Našla sem svojo priložnost

23.11.2018 / 06:08 1 komentar
Oblekla sem si kosmato živo roza jakno in se pokrila po nogah s prevleko iz črno obarvanega zajca. Ker imam rada živali.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Odločila sem se, da obiščem kakšno popoldansko ali celo večerno predstavo, da preizkusim svoje moči. Nisem hotela z avtom, ker je že tako ali tako preveč komplicirano: kaj obleči, kako se namazati. Obleka in makeup morata biti v skladu s prestavljanjem v avto, pa še utrudi me.

Želela sem si na prireditev v bližini, da jo lahko obiščem na invalidskem vozičku. Oblekla sem si kosmato živo roza jakno in se pokrila po nogah s prevleko iz črno obarvanega zajca. Ker imam rada živali.

Z asistentko sva se pripeljali v mogočno knjižnico Šiška. Iskali sva predavanje z naslovom Bister um in koncentracija, ki ga prireja Društvo E Priložnost.

V roke mi je prišel simpatičen flyer: Notranji mir, čustvena stabilnost, naravno zdravje, dobri medsebojni odnosi.

To ni bilo naključje. Lepo.

Odšli sva k recepciji. Bilo je nekaj uslužbencev, a nihče ni vedel, kje bo predavanje. Nazadnje se je vratar ponudil, da bo pomagal. Šel je brat plakat za prireditev, kjer je pisalo, da bo v prvem nadstropju. Zahvalili sva se in švrknili v lift.

Tukaj pa še en šok. Uslužbenca, ki sta sedela v recepciji, tudi nista vedela, kje bo predavanje. Eden je celo iskal knjigo z naslovom predavanja. Naposled je le ugotovil, da se je zmotil, in rekel: “Najbrž bo v pravljični sobi.”

Precej indolentno.

Brez pretirane gotovosti sva zavili v pravljično sobo. Na predavanju je bila samo peščica knjižnične klientele. Bili so pretežno starejši od mene, a me začuda ni to motilo.

Predavatelj je bil star sedemdeset let, preprostega, domačega videza, bi rekla. Z mehkim glasom je predaval o trdih življenjskih zadevah. Kako živeti čim bolj zdravo, kako sprejemati energijo iz vesolja, kako skrbeti, da se skozi nas pretaka vesoljna energija. Začenši s soncem.

Ah, prijetno!

Da bi bolje razumeli, nam je predlagal, naj poskusimo z meditacijo. Ugasnil je luč, zavrtel sproščujočo glasbo in nam svetoval, da zapremo oči. Počasi nas je vodil v sproščanje.

Najprej so prišli na vrsto zunanji deli telesa, nato notranji. Čutila sem energijo, ki je tekla vame. Začenši z glavo in vse do stopal. Ah, prijetno.

Na koncu nam je razkril, da lahko to vesoljsko energijo, ki teče v nas, najdemo kadarkoli, tudi v težkih trenutkih.

Do tega trenutka se nisem udeleževala debate, tukaj pa vendarle nisem mogla ostati tiho. Zinila sem kot strela z jasnega:

“Preživljam težke trenutke, pisateljica sem, ne morem pisati, niti tipkati. Za to prosim asistente, da mi pišejo po nareku. In po nareku so mi napisali novo knjigo — Pisma iz JLA —, ki izide marca drugo leto.”

Evo, našla sem vesoljno energijo v sebi, ki se lahko izrazi tudi s pomočjo asistentov. Izkazalo se je, da je to lahko rešitev.

Po predavanju sem šla domov zadovoljna, predvsem pa sproščena. Svoji realizaciji se ne čudim več.

Naslednji dan mi je še vedno odzvanjalo spoznanje in sproščenost v udih. Bilo mi je dobro. Našla sem svojo priložnost.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE