Spočita Hillary povozila Trumpa

28.9.2016 / 06:10 2 komentarja
Po bolniškem dopustu je HRC na soočenje na CNN prišla naštudirana, Trump pa je očitno padel v samozadovoljno regresijo.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Nekaj dni pred ekstatično pričakovanim TV dogodkom predvolilne bitke za novega predsednika oz. predsednico ZDA, soočenjem demokratske kandidatke Hillary Clinton in republikanskega kandidata Donalda Trumpa na CNN — je bil v Washington Postu objavljen intervju s profesorjem Allanom Lichtmanom, ki je pravilno napovedal reziltate vseh predsedniških volitev v ZDA od leta 1984. To mu je uspelo z lestvico trinajstih okoliščin, ki vplivajo na odločitev volilcev.

In na tej lestvici je bil Trump pred Hillary oz. GOP pred Demokrati. Ker pa gre za zelo specifičnega kandidata, je dodal, je povsem možno, da bo Donald kljub vsem prednostim zavozil priložnost.

In Donald je na soočenju debelo zamočil.

“Secretary Clinton”

Clintonova je bila po bolniškem dopustu spočita in zelo naštudirana, Trump pa je vmes očitno padel v samozadovoljno regresijo. Prišel je nepripravljen in ponavljal vse iste puhlice kot do zdaj. Od tega, kak genij je in da ne plačuje davkov, pa do tega, kako se bo on boril za pravice Afroameričanov s povečano policijsko prisotnostjo v getih: “You walk down the street, you get shot!”

Pozabil je dodati, koliko ameriških črncev je v zadnjih letih padlo pod policijskimi streli v sumljivih okoliščinah.

V podrejen položaj se je spravil že pri predstavljanju kandidatov, ko je Hillary dovolil, da ga kliče Donald, sam pa se je javil, da jo bo klical “secretary Clinton”. In dodal: “I want you to be satisfied, it’s very important to me!” Pa ni zvenel sarkastično.

In ko ga je Hillary tako neusmiljeno in brez premora roastala — vse skupaj je trajalo 90 minut —, brez navijanja občinstva v studiu in na split screenu, je zvenel vedno bolj nekoherentno in še bolj zmedeno kot doslej. Med drugim mu je očitala nebulozo, da je eno od Miss Universe, ki se je po zmagi zredila, klical Miss Piggy.

No, to, da je mizogin, že vemo, Hillary.

Nismo slišali nobenega novega Trumpovega slogana — da bo recimo zgradil zid tudi na vzhodni in zahodni obali, mogoče tudi na kanadski meji, nobene nove pikrosti o “crooked Hillary”, same stare zgodbe. Je pa po soočenju namignil, da bo mogoče bo naslednjič razkril kaj več o spolnem življenju Billa Clintona. — [Screenshot: PBS/Fokuspokus.]

Nobenega novega slogana

Nismo slišali nobenega novega Trumpovega slogana — da bo recimo zgradil zid tudi na vzhodni in zahodni obali, mogoče tudi na kanadski meji, nobene nove pikrosti o “crooked Hillary”, same stare zgodbe. Je pa po soočenju namignil, da bo mogoče bo naslednjič razkril kaj več o spolnem življenju Billa Clintona.

A mogoče česa še ne vemo, Donald?

Na koncu pa je posegel še po zadnjem adutu. Trdil je, da “secretary Clinton” nima dovolj kondicije za pozicijo predsednice ZDA, saj je bila cel teden na bolniški.

Hillary ga je pričakala na nož: “Donald me je pravkar kritiziral, ker sem se doma pripravljala na to debato. In sem se res. In ali veste, za kaj sem se še pripravljala? Da postanem ameriška predsednica.”

Šah mat.

Nekaj opcij

Kaj lahko sklepamo po tem soočanju?

  • Donald je zelo podcenjeval Hillary.
  • Donald ne funkcionira brez glasnih navijačev v studiu.
  • Donald je mandžurski kandidat.

Karkoli od tega je res, the show must go on še kak mesec in pol. Trumpu predlagam, naj se dogovori z novim vodstvom Fox News, da pri naslednjem soočenju uravnotežijo bitko z novimi reality prijemi.

Recimo: kandidata stojita vsak v svojem steklenem akvariju. Po vsakem odgovoru oz. izjavi z merilcem decibelov izmerijo glasnost navijačev ene in druge strani. Tisti kandidat, ki prejme manj decibelov, dobi sto litrov vode v svoj akvarij.

Here goes the hairstyle! In tako naprej, dokler poražencu ne zmanjka zraka in se preda.

Trump bi si zagotovil zmago, če bi žrtvoval svojega znamenitega rumenega svizca.


Celotno soočenje med Hillary Clinton in Donaldom Trumpom si lahko ogledate na tej povezavi.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE