Zvokoblog 46: Dobre novice z otoka. Brodolomec z devetimi življenji.

1.11.2018 / 16:17 Komentiraj
Po koncertu pa v pristanišče, kamor je prišel rešeni jadralec. Pripravili smo mu zabavo. Neverjetno, kaj vse je doživel.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Otok, 1. novembra. Dogajalo se je že prej. Visoki valovi in tak veter, da smo se nanj naslanjali. Naslednji dan smo imeli javno vajo. Nekateri so mislili, da je koncert. Stavba z grobo notranjostjo je idealna za zvok, ki se svobodno giblje med špranjami.

Glasba je povezala dva dneva: prejšnjega z orkanskim vetrom in visokimi valovi in naslednjega z Audio Kayakom in z veseljem, da so našli brodolomca z otoka. Kakšen oktobrski zaključek leta 2018!

Medtem ko smo na obali skoraj ležali na vetru, se jih je nekaj borilo za življenje. Vedeli smo za dva surferja in enega jadralca. Ko se je veter naslednji dan polegel, smo v zvočni tok položili Audio Kayak. Prehod med dnevom in nočjo je bil idealen. Kar nekaj jih je prišlo v impro prostor z impro glasbo.

Po koncertu pa v pristanišče, kamor je prišel rešeni jadralec. Pripravili smo mu zabavo za srečen konec. Nepredstavljivo, kaj vse je doživel. Zlomljen jambor, zlomljena vesla, obračanje barke, plavanje … — in nato prenočevanje na samotnem otočku. Kot kakšen Robinzon.

Otočani so ga iskali na obali. Ekipa si je oddahnila, ko je dobila sporočilo, da je živ. Prijatelj Matjaž ga je vprašal, ali se mu to često dogaja. Bravo, Iko! Si kot maček z devetimi življenji.

Čar otoka je v novicah, ki prihajajo o brodolomcih. Tokrat so bile dobre.


Opomba: Avtor objavlja Zvokobloge, Soundbloge, Zvočne razglednice in druge tonske in videoposnetke tudi na svojem YouTube kanalu.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE