Oprah & Hillary in ultimativno žensko orožje za množično uničevanje moških

24.3.2018 / 06:10 2 komentarja
No peace, no pussy! Bi privrženke gibanja #MeToo lahko potegnile iz svojega arzenala vsesplošni ženski seksualni bojkot?
NAROČI SE PRIJAVI SE

Edina politična stranka, v katero sem se kadarkoli včlanil, je bila The Eco-Feminist Party of the University of the South. Bilo je leta 1990 v Sewaneeju, Tennessee. Na domu profesorja Johna Batesa, očeta mojega profesorja Roberta Batesa, ki je predaval ameriško literaturo na Filofaksu.

Ko sva spila nekaj kozarcev Jacka Danielsa — ki je tam doma —, me je vprašal, ali bi se včlanil v novo stranko, ki jo je ustanovil na univerzi.

“A ni ta vaša univerza zelo konzervativna?”, sem ga vprašal.

“Seveda,” je odgovoril. “Ampak če znaš stvar na akademski debati tako dobro utemeljiti, da je nihče ne more ovreči, imaš proste roke.”

Aleluja! Segla sva si v roko, podpisal sem prijavnico — et voilà! Uradno sem postal politični zaščitnik narave in nežnejšega spola.

#MeToo

Zato sem bil zares zgrožen, ko sem slišal prve obtožbe žensk, ki so trdile, da jih je Bill Cosby, prvak ameriških TV žajfnic, v hotelskih sobah ali kar v svoji garderobi omamljal z močnimi pomirjevali (Quaaludes) in posiljeval. Grozljivo! Nikoli mi ne bo jasno, kako ogabno nizko lahko gre nekdo, ki so mu Američani nekoč rekli “America’s Dad”.

Večino svojih žrtev bi verjetno zlahka spravil v posteljo tudi brez omamljanja. Ampak njemu se je očitno preveč mudilo. Shame on you, Bill! Prva uradna ovadba proti Cosbyju je bila vložena šele leta 2015.

Takrat še ni bilo gibanja Me Too. To je na družbenih omrežjih kot hashtag eksplodiralo oktobra 2017 ob razkritju serijskega spolnega nadlegovanja producenta in ustanovitelja Miramaxa Harveyja Weinsteina. Vsul se je neverjeten plaz obtožb o spolnem nadlegovanju mladih žensk — pa tudi moških in otrok — na holivudski sceni.

Dokončno pa je počilo, ko so se oglasile filmske zvezdnice kot Gwyneth Paltrow, Ashley Judd, Jennifer Lawrence in Uma Thurman. Weinstein ne bo več snemal filmov. Razen mogoče v kaki State Penitentiary. In prav je tako. Tudi Kevin Spacey ne bo več predsednik v odlični seriji House of Cards. Zamenjala ga bo Robin Wright, fiktivna prva dama lika Francisa J. Underwooda.

Res je že čas za žensko v Ovalni pisarni. Če to ne bi bila ravno Hillary Clinton. Zakaj ne? Zato.

Kdo, če ne Hillary?

Ampak kdo, če ne Hillary? Hja, ameriška reality show mama no. 1 vendar! Oprah Winfrey! Samo ona lahko Trumpu iz njegovih velikih rok iztrga drugi mandat. Ona ima višje ratinge. In tega se zavedata tako ona kot Trump. Sicer si je vmes kao premislila, ampak …

Trump jo je že povabil na predsedniški showdown čez kaki dve leti. Sodeč po anketah Oprah trenutno trdno vodi s 50% proti 39%, 11% volilcev pa je še neopredeljenih.

In uganite, kdo bo njen prvi kandidat za podpredsednika? Ta-da! Hillary, seveda!

Yes she can! Z vso svojo prtljago iz preteklosti. In na krilih gibanja #MeToo. Ki je v tej fazi očiščevanja starih grehov seveda zelo progresivno in potrebno. Prepričan sem, da ga bo skupaj s kolegicami izkoristila za vzpostavljanje politično korektne Amerike. Na Trumpovo grozo.

Predstavljajte si recimo, da bi Hillary v kampanji mastno podkupila Melanijo, naj se loči in pove kaj več o svojem burnem življenju z možem in njegovimi različnimi #StormyDaniels.

Uboga Monica!

Še uboga Monica Lewinski se ob #MeToo zgodbah verjetno sprašuje, zakaj ni pravočasno vložila zasebne tožbe proti Billu Clintonu za spolno nadlegovanje. Napaka! Danes bi bila multimilijonarka! Čeprav mi je bil Clinton eden najbolj kul predsednikov ZDA — ki sem mu na Dinersovem dogodku v Cankarjevem domu leta 2009 celo dal roko —, bi ga morala.

Včasih vtisi pač varajo. Sploh nas moške.

Za konec pa si vsaj moški bralci poskušajte predstavljati, kako bi bilo, če bi Američanke, ki bi volile za Oprah & Hillary, pod njunim vodstvom dosegle svoje partikularne ženske interese. Recimo popolno enakopravnost doma in na delovnih mestih, popolnoma enako plačo za isto delo na istih položajih kot moški — in če bi pri tem iz arzenala potegnile svoje najmočnejše orožje, ultimativno orožje za množično uničevanje moških: vsesplošni ženski seksualni bojkot? In če bi se potem ta virus preselil še v naše kraje?

Bi se borili za svoje privilegije? Ali pa bi kapitulirali po eni noči?

Pa še kratek slovarček za privrženke #MeToo:

  • Wo: ex-woman
  • Fe: ex-female
  • Hu: ex-human
  • Per: ex-person

[…]

  • kliterati: ex-glitterati
FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE