Jaz se skoz počutim samo. Ne osamljeno, ampak samo.

31.12.2018 / 06:08 Komentiraj
Bit sam čez praznike ni panika. Na kurac mi gre galama za božiče, rojstne dneve in nova leta. Men glih takrat sede mir.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Da je moja nona legenda, sem že večkrat pisala. Zdej lahk napišem še to, da je kurčevo pogumna. Me kliče fotr s Kornatov zanč: “Noni so vdrli v hišo.” Fotr ma feeling, odkar je v penziji, da Ljubljana ne obstaja več, ker mu gre na živce megla in ga sam še kje na morju najdeš. Čeprov vem, da mu manjka job. Jebi ga, eni majo res radi svoj poklic. On je bil z veseljem likovni pedagog v šoli.

In pazi komedijo z nono. Zjutri vstane in najde dva modela v jedilnici, k neki naokol iščeta. Prov vidim sceno. Nona vstane, si popravi dentiero, gre proti veceju v spalni halji in se ji zazdi, da še sanja, ker so vrata po tleh. Razčefukana vsa. In unadva gumpca tam.

Tok sta bla inteligentna, da sta rekla: “Midva sva polcaja pod krinko.” Glih tok, kokr je moja nona neumna, k ma bolj bistre možgane k jaz. Po mojem ju je v uni primorščini tko nagonila ven, da jao. In pol pridejo polcaji, uni ta pravi, ne fake, in bit brez vrat do popoldne, cela štala.

Vukove so od hudiča

Valda da pes od brata, ljubljanska srajca, ni mel časa zalajat. Kaj če bi jo kdo v paniki porinil po tleh, ji kej naredil? Una pa čist sama tam. Mene bi kap ruknila, če bi koga pr seb našla tkole, kaj šele njo, k ma 91 let. Ampak ona se čist na easy ponosno pohvali, ko sva govorile pol po telefonu, da ji je še policaj rekel, da bi njegovo 80-letno mamo kap v taki situaciji.

In kaj bi iskala krimiča pri noni? Tablete za pritisk,mažo za suhe roke pa blanš za lase? Ta dva sta mogla pa tud bit en A je to.

Hja, lej, Vukove ženske so od hudiča. In vedno mi je ful beden feeling, ko pomislim, kok je sama. Pa sej smo vsi v bistvu sami. Jaz se skoz počutim samo. Ne osamljeno, ampak samo. In zdej so glih taki dnevi, da mi je en frend jamral, da kok bo pa on sam čez praznike.

Bit čez praznike sam je ta najmanjš panika. Men vedno sede mir glih takrat. Na kurac mi grejo te galame okol božičev, rojstnih dnevov in novih let. Za dam se zapret, pa met čist svoj dan. Čeprov me je 29, novembra za rojstni dan tip zvlekel v živalski vrt in pol še h Čadu jest. Sem se ga zakadila mal naprej od opic in pol zganjala paranoje naokol. Top dan.

Sam to zgodbo sem že nekje drugje opisala. In mogoče ni bla slaba ideja, da sem se pustila prepričat ne bit sama doma. Ljudem se je treba kdaj tud prepustit. Ker te majo radi. Zakaj nas majo pa radi, je pa že druga pesem.

Jaz bi eno tako k sem jaz, nagonila takoj. Vsa kolerična, histerična, cepetat z nogami, bit vesel na 15 minut, jokat na 15 minut, sej ne morš sledit. In če sta dva taka psihiča v zvezi, je res štala. Z bivšim sva šla narazen glih zato, ker bi se en dan potolkla. Mel smo se radi na ful, ampak če en eksplodira, pa pol še drug, je to vse skup en ništrc. Plus pa plus data minus. Je bil pa tud mlajši od mene, tko da tud to kej razloži.

Ta je starejši. Ko sem v živalskem neki zasurlila, ker nisem hotla gor do gamsov šetat in sem se začela neki repenčit, je sam odšetal dalje. K da me ni. Valda sem jaz pol pricapljala za njim. Čeprov mi neki ni šlo v račun. Treba met taktiko. K z enim otrokom. Tam ga pustiš, pa naj se dere. Brez pregovarjanj.

Pomembna je energija

In ker je tok oh in sploh težko bit sam, en drug frend vneto išče bejbo naokol. Ločen, uspešen, pameten, fajn dečko. In mi skoz mori v kafani s slikami teh bejb po netu: “Lej to? Kakšna se ti zdi ta? S to se zdej ful pogovarjava. Kaj pa ta? Luštna, ne?”

“Kaj če men, kako izgleda. Energija je pomembna. Kok sta kompatibilna. Kok si mata za povedat. Kok se znata nasmejat. Jebala te slika.”

In po vseh poskusih dobivanj z vsemi temi babnicami, mi par dni nazaj reče: “Vedno bolj po tvoje razmišljam. Kje nej jaz res najdem enga, k se bova res štekala, mela skupne točke? To vse je blo bolj nič.”

Hja, lej. Mal manj videz gledat, pa kej druzga bolj. Take stvari se ponavad zgodijo čist random, kr nekje. Ne iskat, sam ne iskat. Pol si že ves obupan in sam nižaš lestvico na dol. Kriterije zjebeš čist.

In sploh ne vem, zakaj taka obsesija s tem, da samo sam ne bit. Boljš bit sam, kokr neki, k ni uno, kar si želiš. Tud frend ne boš kr z vsakim. Z unim, s kerim si, maš kej za povedat, ne pa kako izgleda. Kaj ti bo lepota. Lepota zbledi, pol ko pridejo jebe na vrsto, takrat se vidi, kako močna vez je med nekom.

Enkrat je bil en mulc pri men. 19 let mlajši, lep k slika, 6 ur je kle visel in jaz sem mela prov probleme s prilagajanjem, da se spustim na na njegov nivo. Ni bil glup, ampak pač drug svet. Ene muzke, k sem jaz dala, ni poznal. Enga filma, k sem ga omenila, ni poznal. Nobenih ful duhovitih for. Sam lep je bil.

Pa ni problem lep človek, čeprov majo vsake oči svojga malarja. To je vse super, sam če ni skupnih točk, pol pa nimaš kej. Te zdolgočasi v dveh minutah. In tuki se je zajebal frend, ker je skoz sam videz gledal po netu, ne pa kaj si mata za povedat.

Čeprov jaz še vedno trdim, da je največja jeba, ko si dva zadišita. Ker smo navadne živalice. In ta “moja” živalca me vsak dan nasmeje. Tko k zadnjič, ko sem ga klicala v službo.

“Zdele bo smuk, pa Ilka.”

“In boš kr tam gledal tekmo za pultom?”

“Kaj, sej je rekla direktorca, da mormo bit o vsemu informirani. In kaj če pride kdo, pa ne bom vedel, kdo je zmagal v smuku?” Pizda, ma point.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE