Rada bi povedala resnico o moji družini

17.5.2018 / 06:08 1 komentar
Lepo se obnašamo in lepo govorimo. Je pa za nas odrešitev, da radi preklinjamo. Mož redno, sin malo manj, jaz najmanj.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Imam to srečo, da si pri nas doma delimo gospodinjska opravila. Jaz nabavljam, mož pa kuha. Ker sem na invalidskem vozičku, lahko pripeljem ful robe.

V kuhanje se raje ne vmešavam, ker lahko mož doživi živčni zlom. Kar on skuha, je vedno boljše od moje hrane. Vrhunsko, njam! Pa še osrečuje ga.

Ne rečem, da me vsakodnevna vožnja na tržnico osrečuje. Je pa res, da poznam že vse prodajalce in branjevke. Z vsemi sem na ti, pogosto se tudi skupaj nasmejimo. Vedno mi sami pri sebi gre na smeh, ko me prodajalec sadja vpraša: “Dober dan, gospa. Kaj boš?”

Juhu! Yeah!

Nikoli pa se ne smejem, ko se peljem v čistilnico, da odnesem ali prinesem kup moževih lepih srajc. To je pač moja domena. In zdaj sem se spomnila, da moram to opravit ravno danes. Juhu. 

Sin je postal zelo samostojen. Vsak dan gre na vikend, kjer si je uredil studio. Dela trap muziko. Midva ga pustiva pri miru. Vse, kar si želim, je to, da mi vsake toliko pokaže kak komad. Yeah!

Pravzaprav smo kar skladna družina, pa naj se sliši to še tako samovšečno. Lepo se obnašamo in lepo govorimo. Že davno smo se odvadili tiste grozne besedne zveze “brez da bi” in jo nadomestili s pravilno, milo zvezico “ne da bi”.

Je pa za nas odrešitev, da radi preklinjamo. Mož redno preklinja, sin malo manj, jaz najmanj. Vedno uporabljamo rodilnik. Takoj slišimo, če ga kdo ne. Predvsem v medijih.

Gleda, aneda

V naši družini smo bolezensko odvisni od medijev. V kuhinji je vedno prižgan radio. Ponavadi poslušamo radio Slovenia International, ker imajo manj reklam. To se prileže.

Predvsem pa budno poslušamo slovenske tekste. Malo jih je, ki so nam všeč. Zame je eden boljših tekstov Klub ljudi z resnimi problemi od Zmelkoow. Verz iz refrena “Problemi so, problemi bojo, klinc jih gleda, aneda” je najlepši zaradi besede “aneda”.

Veliko tekstov skritiziramo. Kritični smo tudi med seboj. Moževi teksti me vedno pobožajo in zadovoljijo. S sinovo trap muziko se šele spoznavam. On v tekste meša različne jezike, kar se mi zdi super. Jaz za svoje tekste nisem nikoli deležna kritike. Kvečjemu spodbudo. Sin, ki je velikokrat zraven, ko ustvarjam tekst, mi zaupa, da bo dober. Včasih ga zmoti samo to, da na koncu verza nimam rime, kar je zame super opazka. O drugih tekstih raje ne bi govorila, da ne bi komu krivice storila.

Še vedno se sprašujem, zakaj sploh pišem to kolumno. Rada bi že enkrat povedala resnico o moji družini, da ne bo več dilem.

Evo, rešena sem.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE