levičarji.
  • Tanja Fajon bi morala vedeti, da ji ne bi krona z glave padla, če bi nam — ja, tudi meni: ker nimam nič proti, če mi kdo vošči —, namreč Slovencem doma in po svetu in vsem tistim milijardam v katoliškem svetu voščila vesel božič. S tema dvema besedama: “vesel” in “božič”. Dobesedno.
  • Tanja Fajon bi morala vedeti, da sama res ni papež in da nima balkona, a da bi se vseeno spodobilo voščiti božič rojakom in katolikom. Če se kot političarka že to gre. S tem ne bi izgubila prav nič ugleda med svojimi volilci, somišljeniki in privrženci. Potem pa čez 14 dni še pravoslavcem. Ali zaradi mene tudi muslimanom ramadan ali Judom hanuko.

[Fotografija: Marko Crnkovič]

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE