Komu najbolj zaupate glede Drugega tira? Nam.

30.5.2017 / 06:10 Komentiraj
Boriti se do konca. Če bo Vlada vztrajala, se bom angažiral pri zbiranju podpisov za referendum. Ker je ZIUGDT škodljiv.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Tokratna Delova Revoltirana anketa je na vprašanje “Komu najbolj zaupate glede načrtov gradnje [D]rugega tira?” razkrila zanimiv vzorec.

Slaba tretjina respondentov (217 odgovorov od skupaj 675) je sicer skeptičnih in glede tega ne zaupa nikomur.

Od preostalih dveh tretjin respondentov pa je zanimivo, da jih dobrih 43% (198 odgovorov) najbolj zaupa načrtu, ki smo ga predstavili in zagovarjali v našem Svetu za civilni nadzor nad projektom Drugi tir.

Načrtom predsednika vlade Mira Cerarja in načrtom “referendumskega upornika” Vilija Kovačiča zaupa bistveno manj respondentov: vsakemu od njiju 28% (po 130 odgovorov) pozitivno opredeljenih.

Iz tega sledi, da nam je v Svetu očitno uspelo najbolj prepričljivo predstaviti javnosti argumente glede najbolj racionalnega načina gradnje in optimalnega načina financiranja gradnje Drugega tira.

To nam daje dobro popotnico, da v predreferendumskem času poskušamo Vlado še naprej z argumenti prepričevati, naj umakne ali ustrezno spremeni svoj Zakon o Drugem tiru (ZIUGDT) oz. da jo v to prepričamo volilci na referendumu.

Kar mene zadeva, vam zagotavljam, da se bomo — po tem vrstnem redu — borili do konca, da sedanji vladni Zakon pade. Če bo Vlada vztrajala pri rešitvah iz svojega zakona, se bom angažiral pri zbiranju podpisov za referendum. Ker je Zakon preprosto škodljiv za to državo in njene prebivalce. V najslabšem primeru je bolje, da zakon ne zaživi in da naslednja vlada gradi drugi tir ter njegovo gradnjo zastavi bolj racionalno, finančno optimalno in transparentno.


OpombaTekst je bil objavljen v nedeljo, 28. maja 2017, na avtorjevi spletni strani Damijan blog pod naslovom Komu najbolj zaupate glede načrtov gradnje drugega tira?. Tekst na Fokuspokusu je editiran. Objavljeno v dogovoru z avtorjem.

Rezultati ankete nam dajejo dobro popotnico, da v predreferendumskem času poskušamo Vlado še naprej z argumenti prepričevati, naj umakne ali ustrezno spremeni svoj Zakon o Drugem tiru oz. da jo v to prepričamo volilci na referendumu.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE