Rada bi bila vidra. Gibčna roparica. Ne bi bilo slabo.

24.2.2018 / 06:08 2 komentarja
Če bi napisala, da iščem demona, se mi na FB ne bi nihče javil, niti na Študentskem servisu. Bi pa bilo zanimivo probat.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Na HBO sem si ogledala zanimiv film z naslovom Zlati kompas. Z odlično igralsko zasedbo od Nicole Kidman do Daniela Craiga. Film o tem, da ima vsak človek spremljevalca v obliki živalic, ki mu pomaga, da postane dober. Vseh vrst živalic — mačke, ptiči, opice, medvedi … Nicole Kidman ima recimo opico.

Glavni lik Lyra se odpravi na reševanje Zemlje, daleč na sever. Njen demon je rakunček. Te živalice so prilagojene vsaki duši posebej. So ljubke in iznajdljive in čustveno vezane na človeka.

Tudi v realnem življenju pogosto srečam asistente — frizerjev, oblikovalcev, bančnih uslužbencev, zdravnikov, hišnikov.

Ob tem mi nehote prihaja na misel moje življenje z asistenti. Predstavljam si jih kot živalice, ki so prilagojene moji duši in mojim potrebam. V duhu tega, da bo naše življenje čim boljše.

Asistentov nočem užaliti s tem, da jih primerjam z živalicami. Rada bi jih povzdignila na višji nivo.

Veverica, konj in vidra

Eni asistentki sem takoj rekla, da me spominja na veverico. Ni bila užaljena. Navdušeno se je nasmejala in mi rekla, da se kot veverica takoj bolje počuti.

Drugi asistentki pa sem rekla, da je konj. Nisem ji seveda rekla “konju jedan,” ker se to ne spodobi in ji ne pritiče. Tudi ona ni bila užaljena. Rekla je, da je po kitajskem horoskopu itak konj. Ker je visoka in močna in ji to res paše.

Če si predstavljam samo sebe v tem filmu, bi najraje videla, da bi bila moja živalica vidra. Vidra se mi zdi zelo ljubka roparica. Gibčna je tako v vodi kot na kopnem. Ne verjamem, da bi se tako uskladili, da bi tudi jaz postala gibčna roparica. Čeprav ne bi bilo slabo.

Je pa res, da teh dveh asistentk nisem najela prek študentskega servisa, ampak prek Facebooka. Še en dokaz, da sem fenica FB.

Moje življenje zdaj poteka mirno, usklajeno in zabavno, brez težav. Veliko pišem, ker mi pomagata. Jaz narekujem, oni dve pa pišeta.

Če bi napisala, da iščem demona, se mi na Facebooku najbrž ne bi nihče javil, niti na Študentskem servisu. Bi pa bilo zanimivo tudi to enkrat poskusiti.

Asistentov nočem užaliti s tem, da jih primerjam z živalicami. Rada bi jih povzdignila na višji nivo.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na [email protected]
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE