“Kdor ne dela, naj ne yeah-yeah-yeah!”

17.2.2018 / 16:23 Komentiraj
Dokončna rešitev. Legendarna izjava velikega politika Zdravka Počivalška zdaj ovekovečena tudi kot glasbena kompozicija.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Gledam poročila in slišim izjavo ministra Počivalška: “Kdor ne dela, naj ne je!”

Takoj sem zaslutil, da gre za legendarno izjavo velikega politika, ki jo je treba glasbeno ovekovečiti. Umetniška nuja v meni me je nagovorila, da sem ustvaril skladbo v stilu (oz. kompozicijski tehniki) Stevea Reicha, avtorja znamenite kompozicije za magnetofonski trak iz leta 1965 z naslovom It’s Gonna Rain.

G. Zdravko Počivalšek je minister iz kvote SMC. Ministrski predsednik in predsednik SMC je g. Miro Cerar. Za g. Cerarja pa že dolgo vemo, da je Slovenec, ki ne jamra in išče rešitve. 

Ciril Horjak — z.t.k. Dr. Horowitz — je zdaj naredil novo vizualno podobo skladbe Kdor ne dela, naj ne je!. Skupaj sva prišla do novih spoznanj o naši politični realnosti.

Glede na to, da SMC išče rešitve, oba upava, da vlada ne bo našla za umetnike dokončne rešitve.


Opomba: Prva verzija skladbe oz. videa je bila prvotno objavljena na avtorjevem Facebook profilu v torek, 13. februarja 2018, novejša pa tudi v soboto, 17. februarja 2018, na njegovem YouTube kanalu. Objavljeno v dogovoru z avtorjem in soavtorjem.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE