Vam gre na živce, da se svet spreminja? Omislite si zaklonišče!

30.8.2018 / 06:10 2 komentarja
Ni treba ob prvi kavi brati Janševe ali Brščičeve, Štromajerjeve ali Pribčeve tvite. Še posebej, če jih jemljete resno.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Ste kdaj peljali svoje najbližje nekam, kjer ste nekoč preživljali počitnice? Kraja se spominjate kot enega najbolj romantičnih na svetu in bi radi delili to izkušnjo.

Toda ko pridete tja, ugotovite, da je vse drugače. Mirna cesta ob morju, po kateri ste nekoč hodili do priljubljene gostilne na večerjo, je zdaj obdana z apartmaji. Pločnik je vsakih nekaj metrov posejan s štanti, na katerih vam ponujajo različno robo. Plastično — kam so izginili leseni suvenirji?

Ste ugotovili, da se v svojem mestu kar naenkrat počutite kot turist? (Je bil to komad od Gang of Four)? Če se v četrtek sprehajate ob Ljubljanici, vas vsaj tri prijazna dekleta v angleščini ali nemščini povabijo na vožnjo z ladjico.

In ali ste ugotovili, da so bile včasih na televiziji popularne informativne oddaje, ki so temeljile na tem, da se je novinar pogovarjal z več gosti, ki so imeli nasprotujoča si mnenja. Danes pa so glavne zvezde novinarji, ki se pogovarjajo z enim gostom, ki misli enako kot oni.

Moralist ali pussy? Boljševik ali udbaš?

Vam gre na živce, da ljudi, s katerimi se ne strinjajo, nekateri zdaj javno imenujejo idiote, hašišarje, maršale kurcev?

Vam gre vse to na živce, če še vedno mislite, da se je pametno z ljudmi pogovarjati v živo, iz oči v oči, in ne samo po družbenih omrežjih ali mailih (ali še to ne), čeprav nekdo razmišlja drugače kot vi?

Mislite, da se zato nima smisla z njim pogovarjati? (Če prav razumem, se Levica noče pogovarjati z ljudmi, ki sedijo v AmChamu.)

In nenazadnje, ali mislite, da je uglajena komunikacija še vedno in? Da vas zato nekateri imajo za moralista ali pussyja — da ne rečem boljševika, udbaša ali vsaj nostalgika.

Če na ta vprašanja odgovarjate pritrdilno, imam za vas nekaj nasvetov.

Pravljica za dobro jutro in za lahko noč

Ni nujno, da zjutraj ob prvi kavi začnete tvitati ali brati Janševe ali Brščičeve in Štromajerjeve ali Pribčeve tvite. Še zlasti ne, če jih jemljete resno.

In ni nujno, da pred spanjem pregledate zadnje dogajanje na družbenih omrežjih in komentarje pod spletnimi članki in si vse to vzamete k srcu. Namesto tega lahko preberete nekaj strani leposlovja.

Odkrijte nekje v naravi svoj kotiček in si vzemite čas, da ne boste mislili na nič.

Poslušajte glasbo, ki vam je všeč — in ne tisto, ki jo za vas izbira radijski DJ.

Ali še bolje, začnite igrati golf. Preživeli boste nekaj ur z ljudmi, ki jih hočete imeti blizu. Misliti boste morali na dobro izvedbo vsakega udarca posebej.

In kar je najbolj pomembno: če vam bo uspelo priti v nek golf klub, kjer ste že bili pred 15 ali 20 ali 30 leti, vam garantiram, da se v njem ni nič spremenilo. Pohištvo je isto, šank je opremljen z istimi viskiji. Z malo sreče bo tudi barman isti.

Če boste še vedno jezni, nesrečni in živčni, pa si po nasvetih Henryja Wismayerja zgradite bunker. Tukaj je link z navodili.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE