Jebale vas nedelje pa veseli december

4.12.2017 / 06:08 Komentiraj
Folk ma take: “Pizda, a ne znate za naprej kupit?” Halo, kje ti živiš?! Kako naprej? Ne vidiš, da brskajo po smetnjakih?
NAROČI SE PRIJAVI SE

December je super mesec za furat rehab. Ali kot mi je rekel frend: “December je optimalen čas za rehab in hujšanje. Če daš to čez decembra, te nič ne more zjebat.”

No ja, glih nč ne bi rekla, ker dokler obstajam, sem sama seb največji sovražnik in se lahk zjebem v sekundi. V bistvu se hočem sam skrit pred vsemi. Na živce mi gre to prisiljeno veselje: “Pejmo na lučke, na štantke, pa na vinčke.”

Ne zato, ker bi bla ena zagrenjena tečka, k ljudem ne privošči te lažne idile, ampak ker mi je to debilizem. Včer dopoldne sem morala it čez center, pa je blo tok folka, da sem takoj tesnobo čutila v seb. Na enem koraku model nabija harmoniko, na drugem en frulico. Na tri metre te kdo vpraša za keš.

No, vsaj za brezdomce in prodajalce Kraljev ulice je december neki veselega. Zato k zaslužijo enkrat več keša k prej. Pa čeprov ti ga bo dal isti model, k ti je novembra jebal mater: “Marš delat, banda lenuharska!” Ampak decembra mora bit pa isti k vsi. Mora se počutit dobrega in radodarnega.

Ko jebe Prešerna

Pol se zaletiš še v vse žive grupe turistov in na koncu vidiš skupino Kitajcev, kako fotka kitajsko restavracijo. Razen če niso bli bratranci. Ne štekam. Ko jebe Prešerna, dejmo mi chop suey po sečuansko mal pofotkat. Sem sam še spizdila v varno zavetje nazaj na moj konec.

Res nisem tip za praznike, niti za nedelje. To bi jaz vse prepovedala. Ne štekam, komu na čast nej bi se vse kr zaustavilo v nedeljo. Pa sej je sam en dan.

Recimo tete mercatorke so moje frendice. Rada jih mam. Ampak še vedno jim bom vsako soboto sikala: “Pa zakaj je sam ta štacuna odprta sam do 12.?” Pol dojamem, da mogoče ni fer do njih, pa rečem: “No, sej zdej greste kmal domov, pa še jutr mate nedeljo.”

Pa se zmotim. Ker nč ne grejo domov, ampak jih sam razčefukajo po drugih štacunah. Jaz naivčina pa mislila, da doma na kavčih štrikajo, če je trgovina zaprta. In če bojo res vse trgovine zaprte, je vprašanje, kje bojo one. Dvomim, da bojo doma štrikale.

Zadnjič sem šla v eno drugo trgovino v našem okolišu, ker naša seveda v nedeljo ne dela, pa me ena blagajničarka čist zmede tam v vrsti: “Jaz mam še tvojo knjigo.” WTF? Preden sem dojela, da je to ena, k jo mečejo iz sem tja, me je že cela vrsta za mano čudno gledala.

A je to kurčev life?

Pa tud ne rečem, da majo easy delo. Jaz bi zdržala 10 minut. Pol bi sam še brcnila v blagajno z vso silo in se zadrla: “A je to life? A je to kurčev life?”

Potem bi zavila do kafane pa rekla šefu, nej mi da čist vse, kar majo, sam da butne.

Enkrat je en Italijan uletel v delikateso in se neki drl v italijanščini. Une ga gledajo, da hoče, mi v vrsti pa čist živčni zarad dretja. Mu zatežim nazaj po italijansk, da kaj kurac kle napizdeva reve. Je pripizdil k razjarjen bik do mene, da kaj se grem, da on je profesor, k je že 10 let kle. Sem mu sam rekla, da je ziher jaki profesor, če je že 10 let kle, pa da mu morm jaz zdej kle v njegovem jeziku razlagat kulturo obnašanja. Ko me je naslednjič srečal, me je povabil na kavo. Kaj pa, takim morš sam zaropotat nazaj.

En drug dan, glih sobota je bla, spet mi vsi v vrsti in en model, k ga poznamo vsi z našega konca, ful fajn drugač, sam je mal preveč spil in mal preveč domač ratal in je za foro kr utrgal un bip-bip scanner na blagajni. In šel. Jaz sem sicer padla v krohot, ker je bla tko bizarna scena, v resnici pa ni blo smešno. Vse se je ustavilo, prišli so policaji, unga najdli in mu dali kazen.

Vem, kako laufa sistem

No, point je ta, da marsikej vidim in se s trgovkami pogovarjam, tko da vem, kako laufa sistem. Ampak jaz še vedno nisem za to, da se ob nedeljah kr vse zapre. Plače nej jim rajš zvišajo, ne pa kr ukinjat vse. Une BTC-je in vse take fore lahk mirne duše zaprejo kr za forever. Tist mene nč ne interesira. Ampak te osnovne štacunce pa nej bojo. Se spomnim, k sem kelnarila, sem tud po cel mesec skup delala. In prenašala butast folk.

Ampak folk ma pol take: “Ja, pizda, a si ne znate nakupit za naprej?”

Halo, pa kje ti živiš?! Eni živijo iz dneva v dan. Kakšno vnaprej? Vsak dan gledam pod oknom, kako starejši ljudje brskajo po smetnjakih. Tak si bo vnaprej kupoval, ja. In če bo glih v nedeljo mel par unih centov več, bo šel po sendvič na črpalko. Sej si je sam kriv, a ne?

Vnaprej my ass. Če bi si jaz kupla pir vnaprej, bi mela drug dan gromozanskega mačka, ker bi vse zdrinkala in pol v nedeljo trpela pesmico "ker klin se z neklinom zbija.”

Seveda se bo takoj najdel pametnjakovič, kao, a je pivo teb nujna zadeva? Koji kurac. Kaj je men prioriteta, bom jaz določala. Sam še da me kakšen delirij zahvata na gospodov dan, pa sem v pizdi. In pol bo stric delirij namest mene napisal kolumno, ker eni pišemo ob nedeljah.

Še dobr, da je naša kafana odprta skoz. Ne jebejo oni nedelj. Ampak jaz bi rajš bolj pocen pir iz štacune.

In k zanalašč kličem prej dilerja ganje in mi reče, da je zmanjakalo. Pa pizda, a so vsi nabavili za naprej al zdej že dilerjem ne diši več keš na tak dan? Ma jebale vas nedelje, res. In veseli december in vse po vrsti. Najboljš, da še jaz zdej ne pritisnem send in ne pošljem teksta. Pa ne boste mel nč za brat. Grem rajš gledat lučke. Kurc, sej je nedelja.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE