Neavtorizirana zahvala zmagovalca volitev levičarkam in levičarjem

12.6.2018 / 06:10 Komentiraj
Vem, da si globoko v sebi želite mene. Če si me ne bi, bi se manj ukvarjali s foteljskimi modrovanji o šibkostih levice.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Spoštovani levičarji, drage levičarke!

Vesel sem, da mi je tudi z vašo pomočjo — predvsem po zaslugi čudovite komune na Facebooku — uspelo zmagati na volitvah. Zahvaljujem se vsem, ki vas je prepričal globok argument, da nikakor ne smete glasovati “proti Janši”. Na to gledam s posebno naklonjenostjo in se z vami močno strinjam.

Kot vidite, rezultat ni izostal. To je naša skupna zmaga!

Všeč mi je tudi, ko se prepirate za oslovo senco, se lasate, eden drugemu dokazujete svoje zmote in si nagajate. Všeč ste mi, moji dragi levičarji. Tako prikupni in simpatični znate biti!

Nekateri pravijo, da ste tudi lepodušniki. Da tiščite roke v žep in pametujete in bentite v prazno, namesto da bi kaj naredili. Mojo politično kariero s tem nehote podaljšujete. Toda ne pustite se prepričati slaboumnim zagrenjencem. Zame je vaša duša najlepša. Dokazuje, da imate Slovenijo iskreno radi in da vam je mar za našo skupno prihodnost.

Potrudil se bom, da tudi v prihodnje upravičim vaša pričakovanja.

Midva z Donaldom

Tudi se s strinjam z akademiki in intelektualci med vami, da nisem noben fašist. Nekaj podobnega je za Trumpa nekoč že dejal nek vaš tovariš in dodal, da bi na volitvah podprl njega.

Res je, midva z Donaldom že ne moreva biti fašista. Pod najino vladavino se ne bo zgodilo nič od tega, pred čemer vas prefrigano strašijo elite, ki se bojijo in borijo za svoje privilegije. Strinjam se z vami, da sva še vedno manjše zlo od starih političnih privilegirancev. Zato iskrena hvala za zaupanje.

V trenutkih slabosti moram vendarle priznati: najraje imam med vami tiste, ki neutrudno objavljate sebke, posnete na slovenskih vršacih, pa domače ljubljenčke, nedeljska kosila, peteršilj in druge vrtnine. Obožujem vašo delavnost in družbeni angažma!

Priznam, tudi sam včasih naskrivaj pogledam vaše čudovite prizore sončnih zahodov. Pocukajte me kdaj za rokav, brez lažne sramežljivosti. Saj vendar veste, da z Urško ljubiva gore. Zato se naše poti gotovo kdaj križajo. Imam krasne fotografije, lahko si jih izmenjamo!

Odpravljanje stresa

Najbolj cenim tiste med vami, draga Facebook komuna levičarjev, ki ne marate, da kdo preveč opozarja name, me daje v nič in kritizira, češ, s tem me samo še bolj reklamira. Tiste med vami, ki pravite, da me je treba ignorirati.

Požrtvovalnih posameznikov vašega kova sem vedno vesel. To so moji najbolj zvesti in vdani prijatelji. Globoko sem prepričan, da je stališče “ne bom se ukvarjal z Janšo, raje grem v naravo ali na pivo” dokaz izjemne intelektualne bistrosti in prodornosti. Pa še pri odpravljanju stresa pomaga in dviguje promet našim pivovarjem.

Klanjam se mukotrpnim prizadevanjem za fizično in duhovno zdravje: brez vašega klenega duha in telesa našemu narodu grozi zanesljivo izumrtje.

Peteršilj in foteljska modrovanja

Da ne morete storiti ničesar, razen da glasujete? Da je to največ, kar smem od vas pričakovati? In da še to ne bo dovolj?

Popolnoma vas razumem in podpiram v tej ugotovitvi. Včasih je še to preveč. Zato razumem tudi tiste, ki ste na volilno nedeljo ostali doma, z družinami in prijatelji. Kajti nedelja je bila resnično krasna, romantična in ožarjena s soncem. Tako ste ravnali najbolj državotvorno. Sproščene in samozavestne Slovenije brez vaše požrtvovalnosti ne bi bilo in je ne bo.

Pa tudi moralno pravilno je, da ne dajete glasu nekomu, ki vas ni prepričal. Z vašim zaupanjem se bom zdaj potrudil in sestavil vladno koalicijo, če mi bo predsednik Republike kot zmagovalcu zaradi kronične prezaposlenosti s sebkanjem le utegnil zaupati mandat. Obljubil mi je!

Tiste med vami, ki neprijazno stavite na možnost, da mi ne bo uspelo, iskreno pomilujem: pomislite, tako nizko ste padli, da zdaj upe polagate na tretjerazrednega komika.

A vem, da ste v manjšini in da si globoko v sebi želite ravno mene. Če si me ne bi, bi šli na volitve in bi se manj ukvarjali s peteršiljem in s svojimi foteljskimi modrovanji o šibkostih slovenske levice.


OpombaTekst je bil prvotno objavljen na avtorjevem blogu In media res v sredo, 6. junija 2018, pod skoraj istim naslovom. Verzija na Fokuspokusu je editirana. Objavljeno s privoljenjem avtorja.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE