Migranti kot nujno zlo in priložnost za zaslužek

2.4.2017 / 06:08 2 komentarja
Nekatere evropske države spet besno cepetajo. Beguncev nočejo sprejeti. Za nobeno ceno. Bruselj jim ne bo solil pameti.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Evropski komisar za migracije Dimitris Avramopulos pravi, da jih bodo države, ki do septembra ne opravijo domače naloge, dobile po riti. 

Slovenija je malo manj poredna kot Poljska, ki sploh noče sprejeti nobenih srednjeavzijskih in bližnjevzhodnih čobanov.

Sicer pa se tudi podalpski domorodci na vse pretege upirajo, da bi sprejeli še kakšnega obupanca. Vendar pa je Slovenija kljub temu nadpovprečno migrantofilna evropska država, ki pohlevno izpolnjuje komande nadrejenih in se ne zmrduje preveč.

Manjšo zgago sicer delajo redki nestrpneži, ki zaradi prebežnikov zganjajo vik in krik, sklicujejo razna zborovanja, podpisujejo peticije in ustrahujejo sodržavljane z referendumi. Pravijo, da ne bodo gledali prišlekov na svojih parcelah.

Kak brlog se bo že našel

Za migrante seveda primanjkuje ustreznih nastanitev, a kakšen brlog se bo že našel. Tega ne bodo preprečile niti civilne iniciative in podobne histerične scene. Veliki brat nenehno pritiska na slovenske politkomisarje, ti pa terorizirajo predvsem župane.

Politično pobudo kaj radi sfižijo lokalni prebivalci, ki organizirajo demonstracije. Tujci so domnevno vsi po vrsti spolni iztirjenci. Treba je zaščititi zlasti naše otroke in ženske.

Migranti so profitabilni

Po najedanju prebivalcev Škofij in drugih domačih krajev se bo vladni koaliciji morda nasmehnila sreča v Velenju, ki bo postal postal nov dom za več kot sto migrantov. Lokalci protestirajo rekoč, da je to preveč in v neskladju s prvotnim dogovorom. Vlada da krši pravila igre, ker je bila prvotno zamišljena nastanitev samo 30 prebežnikov.

V Velenju bo Miloš Njegoslav Milović iz Kamnika prostore oddajal državi v najem, pri tem pa mastno pokasiral. Prebežniki so roba, s katero trgujejo po astronomski ceni. Za masko humanitarnosti se skriva pohlep. Domačini se lahko postavijo na glavo, pa ne bodo ničesar dosegli. Azilantski dom bo in mora biti, ker je denar mamljiv!

Tako bo nekdanji samski dom za moške, ki za bivanje družin sploh ni primeren, kmalu postal stanovanjski blok.

Otomani naj kar lepo počakajo v veži

Na Ogrskem poskušajo migrantsko problematiko zatreti že v kali. V ta namen so tudi postavili limes na meji s Srbijo. Nova madžarska zakonodaja predvideva avtomatično pridržanje vseh prosilcev za azil do odobritve ali zavrnitve njihove prošnje.

To je v nebo vpijoč primer diskriminacije, zato iz evropske prestolnice že prihajajo ostre kritike. Toda Madžari menijo, da je zajezitev ilegalnih migracij potrebna, saj zmanjšuje teroristične grožnje. Tako bodo odslej vsi potepuhi na njihovi južni meji odslej morali v čakalno vrsto. Brez pardona.

Na Ogrskem poskušajo migrantsko problematiko zatreti že v kali. V ta namen so tudi postavili limes na meji s Srbijo. Nova madžarska zakonodaja predvideva avtomatično pridržanje vseh prosilcev za azil do odobritve ali zavrnitve njihove prošnje.

Sédi, 5!

A tako ne bo šlo v nedogled. Najpozneje do septembra je treba narediti domačo nalogo. Tako pravijo evropski šerifi. Tudi neposlušna Višegrajska skupina ne bo izjema. Grčiji in Italiji je treba priskočiti na pomoč. Šolski red je treba spoštovati. Dokler so članice EU pod skupno streho, bodo delale tako kot je treba.

Seveda pa niso vse države enako poredne. Nekatere so celo pridne. V zadnjem času najbolj Malta in Finska, ki sta si prislužili oceno 5 za vzorno vedenje.

Nezadostno pa so dobile Avstrija, Madžarska in Poljska. Avstrija celo grozi, da bo zamenjala razred in šolo, če se politična agonija ne konča. Čehi, Slovaki, Bolgari in Hrvati so dobili komaj zadostno. Slovenija je še kar vzorna učenka, ki je sprejela že četrto skupino prebežnikov.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE