Vidla enkrat škatle na volišču. Hvala za sodelovanje.

25.9.2017 / 06:08 2 komentarja
Kdo hoče bit predsednik. Ekipa do jaja. Fucking dream team. Za mene je to joke, folk pa čist obseden. Jebat mater vsem.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Če bi opisala ta teden v Sloveniji, bi bil v znamenju basketa in teženja, “Janković, kdaj misliš zakurblat radiatorje?” Tist, k lahk maš Mikija Manojlovića na repeat v Ranahko se kurči zarad elektrike.

Ta vreme je že čist utrgan. K moj life. Nobene srednje poti. Iz fula na ful. En mesec nazaj nismo mogli dihat, ker je blo v senci 40 stopinj, zdej pa prosjačimo po FB, nej že začnejo kurt. Sej vem, da smo večno nezadovoljna bitja, sam taki preskoki so pa tud mal preveč na hard.

Aja, pa gobe so ble v igri ta teden. Nisi mogel odpret FB-ja, ne da bi gledal gobe. Vsi navalili v gozdove, k da so Ikeo odprli, pa udri brigu na veselje. Aja, pa še vsem se je zmešal zarad enga Fabrizia.

In moja nedelja je kot vedno v znamenju pisanja na hitr. Čeprov je to tretja kolumna v enem tednu. Še sama ne vem, iz kje sploh vlečem kao neke štorije. Ker kaj pa naj pišem? O referendumu?

Vidla škatle, hvala za sodelovanje

Že s horoskopi sem presegla samo sebe, v take stvari se mi pa res ne da spuščat. Niti ne bi vedla, da je v nedeljo referendum, če ne bi mela FB-ja. Čez en teden bi prišla do mame, pa ji rekla: “Men se zdi, da so ble ene volitve al neki.” — “Ja, ja, sem ti vrgla uno pošto kr v smeti, tebe to itak ne zanima.” — Aja, tud prov. Jaz še svojim tirnicam ne sledim, kamoli Drugemu tiru.

Ker realno pogledano, jaz sem se skotalila do volišča sam enkrat v življenju. Pri 38 letih, ker je bla res mal bruka, da mam volilno pravico že 20 let, pa nisem šla niti enkrat pogledat, kako une volilne skrinje zgledajo. Obkrožila sem Pirate, ker če že gandža ne bo legalizirana, nej bo vsaj za rum. In to je blo to. Vidla škatle, hvala za sodelovanje.

Men dol visi za vse to. Vedno se najde kakšen, ki ob tem skoči v luft čist živčen: “Sej, sej, zarad takih kot ti pa je v državi tko. Noben ne bi šel volt, prekleta mularija razvajena.”

Hja, zna bit, ampak mi je še zmer vseen. Kaj čem obkroževat, če nimam pojma, kaj se grejo s temi tiri. Bi naredila več škode kokr koristi. To je moj standard v življenju.

Mogoče mi pa zato Twitter ne potegne, k tam skoz neki politizirajo. Jaz grem rajš na 24ur.com prebrat, da je ta najmlajša Kardashianka noseča. Pa kok fajn familija so Beckhamovi. To so novice. Ne me bombardirat z vseh strani s to politiko.

Sredinska Tereza

Ko sem pokazala nekomu, kakšna bo naslovnica Kolumniatrije, je blo takoj: “Aja, pionirka? Leva, desna, med kaj te bojo dali?” — Kaj serješ, koga kurac to briga? Pionirka sem zato, ker mam glih rojstni dan 29. novembra.

V enem intervjuju so me vprašali, če sem leva al desna. Sem bla tok presenečena, da se mi je kr joint zataknil in sem kr neki zajecljala: “Sredinska.”

Ne mene petljat v te fore. Folk takoj namašta teorijo zarote. Zadnjič mi je en model v naši kafani razlagal, da ne sam da so ubili Marilyn Monroe, Diano, JFK-ja, njegovga sina, Grace Kelly, Krambergerja. Ne, kje! Tud Dražena Petrovića so ubili po njegovo.

“Ma dej, kaj teb dogaja. Kaj če se je sam preveč tablet nažrla? A če jaz jutr umrem, boš tud rekel, da so me ubili?” Neki je hotel bit duhovit, pa je prijavil: “Seveda. Crnkovič bi te dal ubit, k boš hotla drugje pisat, ko boš slavna.” — Jao meni, res.

En drug model mi je razlagal, da če se men sploh sanja, kaj vse se je dogajalo za našimi hrbti, medtem ko je raja norela od navdušenja zarad košarke. Ne vem, stari, ti mi povej. Sej štekam kruha in iger fore, sam če mi kao ne vemo, kaj se dogaja za našimi hrbti, kako pol sploh kej vemo? Cela znanstvena fantastika.

En tretji se že vmeša izza druge mize: “In zakaj se na protestih ne zbere tok ljudi k na basketu?” Hja, mogoče zato, ker je to kao nek vesel dogodek, ob katerem si ponosen, čeprov nisi dal nč zraven, in se ga lahk še napiješ komot. Demonstracije pa so v bistvu zamorjena fora, ker si noben ne želi bit tam, pa še po pički lahk dobiš al pa kazen fašeš. Al smo tok presrani al nam pa sploh ne gre tok slabo. Kdo bi vedel.

Janković se je zbudil

Maš tud take: “Ti si ziher za Pahorja, k je tvoja sestrična vodja njegovga kabineta.” Halo, a lahk mene v nč ne mešate. Čeprov bom ziher kej pokukala na TV, zdej k bo ta cirkus Kdo hoče biti predsednik. Ekipa do jaja, ni kej. Fucking dream team.

Ampak jaz to vsaj vzamem k zabavo. Vidim pa, da je folk na netu čist obseden. Politika gor pa dol, pa jebat mater vsem, pa vsi za vse krivi. Najprej bom tej stranki jebal mater, pol uni, pol še uni, k mi je tud antipatična, in pol vsem še enkrat od začetka vse. Čist razpizden metat okol polne pepelnike pa se dret: “Prokleta država! A je sploh še kakšna tok bedna k naša?”

Da ne boste mislili, letos so mi starčki v Trstu razlagali, da ni hujše države od njihove. Da so sami dolgoprsti lopovi na položajih. In pol spet jebat mater vsem, sam tokrat po italijansk. In samo moj prov je ta prav prov.

“Ne bi umrl za svoja prepričanja. Mogoče nimam prav,” je rekel enkrat bog ve kdaj, Bertrand Russell.

Sem vidla te dni posnetek, da se že Morganu Freemanu cufa, da so v vojni z Rusijo. Vse naparanojirano na vse strani. Jaz pa nočem tko živet. Mam že svojih paranoj zadost. Grem rajš pojačat radiator, dokler še mam možnost. Janković se je zbudil.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE