Božiček je bil še kar zadovoljen

23.12.2018 / 06:08 1 komentar
Ženske so se zgrinjale v trgovino. Večina je bila rejenih in neprivlačnih. Tolažila sem se, da izgledam bolje kot one.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Pričakovala sem težke odločitve. Odločitve, ki mi ne pašejo. Hotela sem si kupiti nova oblačila in premišljevala, kako naj se tega lotim. Pa sem prebrala v knjigi z naslovom Sranje prijetno misel Isaaca Asimova: “Moje življensko vodilo je, da težave izignejo, kadar se jim strumno zoperstaviš.“

Prišel je čas nakupov. Kar stiskalo me je, ker mi je v zatohlih nakupovalnih središčih — brez sončne svetlobe in svežega zraka — slabo. Ponavadi dobim glavobol, ki traja do naslednjega dne. Zažrl se mi je v desno arkado. Fuj. Na koncu sem vzela lekadol. Res bedno.

A kaj sem hotela. Nekaj novih stvari sem si morala kupiti sama. In sem šla. Najprej sem hotela v Emporium. Tam imam prodajalko, ki ji lahko sporočim svoje želje, ona pa mi poišče primerno robo. Čeprav sem hotela navadne stvari, jih ni našla.

Nadaljevanje v Supernovi

Nadaljevala sem v Supernovi. Ženske so se dobesedno zgrinjale v trgovino. Večina jih je bila rejenih in neprivlačnih. Tolažila sem se, da izgledam bolje kot one. Ampak ni pomagalo.

Na nobenem oddelku ni bilo nobene prodajalke, saj je blago zaščiteno proti kraji. Ni mi torej preostalo drugega, kot da sama naberem stvari, ki jih želim. Tako kot druge babe.

Najprej sem v Calzedoniji našla pajkice — črne, tople —, potem pa še v Lisci perilo in v neki drugi trgovini še pulover. Bila sem zadovoljna. Predvsem zato, ker nisem izbirčna. Hitro se odločim, ko se mi zdi kaj primerno. Ker pazim na glavobol.

Slastna margherita

Na koncu sem si privoščila še pizzo, slastno margherito. Tudi za asistentko in za sina. Mislim, da je bilo to na oddelku Dobri pek. Bila je res slastna. Jupi, na koncu še večerja! Res dober nakup!

Ker pa mi to še ni bilo dovolj, sem šla naslednji dan še po uggice v trgovino v Trzinu. Kupila sem si ene lepe črne, Potem pa še čevlje za sina in moža. Torej za vse, da bo božiček zadovoljen.

Mož se je malo zmrdoval nad svojimi čevlji, sin je pa rekel, da to ni njegov stil.  Odgovorila sem jima po Shakespearovi navadi: “Je kar je. Vzemita če hočeta, če ne pa nič.” Mož je na koncu rekel, da bo sam vzel oboje.

Božiček je bil še kar zadovoljen.

[Fotografija: Marko Crnkovič]

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE