Poslovnež, džihadist, morilec: Kdo gre v zapor, kdo pa samo mimo?

16.4.2017 / 06:08 1 komentar
Nimajo vsi take sreče kot Igor Bavčar. Morda zato, ker se pajdašijo s teroristi in kdaj koga slučajno ustrelijo v glavo.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Igorja Bavčarja so spet zalotili s prsti v marmeladi. Ta je očitno tako sladka, da se ji niti potem, ko so ga vrgli iz slaščičarne Istrabenz, ne more odpovedati.

Spet gre namreč za zemeljski plin in nafto. Tokrat v Novem Sadu, kjer ima podjetje Gaschem. Stvar ne bi bila nenavadna, če v zvezi s tem podjetjem ne bi bilo nekaj zanimivosti.

Prva je, da je Bavčar podjetje kupil zgolj za nekajsto evrov. Da je podjetje v resnici zasnovano kot siromašna proletarska manufaktura, dokazuje tudi dejstvo, da je sedež obubožane družbe stacioniran v stanovanjskem bloku. Presenetljivo pa je, da firma premore telefon — no, neaktivno številko. So ga zaradi neplačevanja računov izklopili?

Bizarno je tudi dejstvo, da podjetju nima zaposlenih. Firma duhov. Tudi poslovni rezultati podjetja so naravnost osupljivi: leta 2013 so imeli samo 1.653€ prometa in 4.000€ dobička.

Če to vsoto delimo z 12, lahko ugotovimo, da zloglasni podjetnik mesečno ni prilezel niti do minimalca. Skromen človek.

Kot po maslu

Najbolj zanimivo pa je dejstvo, da je bil Bavčar še nedavno težko bolan in tako rekoč nepokreten, saj še na sojenje v Ljubljano ni mogel. Zdaj pa je že zdrav kot riba, saj lahko potuje po svetu. Nedavno so ga namreč opazili v nekem novosadskem teatru na predstavi.

Sicer je očitno, da se je tudi v času najhujših zdravstvenih težav pridno ukvarjal z dobičkonosnimi posli. Obstajajo dokazi.

Zaenkrat mu gre vse kot po maslu. Verjetnost, da bo moral v zapor, je vedno manjša.

Najbolj zanimivo pa je dejstvo, da je bil Bavčar še nedavno težko bolan in tako rekoč nepokreten, saj še na sojenje v Ljubljano ni mogel. Zdaj pa je že zdrav kot riba, saj lahko potuje po svetu. Nedavno so ga namreč opazili v nekem novosadskem teatru na predstavi.

Slovenski džihadist za zapahi

Nimajo pa vsi take sreče. Morda zato, ker se ne ukvarjajo z biznisom, ampak se pajdašijo s teroristi.

Tako bo moral naš rojak Rok Žavbi prebiti za rešetkami v Italiji 3 leta in 4 mesece. Kazen ga je doletela, ker je rekrutiral za ISIS.

Žavbi je sicer z vsemi žavbami namazan, saj je celo uril dva bodoča terorista — enega bosanskega in enega makedonskega —, ki sta potem odpotovala na džihadistični safari v Sirijo.

Kriminalka na Kemijskem inštitutu

Kazni pa se ni mogel izogniti niti umora obtoženi Milko Novič. Sodišče je verjelo obtožnici, da je z dvema streloma v glavo ubil direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika, in ga obsodilo na 25 let zapora.

Storilec naj bi žrtev ubil iz golega maščevanja, ker ga je pred leti odpustil. Na Novičevem sicer nedokazanem “seznamu za fentanje” naj bi bi bili poleg nekdanjega šefa tudi imena drugih bivših sodelavcev, ki jih je hotel spraviti na oni svet. Zato bo Novič do pravnomočnosti sodbe kar v priporu.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na [email protected]
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE