Trump med vrhovnim komedijantom in Nobelovo nagrado za mir

5.5.2018 / 06:10 Komentiraj
White House Correspondents Dinner naj reformatirajo v druženje s Trumpom v telovadnici v neki republikanski vukojebini.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Med našimi prvomajskimi prazniki brez posebnih novic so prihajale najbolj pikantne zgodbe iz ZDA. Dan za našim dnevom upora proti okupatorju je bila svetovna novica dneva večerja za dopisnike iz Bele hiše. Že drugič brez predsednika. Trump je raje zabaval svoje volilce na shodu v Michiganu.

Ker je povabljena komičarka Michelle Wolf (Saturday Night Live) to vedela vnaprej, si je dala duška:

“Dober večer, smo tu na večerji dopisnikov iz Bele hiše. Kot reče porno zvezdnica, preden začne seksat z Trumpom: dajmo končat to na hitro.”

To je bila najboljša šala njenega nastopa. Potem pa se je lotila podpredsednika: “Mike Pence je to, kar se zgodi, ko Anderson Cooper ni gay!”

Prosim?!

Very funny!

Nakar se je s svojim neprijetno piskajočim glasom surovo lotila Trumpovih žensk. Prva na vrsti je bila svetovalka Kellyanne Conway: “Ima popolno ime za to, kar dela. Con way.” Haha. Zaželela ji je, da bi na njo padlo drevo: “Pa ne, da namigujem, da bi se poškodovala, ampak da bi se samo nasadila. Na to drevo.” — je dodala, da bi gledalci dojeli njen joke.

Very funny!

Potem se je lotila Ivanke Trump: “Ona naj bi bila branilka žensk. Ampak za ženske je koristna kot prazna škatla tamponov!”

Krasna alegorija, Wolf — not! In ker nismo dojeli poante, je morala dodati: “Like father, like daughter!”

In če kdo slučajno še vedno ni razumel, je nadaljevala: “Na zunaj zgleda v redu, navznoter pa je polna dreka. Kot njen oče.”

Kdo je tu poln dreka?

Za veliki finale roastanja Trumpovih žensk je vzela na piko Trumpovo piarovko Sarah Huckabee Sanders. Najvišja zastopnica Bele hiše, ki je bila dejansko prisotna na večerji. Najprej se je obregnila ob njeno “ročno izdelano” pričesko. Ki bi naj bila všeč Mikeu Penceu. Če bi bil tam. Poskušala jo je tudi oponašati. Ni bilo smešno.

Za konec pa je dodala: “V resnici mi je Sarah všeč. Zelo je iznajdljiva. Ona skuri dejstva in si s pepelom naredi smokey eye maskaro.”

Khm. Pa niti približno nisem fan SHS. Kaj šele Trumpa.

Kje je zdaj gibanje #MeToo, da bo branilo ženske — sicer Trumpove, pa vendar ženske — pred podivjano “komičarko”, ki je na prestižnem dogodku izpadla kot najhujši šolski verbalni nasilnež?

SNL

SNL je bil dolga leta do nedavnega moj najljubši komični šov. Do nedavnega, ko so po Trumpovi zmagi radikalno stopili na stran Hillary in Demokratov. Ni več smešno. Niti Alec Baldwin kot Donald Trump.

Dejstvo je, da nihče ne more igrati Trumpa kot Trump sam. Ne moreš ponavljati enih in istih štosov štiri leta ali celo osem let. Še posebej, če niso tvoji.

Edina otipljiva rezultata letošnje večerje za dopisnike iz Bele hiše bosta več kot polna denarnica netaletirane komedijantke — verjetno že piše knjigo o tem zgodovinskem večeru — in reformatiranje te večerje v veselo druženje s Trumpom in volilci v športni dvorani v Michiganu. Ali kateri drugi republikanski vukojebini.

Uganite, kdo bo edini komedijant večera?

Pod okrilje(m) gospodarja

Vojna med demokrati in republikanci je doslej divjala samo na takih javnih dogodkih ter v medijih in na socialnih omrežjih. Po novem pa se očitno seli tudi na ulice. Raper Daz Dillinger (West Coast) je obtožil raperja Kanyeja Westa (East Coast), da Trumpu liže rit.

No, rekel je takole: “To je tko, vsi smo na istem čolnu, vse nas ubijajo in on skoči tja in pravi: ‘Gospodar, jaz sem na tvoji strani, gospodar. Mam vse informacije. S tabo sem, gospodar Trump.’”

Nato pa je pozval člane zloglasnega West Coast genga Crips, “naj ga pref***ajo”, če ga dobijo: “Yo national alert, all the Crips out there, y’all f— Kanye up.”

The Crips so najbolj zloglasni in nevarni geng Zahodne obale. In ker ima Kanye, ki je sicer z vzhodne obale, vilo tudi na obrobju Los Angelesa, ga razboriti Daz svari, “naj ostane [tam] v Calabasasu”.

Bo res tekla kri? Se bo prestrašeni Kanye iz Calabasasa, kjer preživi največ časa, začasno preselil pod okrilje gospodarja v varno Belo hišo? Da se malce bolj seznani s situacijo. Ne skriva namreč svojih političnih ambicij. Mike Pence bo za drugo kandidaturo prestar.

Kim East Coast, Kanye West Coast

Vprašanje pa je, kako se bo odločila njegova žena Kim Kardashian West. East or West Coast? Pred tremi leti je ponosno posnela selfi z vzhičeno Hillary Clinton na njeni predvolilni konvenciji. Tudi Kanye je v ozadju. Kdo bi takrat verjel, da bo na koncu zmagal Trump?

Zaradi političnih stališč je Kim svojega moža te dni celo blokirala na twitterju. Predstavljajte si, da na naslednjih volitvah kandidirata oba! Kanye na Trumpovi strani, Kim pa na strani Hillary? Whatta party!

Sicer sem v nedavnem članku Oprah & Hillary in ultimativno orožje za množično maščevanje moških v šali predvidel, da bi se Hillary na naslednjih volitvah lahko vrnila v Belo hišo kot podpredsednica kandidatke Oprah Winfrey.

Oprah ima 42,5 milijona sledilcev na Twitterju, Hillary jih ima 22,7 milijona, približno toliko kot Kanye West z 22,9 — zmagovalka je pa Kim s kar 60 milijoni followerji. Kar je osem in pol milijona več kot Trump!

Kim for President, torej! Kanye ji naj greje zakonsko posteljo v Beli hiši (če bo še živ). Hillary pa v politično penzijo, prosim.

Šalo na stran. Dejstvo je, da je edina oseba, ki lahko premaga Trumpa na naslednjih volitvah ...  —Trump sam. Bodoči dobitnik Nobelove nagrade za mir. Peace bro!

KKW dela selfi s HRC. Tisti iz Calabasasa izven kadra desno.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE