Slovenske pravo-/krivo-/sodne norosti: Komu boš pa ti dal prav(o)?

5.10.2018 / 06:10 Komentiraj
Vsem očitam, da se enkrat za vselej mnenjsko zabarikadirajo na določeno pozicijo in se pretvarjajo, da je svet preprost.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Tudi tisti brezvezni Požarjev slogan, da “ni vseeno, kdo kaj reče”, včasih le dobi bizarno potrditev. Nazadnje se je to zgodilo ob eskapadi vrhovnega državnega tožilca. Jože Kozina je na seji Odbora DZ za pravosodje — ko je poslance seznanjal s poročilom o delu Specializiranega državnega tožilstva — rekel naslednje:

“Po svoje sem zadovoljen, da je Levica prišla v parlament. Ali pa ta opcija. Kapitalu odvzeti moč. To zmore samo Državni zbor in vlada in podobne institucije. To bo treba korenito obrniti. Odvzeti jim to moč, obdavčiti jih [podjetnike, op. MC], ne pa poslušati to jokanje, da bodo šli v tujino. Naj grejo. Naj grejo.”

Človeku bi dal skoraj (ne pa čisto) prav. Kljub temu pa mislim, da si kot tožilec ne bi smel privoščiti tako eksplicitnega in pristranskega politiziranja. Je pa res, da se zdaj ne moremo več čuditi obtožnici proti p. Tadeju Strehovcu.

Za božjo voljo! (No pun intended.)

Kot sem napisal že pred enim mesecem, je tožba proti antiaborcionističnemu fanatiku višek nedemokratičnega ravnanja vedno bolj zmedenega pravosodja.

Tožbo skratka montira Okrožno državno tožilstvo zato, ker je Strehovec na svojem portalu 24kul.si javno objavil seznam tistih, ki so se sami javno podpisali pod peticijo proti pro life zavodu Božji otroci, ko so njegovi predstavniki pred porodnišnico molili “za življenje”.

Za božjo voljo! (No pun intended.) Pater je v postopku zaradi suma storitve kaznivega dejanja spodbujanja sovraštva, nasilja in nestrpnosti?!

Globoko sem prepričan, da grejo stvari tako glede sklicevanja na svobodo govora kot tudi glede omejevanja svobode govora v Sloveniji daleč, predaleč. Mislim, da že sama debata o tem — ekstremna kot je in nespametna — dokazuje, da je brezpredmetna.

Zakaj bo Strehovec izpadel moralen

Naj ponovim:

“Levičarjem se zdi, da jim kot varuhom in zagovornikom tradicionalnih, podružbljenih pravic pripadajo privilegiji — recimo ta, da je objava sramotilnega seznama zagovornikov splava kaznivo dejanje, ki ga mora represivni aparat po defaultu sankcionirati. […] Ko gre za njihovo stvar, levičarji vedno pričakujejo in terjajo pomoč establišmenta — in jo ponavadi tudi dobijo. […] Vendar v tem kulturnem boju proti desničarstvu […] ne morejo zmagati, ker […] nasprotnike silijo v podrejeni položaj ponižanih in razžaljenih — včasih celo upravičeno užaljenih — in deprivilegiranih, ki pa znajo prekleto dobro izkoriščati svoj status tepene, zasmehovane, defavorizirane, podcenjene gverile. […] Tako bo zdaj Strehovec izpadel moralen in pameten samo zato, ker so nekateri hoteli na silo izpasti moralnejši in pametnejši od njega — in ker se ima država za tako moralno in pametno, da bo sodno odločala, kdo je bolj pameten.”

Kaj komu zamerim

Zamerim tako imenovanim levim, mainstream medijem, da se ne zmenijo za take nedemokratične deviacije, kakršna je obtožnica proti Strehovcu.

Zamerim vsem, da se enkrat za vselej mnenjsko zabarikadirajo na določeno pozicijo in se pretvarjajo, da je svet črno-bel.

Podpirati pravico do splava in biti prepričan, da splav ni naklepni umor, še ne pomeni, da si v imenu doslednosti zatiskaš oči pred inkriminacijo aktivista proti splavu ali celo ploskaš tožilcu, ki mu kaj takega pride na misel.

Zgražati se nad mediji, ki šuntajo svoje sodržavljane proti beguncem, islamu, Levici in tako imenovanemu kulturnemu marksizmu, še ne pomeni, da jim ne moreš dati prav, ko se upravičeno zgražajo nad takimi pravo-/krivo-/sodnimi norostmi, kakršna je proces proti Strehovcu.

In nenazadnje: podpirati višjo obdavčitev tako imenovanih kapitalistov še ne pomeni tožilcu priznati pravico, da se javno dela tvojega somišljenika.

Voda na mlin

Če ne boš pameten sam, bo bolj pameten od tebe tvoj nasprotnik.

Nepotrebne nebuloze, o kateri si je drznil govoriti tožilec Kozina — kot tožilec —, so voda na mlin ekonomskega razslojevanja in socialne desolidarizacije družbe.

Nepotrebna obtožnica proti Strehovcu, ki si je drznil interpelirati tiste, ki so si drznili interpelirati njega in njegove, je samo voda na mlin desničarskih medijev, ki so enkrat za spremembo našli temo, s katero si lahko dvignejo kredibilnost.

In nenazadnje je primer tudi voda na mlin Boštjana M. Zupančiča, ki se v zvezi s tem zdaj dela kao nadustavnega sodnika iz sinekurnega pokoja in v stilu Matevža Krivica desnice izdaja ločena mnenja o primeru Strehovec.

Če bi bili samo malo bolj pametni, ne bi rabili BMZ-ja, da vam razlaga, da je “abortus naklepni umor”.

Zdaj pa imate. Zamislite se.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE