Na pomoč, sledi mi Drago Isajlović!

15.1.2018 / 06:08 3 komentarji
Janše se na Twitterju težko znebiš. Jaz sem ga moral blokirati že dvakrat. Še težje pa se znebiš njegovih privržencev.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Kaj narediti, če dobiš za vrat nekdanjega udbaša? In to tistega, ki je zaprl mojega in našega nekdanjega junaka iz leta 1988 Janeza Janšo? In za katerega pravijo, da poslovno hara z nekdanjim šefom Udbe Zemljaričem?

Nič, seveda. Drago Isajlović mi sledi samo na Twitterju.

Toda čeprav je ta uvod samo šala, se da iz njega izpeljati čisto spodobno sporočilo. In sicer: kakšna je razlika med tem, če ti na Twitterju začne slediti Isajlović ali pa Janez Janša — oziroma falanga njegovih prvoborcev, drugoborcev in vernikov?

Prvoborci, drugoborci in verniki

Če te followa @dragoisajlovic, ne more biti kakšne posebne škode, ker ni prav zelo aktiven tviteraš: od 2014 je objavil 3 tvite, sledi pa 127 osebam oz. računom in ima 29 sledilcev.

Če ti začne slediti @JJansaSDS — ki je objavil že 38.300 tvitov, sledi 2.012 osebam in ima 49.800 sledilcev —, pa lahko hitro postaneš žrtev njegovega nadlegovanja in nadlegovanja njegovih prvoborcev, drugoborcev in vernikov.

Janša hitro začne strupeno pikati, njegov virus pa potem širijo naprej njegovi prvoborci, drugoborci in verniki.

Janše se težko znebiš. Jaz sem ga moral blokirati že dvakrat. Še težje se znebiš njegovih privržencev. Vržeš jih skozi vhodna vrata, pa prilezejo nazaj skozi zadnja. Ali pa lezejo nazaj celo skozi okna ali dimnike. Vinka Vasleta sem moral do sedaj blokirati že 3-krat ali 4-krat.

Podobno je z drugimi verniki Janeza Janše. Twitter je lahko orožje. Orožje za množično manipuliranje. Tako kot Facebook in druga socialna omrežja. Kar najlepše dokazujeta Twitter-in-Chief Donald Trump ali filipinski predsednik Rodrigo Duterte. Ni vseeno, kdo to orožje vzame v roke.


OpombaTekst je bil objavljen v soboto, 13. januarja 2019, na avtorjevi spletni strani Damijan blog pod naslovom Kaj storiti, če ti začne slediti Drago Isajlović?. Tekst na Fokuspokusu je editiran. Objavljeno v dogovoru z avtorjem.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE