Na Tindru sem sanjala njega. (Našla pa nikogar.)

11.11.2017 / 06:08 1 komentar
Levo, levo, levo, ups, desno, levo, ups, desno. Prst me že boli od svajpanja. Tipov ne zmanjka. Jih sploh kdaj zmanjka?
NAROČI SE PRIJAVI SE

Crnkovič mi je rekel, naj se prijavim na Tinder. Ne direktno, ker to ne bi bilo v njegovem stilu, je pa navrgel, naj spet kaj napišem o tem fenomenu, ki spreminja osebne odnose in meša karte poznanstev in spoznavanja. Zraven je priložil povezavo na nek resen članek.

Raziskovanje z udeležbo se mi je vedno zdelo fino. Prav zaradi te vznemirljive metode sem si vedno želela postati znanstvenica. No, Tinder kot “raziskovalna naloga” ni ravno to, kar sem si takrat predstavljala. Ampak saj veste: “Kdor ni zadovoljen z malim, velikega vreden ni.”

Vam povem po resnici? Na Tinder sem se prijavila, ker sem upala, da bom našla njega. Dobro grajenega svetlolasca z velikimi modrimi očmi, ki se mi na avtobusu nikoli ne nasmehne. Včasih izstopiva skupaj, včasih se srečava na isti postaji. Včasih me gleda, ko gre do svojega sedeža. Včasih gledam jaz njega, on pa hitro umakne svoj pogled. Včasih si za dlje časa pogledava v oči. Nihče od naju nič ne reče in nič ne naredi.

Match/Unmatch

Svajpam levo, levo, levo, levo, levo, ups, desno, levo, levo, ups, še enkrat desno, grem raje na XXX, desno, YYY, ups, po nesreči desno. Od ponavljajočih gibov me boli prst. Pregledujem fotografije tipov, ki so od mene oddaljeni toliko in toliko kilometrov. Ne zmanjka jih. Jih kdaj sploh zmanjka?

Zmanjšam starostno razliko in oddaljenost. Zdi se mi, da sem tega že videla. Aha, po določenem času — od prijave ali odjave, nimam pojma — se začnejo pojavljati znova. Dobro. Če sem ga spregledala, ga bom videla še enkrat.

Kar naenkrat se mi odprejo pogovori. Eden, pa še eden, pa dva, trije. Po nekaj urah uporabe (seveda z daljšimi pavzami) dobim obvestilo: “Dobili ste več kot 100 všečkov. Vaš Super Tinder je zdaj na voljo.”

Aaaaa … Nočem Super Tindra! Ne zanima me, kaj je to.

Pogledam pogovorna okenca in tipe, s katerimi imam match. Sem tega všečkala? Ojej. Po nesreči. Unmatch. Tega zagotovo nisem všečkala. Unmatch.

Desno: všeč. Levo: preskoči.

Nekdo mi piše. Tujec je. Odgovorim, ker je prijazen. Dela v Sloveniji. Inženir, ambiciozen. Štiri dni klepetava. Izvem, kdaj ima izpit iz francoščine, kdaj razgovor za projekt v Bruslju. Da ima dva brata, rad ima mesta in izlete. V štirih dneh. Ne povabi me na kavo. 

Še nekajkrat naredim krog po fotografijah. Zdaj sem že pazljivejša. Zdi se mi, da obvladam svajpanje desno in levo. Desno: všeč mi je. Levo: preskoči.

Kar nekaj fletnih fantov je gor. Športniki, podjetniki, igralci, lepi, postavni. Seveda pa tudi takšni malo manj privlačni. Vsaj na prvi pogled. Podelim nekaj lajkov, ker imam ravno dober dan in nizka merila. Dobim devet matchev. Obetavno.

Kaj zdaj? Pogledam profil fanta, na katerega stavim. Dvakrat. Bum. Ilustracija srca, napetega med dva stebrička. Ustrašim se in zaprem.

Čakam, ali mi bo kdo pisal. Dva pišeta. Podobna si nekomu. Res? To mi vsi rečejo. (Tako kot ti verjetno vsaki). Živjo, miška mala. Unmatch.

Čudna samopercepcija

Kaj pa drugih sedem? Tujcu pozabim odpisati štiri dni. Karkoli bi na njegovo zadnje sporočilo odgovorila, bi bilo že passé. Nekaj novega bi se morala spomniti. Ampak kaj? Nimam pojma. Ne napišem nič. 

Zakaj mi drugi ne pišejo? Pišem sama. Ne spomnim se ničesar posebnega in zabavnega. Zdravo, kako si? Kaj počneš?  Ni odgovora.

Spet svajpam in svajpam. Dolgčas. Fotografije moških. V tujini jih je še več. Niti v radiju 5 kilometrov ne prideš čez. Opazim tudi znance in sodelavce. Celo bivše bližnje. Wow, na tej sliki ti nikoli ne bi dala všečka. Kako čudno samopercepcijo imajo fantje? Na FB profilu ima veliko več boljših fotografij, on pa izbere ravno to? Nič mi ni jasno. Glej ga, glej, še eden. Tudi slaba fotografija, v resni si veliko bolj čeden.

O, sodelavec iz 7. nadstropja je očitno samski.

In kaj zdaj?

Vam gre bolje?

Tinder žal očitno ni zame. Po 14 dneh in nekaj zabavnih svajpanjih s prijateljicami se ga totalno naveličam in ugasnem svojo vidnost. Potem še nekajkrat pogledam. Po desetih svajpih se mi že zdi, da zapravljam čas. Izbrišem aplikacijo, ker mi telefon javlja, da imam premalo prostora. 

O tem, kako Tinder spreminja medčloveške odnose, ne znam povedati nič. Ker nisem spletla niti enega.

Ampak mogoče je to moj problem. Vem, da gre vam bolje. Podatki tako pravijo. 

Grem raje v park. Po mojem imam tam več možnosti, da me kdo povabi na zmenek. In mogoče bom na avtobusu spet srečala svojega svetlolasca.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE