Psi so mi trenutno bolj všeč kot moški

16.6.2018 / 06:08 2 komentarja
Ni hudo biti samski, ekstra zabavno pa tudi ne. Tako kot v zvezi. Od sebe ne moreš pobegniti, pa če si v dvoje ali sam.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Skoraj vsi pari, ki jih poznam — vključno z mano —, so že narazen ali ločeni. Celo oni, za katere sem bila prepričana, da bodo skupaj šli celo v nebesa.

Čeprav se zdi, da se danes ljudje poročajo in razhajajo kot po tekočem traku in da je rok trajanja ljubezni tam nekje med sedem in deset let, se v resnici nihče tako hitro ne razide. Še vedno eden drugega študirajo na socialnih omrežjih. To je “rijaliti”, o katerem Dubioza kolektiv ne pojejo.

Razpadli pari se razhajajo postopoma ter otročje in idiotsko. Zakaj? Ker je težko biti narazen, še bolj pa biti skupaj. In na koncu se sprašuješ, ali je človeški rod preživel zato, ker že od pamtiveka tako komplicira?

Kaj pa vem. Mogoče je pa kompliciranje kleč preživetja.

Postava, kopalke in kokosova voda

Pred poletjem se na internetu vedno pojavljajo članki o fit in slim postavi ter o kopalkah in samskih ljudeh. Baje je super biti postaven, imeti nove kopalke, se nacejati s kokosovo vodo na eksotični destinaciji, za piko na i pa biti še samski.

Še posebej, če si ženska. Nikomur ti ni treba o ničemer poročati. Za čudne hobije imaš čas ob čudnih urah. Namesto fokusiranja na paleto partnerjevih napak si na zemljevidu označiš kraje, kjer še nisi bila. Potem pa v življenje pritegneš nekoga, ki ti bo ustrezal tako za razvedrilo kot za razplod.

V vseh teh člankih lažejo tako na debelo kot v Prekmurju na debelo režemo šunko.

Ko si sveže samski, so debele šnite laži boleče kot po hudi operaciji. Ločenke in tiste, ki so že drugič narazen pa spet skupaj — bog ve, ali iz dolgega časa ali iz ljubezni —, zdaj zgledajo srečne.

Če si faca, ne premišljuješ o tem, ampak premišljuješ samo o sebi. Seveda pa nisi vedno faca.

Biti samski: v dvoje ali sam

Saj ne, da je hudo biti samski, ampak ekstra zabavno pa tudi ni. V resnici je vse isto kot v zvezi. Od samega sebe pač ne moreš pobegniti. Pa če si v dvoje ali sam.

Meni se pri samskosti zatika pri banalnih detajlih. Recimo: žarnica v spalnici je pregorela že pred dvema mesecema. Toda ker je strop nenormalno visok, ker nisem visoka dva metra in pol in nisem Michael Jordan, da bi se zavihtela kot pod košem, še vedno iščem način, kako naj jo zamenjam.

Če bi bila moški, bi poiskala začasno rešitev. Moški vedno iščejo funkcionalne rešitve. Luč bi najbrž sklatila s stropa z ročajem od metle, kamor bi privezala žarnico na baterijo ali navadno ročno svetilko. Ta začasna rešitev bi čez mesece postala tudi stalna.

Statistični podatki

Včasih, ko ležim v postelji v pridušeni svetlobi nočne lučke, pomislim — bolj zaradi črnega humorja kot pa iz črnogledosti —, da če umrem, nihče ne bo vedel, kaj se mi je zgodilo. Ljudje v zvezah statistično gledano živijo dlje kot samski. 

Toda kdo dela te statistike? Tisti, ki pišejo, kako super je biti samski?

O podobnih absurdih razmišljam tudi, ko stojim pred blagajno v trgovini in je za mano starka, ki kupuje za enega in za psa. Psi so mi trenutno bolj všeč kot moški. Zaskrbljujoče, toda vsaj ne lažem si.

Seks s Claudio Schiffer

Prijateljica je te dni rekla, da bi rada z bivšim partnerjem delila stvari, ki se ji dogajajo. Trenutno je v fazi po boleči operaciji.

Ob tem sem pomislila na oni vic o tipu, ki se znajde na samotnem otoku s Claudio Schiffer. Ker sta tam že nekaj časa, se zbližata intimno. Saj mu je fajn, ampak kaj, ko na samotnem otoku ni nokogar, ki bi se mu s tem lahko pohvalil. Tako iz slame naredi človeka in mu reče: “Stari, a veš, da seksam s Claudio Schiffer!?” 

Razlika je v tem, ali hočeš doživetja povedati ravno Njemu ali pa jih hočeš samo nekomu povedati. Večina ljudi to želi samo deliti, zato ni tako pomembno, kdo je na drugi strani. Glavno, da je.

V takih primerih priporočam pisanje dnevnika (ali kolumne). Dokler imaš samo potrebo, da deliš, nima veze, s kom to delaš.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na [email protected]
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE