Ob dežju mi gre na jok že od malih nog

24.5.2018 / 06:08 Komentiraj
Zavrtela sem si relaxing music in zdaj plavam v etru. Ni slabo. Včasih se prav prileže. Z lahkoto odvržeš vse skrbi.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Imam občutek, da sem se izpela in izpisala. Nobenih idej, nobenih novih naročil. Skratka: nič. Kako se lahko skozi obdobje niča ohraniš pri zdravi pameti? 

Zavrtela sem si relaxing music in zdaj plavam v etru. Ni slabo. Včasih se prav prileže. Z lahkoto odvržeš vse skrbi. Brez teže si in si nič. 

Kot plamenček gori še eno malo upanje. Še vedno čakam na kakšno naročilo za tekst. To imam najraje. V tem sem dobra. Moje zadnje naročilo je bilo od Alenke Godec. Napisala sem ji odličen, zelo čuteč tekst z naslovom Zvezda. Alenka je odpela še bolje kot sem jaz napisala. Zažarel je v vsem svojem sijaju. Takih naročnikov si še želim.

Ampak želja ubija.

Naključje brez želja

Bolje, da se v tem plavajočem etru prepustim naključju brez želja. Naključje pride do mene ponavadi po žicah.

Zdravo pamet lahko ohranim samo tako, da pozabim na želje. To je pa kar težka naloga. Ena skromna mi je pa vendarle ostala: jutri bi šla jahat za Savo, ampak to bo možno samo, če ne bo dežja. Torej si želim, da jutri ne bo dežja.

Zdaj pa že posegam v atmosfero. Kar predrzno. Na to se ne dá vplivati. Bolje, da se prepustim naključju.

Bolje, da se v tem plavajočem etru prepustim naključju brez želja. Naključje pride do mene ponavadi po žicah. 

Zdravo pamet lahko ohranim samo tako, da pozabim na želje. To je pa kar težka naloga. Ena skromna mi je pa vendarle ostala: jutri bi šla jahat za Savo, ampak to bo možno samo, če ne bo dežja. Torej si želim, da jutri ne bo dežja. Zdaj pa že posegam v atmosfero. Kar predrzno. Na to se ne dá vplivati. Bolje, da se prepustim naključju.

Solze in dež

Danes dežuje. Ob dežju mi gre na jok že od malih nog.

Spomnim se, da sem se kot majhna punčka v 1. ali 2. razredu osnovne šole hotela vpisati na balet. Oče je presodil, da to ne bo dobro, ker sem že trenirala gimnastiko. Jaz pa v jok pa zapret se v sobico.

Poleg solz je na moje strešno okno kapljal še dež, tako da sem prav uživala v tej skladnosti.

Še vedno sovražim dež. Ker ko dežuje, se moje zmožnosti prepolovijo. Nikamor ne morem, ker si ne držim dežnika, pelerine pa ne maram.  

Čisto nehote, slučajno pa je do mene prišla še pohvala od sosede. Osebno je ne poznam. Starejša gospa, predvidevam, da je babica. Pohvalila je moj tekst Zvezda z jokavim pogledom: “Hvala vam, Barbara, za ta tekst!”

Take stvari me ganejo in dvignejo iz niča.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE