Pet lahkih komadov za golfiste

3.8.2017 / 06:08 1 komentar
Iz povprečnega blejskega igrišča je novi lastnik naredil vrhunskega. Prejšnji lastnik ni znal. Slovenci ne znamo delati.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Ta teden sem slišal dve, ki si jih je dobro zapomnit. Pa še prvo ekskluzivno golf igrišče smo dobili.  

Andy Sullivan, ki mu v letošnji sezoni nikakor ne gre, je rekel, da igra kot knedl. To odlično opisuje igro nas amaterjev na poprečen dan.

Britanska televizijska komentatorja golfa sta imela še boljšo. Rekla sta, da če s kratkim železom ne zadeneš greena, je tako, kot bi z vilico zgrešil usta.

Slovenski golfisti — vsaj tisti, ki imajo nekaj več denarja — so dobili nazaj golf igrišče. Bled Royal. Blejsko golfišče bo zdaj spet med najlepšimi in najboljšimi, kot je nekoč že bilo.

Po dolgih letih slovenskega trpinčenja — slabo vzdrževanje, razprodaja dnevnih kart tistim tujcem, ki jim ni uspelo zaigrati na boljših igriščih v Avstriji, nenehne obljube lastnikov o prenovi, neuspešne “polprivatizacije” delov igrišča (trgovina, vadbišče)… — je pred nekaj časa dobilo novega lastnika.

Konec praznih obljub

Naenkrat je bilo konec praznega govorjenja, pametovanja in neizpolnjenih obljub. Iz povprečnega, včasih podpovprečnega igrišča je novi lastnik v kratkem času naredil vrhunsko igrišče. Naredil je nekaj, česar prejšnji, slovenski lastniki niso znali. Nekaj, kar smo Slovenci pozabili. Delati hitro in učinkovito. Z jasnim ciljem, kaj hočemo doseči. 

Na otvoritev igrišča je na Bled pripeljal tri velika imena svetovnega golfa in na prvo igro povabil tiste, za katere je mislil ali vedel, da si želijo biti tam.

Res je, golf na Bledu je drag. Za dva igralca z avtomobilčkom bo teba plačati 340€. Ampak to je pač Bled. Na golf igrišču na Barju boste za to plačali 90€. Ampak to je pač Barje.

Če ob tem še koga vznemirja, da je novi lastnik igrišča Srb [Dragan Šolak, solastnik United Group, Telemacha in Pro Plusa, op. FP], enostavno živi v drugem času.

[Ilustracija: Nina Ločniškar]

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE