Za nekatere politike je tudi životarjenje na politični sceni že uspeh

12.10.2017 / 06:10 4 komentarji
Ga. Novak, ga. Likovič, g. Šarec itd. naj se izjasnijo. Različnost, ne podobnost. Sicer sploh ne bomo šli na volitve.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Ali obstaja možnost, da bodo predsedniške volitve postale v zadnjem tednu zanimivejše in intrigantnejše? Se bomo lahko odločali med levim in desnim kandidatom? Med kandidati, ki bodo med sabo res različni, in ne med kandidati, ki znajo všečno, a ne preveč prepričljivo povedati samo to, da bodo predsednik vseh Slovencev? Bomo izbirali med zvezdo Instagrama in zvezdo zabavnih resničnostnih šovov?

Mogoče bodo v zadnjih dneh volitve postale bolj resne. Mogoče se bomo lahko odločali med kandidati, ki nam obljubljajo, da se bodo zavzemali za drugačno državo. Kar je dobro. Izbira je vedno dobra.

Zavedanje kandidatov, da na volitvah ne bodo mogli zmagati s posnemanjem sedanjega predsednika, je v zadnjih dneh opazno. Pogovarjati se, družiti, fotografirati s čim več različnimi ljudmi in na ta način posredno sporočati svoja prepričanja ni nujno uspešno in učinkovito za vse kandidate.

Različnost, ne podobnost

Politični strategi ugotavljajo, da se je bolje boriti z različnostjo, ne pa s podobnostjo. Tudi če bodo njihovi kandidati v drugem krogu — če bo do njega prišlo — podprli Pahorja. Kar je v redu. Tako bodo prišle na dan njihove resnične lastnosti in pogledi na družbo.

Če se kandidat ne bo strinjal z arbitražnim sporazumom in če bo mislil, da je to izdaja Slovenije, tega dejstva ne bo več skrival med vrsticami odgovorov, ampak bo direktno povedal.

Če bo kandidat počenjal stvari, ki ne bodo vsem všeč, naj jasno in glasno pove in se ne skriva za leporečjem. Volilci moramo vedeti, kaj zares misli.

Če gospa Novak ni fenica slovenskega filma in bi raje financirala amatersko kulturo in kulturno dediščino, naj to jasno in glasno pove. Če je pravica do splava nekaj, kar je proti vsem prepričanjem gospe Likovič, naj to jasno in glasno pove. Če se gospod Šarec za nekaj res zavzema — za kaj, še ne vemo čisto točno —, naj to jasno in glasno pove.

Samo tako bodo volitve za predsednika države imele svoj smisel in pomen. Pozivi, da predsednika sploh ne rabimo in da naj raje prišparamo denar, bodo postali brezpredmetni. Rezultati volitev nam lahko povejo, kje živimo in kakšno državo si želi večina tistih, ki volijo.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na [email protected]
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE