Primer Terry Anzur (2.): Kaj so pravzaprav “režimski mediji”?

29.7.2017 / 06:10 Komentiraj
Ko bo (če bo) SDS spet enkrat na oblasti, bom budno opazoval, ali bo Nova24TV še uporabljala oznako “režimski mediji”.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Nadaljevanje včerajšnjega teksta  Primer Terry Anzur (1.): Danes moramo biti previdni, kaj govorimo!.


V bistvu gre za famo o tako imenovanih režimskih medijih, ki jo uspešno ali vsaj vztrajno širijo predvsem desničarji na čelu s kolovodjo Janezom Janšo, za boljši vtis in več kredibilnosti pa tudi s pomočjo bolj normalnih à la Žiga Turk.

Njegovo “[upanje], da se Bergantu [zaradi Terry Anžur] ne bo treba zagovarjati”, je tipičen primer takega napol resnega, napol podjebavajočega provociranja in pripravljanje terena za medijsko Endlösung ter zveličanje in konverzijo slovenskega naroda v duhovno čistost in odprtost do demokratične resnice.

Zgledov za to pa desničarji sami nimajo ravno najboljših. Miniti je moralo malo več kot 48 ur od mojega nepremišljenega dvigovanja obrvi na Twitterju — ne, ne bom si jih pristrigel, nikoli! —, ko je slovenski wannabe Breitbart z vsemi topovi napadel voditelja Odmevov Igorja E. Berganta in dopisnika iz ZDA Edvarda Žitnika, pa še célo RTV nasploh za dobro vago. Zgodbo so napihnili do neprepoznavnosti in jo zabelili že z zgovornim naslovom Žitnik, Bergant in RTV sredi oddaje Odmevi dobili veliko zaušnico svoje gostje – Terry Anzur skritizirala “napadalne pse”, ki blatijo Trumpa!.

Sredi oddaje! Zaušnico! Veliko zaušnico! Blatijo! (Tega gostja ni rekla.)

Odveč je poudarjati, da je bil Bergant v resnici popolnoma vljuden in prijazen in predvsem korekten do Terry Anzur. Tudi Žitnik je naredil čisto soliden prispevek. Nova24TV.si je usekala totalno mimo. Namerno je napihnila zgodbo in v resnici potvorila dejstva, o katerih se lahko prepriča vsakdo, ki si gre zavrtet Odmeve  v celoti.

Prošnja Petku

Odgovornega urednika Nove24TV Mira Petka prosim, naj mi razloži rabo pridevnika “režimski” v njihovi najpogostejši in standardizirani besedni zvezi “režimski medij(i)”.

Kaj točno je “režim”? Mislil sem, da s to besedo označujemo diktature, hunte in druge, ponavadi fašistične, nacistične, komunistične, avtokratske, totalitarne ali z mafijo sprepletene oblike politične oblasti.

Ali oznaka “režim” leti na slovensko Vlado? Ali po vašem za “režimske medije” veljajo tisti, ki podpirajo ali zagovarjajo aktualno Vlado? (Ali takšni sploh obstajajo?) Ali pa govorite o tistih, ki so iz obema znanih ideoloških pravzrokov — namišljenih in/ali dejanskih — nenaklonjeni SDS in/ali opoziciji nasploh?

Neglede na Petkov odgovor tega ne bom več omenjal, dokler SDS ne bo (če bo) spet na oblasti. Takrat bom pozoren na to, ali bo Nova24TV še naprej uporabljala oznako “režimski mediji”. Za druge medije, ne zase.

Zakaj nas to zanima

Zakaj vas to zanima? Zakaj mene to zanima?

Vas zanima zato, ker iščete somišljenike. Vsako mnenje, ki je podobno vašemu, vas razveseli in vam vliva lažno upanje, da razmišljate pravilno, češ, kam pa bo to pripeljalo pelje narod, medije, demokracijo, če bo tako, kot mislijo vaši nasprotniki.

Toda vaše mnenje je pretirano, celo ekstremno. En čvek na televiziji ne bo imel takih posledic. Niti tisoč takih čvekov v 12 mesecih ne bo imelo takih posledic.

Lahko pa začnemo seštevati in množiti. Obstaja še milijon takih čvekov, ki jih ne slišite in za katere se sploh ne zmenite, ali pa so vaši (medijski) podporniki tisti, ki čvekajo. Pa bi bilo bolje, če bi se. Čeprav niso tako seksi kot zajebavanje TVS kar tja v en dan.

In nazadnje obstaja še milijarda takih čvekov tja v en dan in skozi leta in leta, za katere bi bilo bolje, če jih ne bi bilo.

Mene pa to zanima samo zato, ker rad opazujem, kako se spreminjajo človeške nravi — in se iz lože zgražam nad čvekom v parterju.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE