Zvokoblog 26: Naša glava je instrument v prešernem Prešernovem mestu

9.2.2017 / 17:01 Komentiraj
Boštjan Gombač dokazuje, da je najboljši instrument tisti, ki ga imamo pri sebi. Oz. na sebi: glava. Za misli in glasbo.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Leto je naokoli, bila je Prešernova proslava. Priznam, da me je letošnji govor kar presunil. Na velikem odru je bilo izrečeno tisto, kar smo govorili v majhnih družbah za majhnimi mizami. Sicer naglas, a pravega ozvočenja seveda ni bilo.

Po tem govoru je možen samo še pogovor o odprtih temah. Ni nujno, da se z vsem izrečenim strinjamo, nujno pa je, da se o vlogi kulture v Sloveniji začnemo pogovarjati. Kot tudi o usodi številnih nadarjenih, kreativnih mladih, ki se jim umetnost ponuja kot edini pristan, ker jim družba ni sposobna pokazati poti v druge kreativne dejavnosti.

Vsakega 8. februarja postane Prešernovo mesto Kranj prešerno mesto. Odprli so razstavo fotoportretov nagrajencev, v gledališču smo poslušali pogovor z njimi. Ob odhodu so nekateri zapeli. Pred tem je eden od nagrajencev Boštjan Gombač pokazal, da je najboljši instrument tisti, ki ga imamo pri sebi. Ali natančneje: na sebi.

Naša glava je namreč instrument. Za misli in glasbo.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE