Kaj hoče ženska? Čas je za globalni politični matriarhat!

11.9.2016 / 06:08 2 komentarja
Kdo bi še razmišljal o vojnah, če bi svet vodile lepe, spolno aktivne političarke v cvetu mladosti? Make love, not war…
NAROČI SE PRIJAVI SE

Večji del življenja so me obkrožale ženske. V otroštvu mama, sestra in tete. Ko sem se vpisal na Filofaks, sem imel na angleščini okrog dvesto sošolk in dva sošolca, na španščini pa 30 sošolk in enega sošolca. Po predavanjih nisem hodil na košarko ali biljard s prijatelji, ampak na pijačo s prijateljicami. Teh se je nabralo v mojem življenju kar lepo število.

Naštudiral sem tao, tantro, kamasutro, astrologijo, numerologijo in prebral knjigo Kaj mora ženska vedeti o sebi.

Ampak če me kdo danes vpraša, kaj vem o ženskah, se moram strinjat s Sigmundom Freudom, ki je na koncu kariere izjavil: “Največje vprašanje, na katerega kljub 30-letnem raziskovanju ženske duše še nisem našel odgovora, je: ‘Kaj hoče ženska?’”

Freud ni nič štekal

In ker jih ni razumel, je Freud razvijal teze kot slavno zavidanje penisa, po kateri naj bi se deklice v falični dobi med 3. in 5. letom starosti — ko ugotovijo, da nimajo penisa kot fantki — distancirale od mater in se začele bolj navezovati na očete.

Ali to, da je pacientkam, ki so se pritoževale nad halucinacijami in amnezijo, razlagal, da so obolele za histerijo, ki da je posledica spolne zlorabe v mladosti. Šele pozneje je ugotovil, da je ta “histerija” verjetno posledica ženske nepotešenosti in potiskanja spolnih želja v podzavest.

Zato jim je v pozni fazi po seansi včasih pripravil falični desert: popečeno banano, oblito z vročo čokolado in konjakom.

Moški smo v primerjavi z multidimenzionalnimi ženskami zelo predvidljiva dvodimenzionalna bitja. Obenem pa smo prepričani, da nam pripada primat pri vodenje civilizacije.

Ojdipov kompleks

Kratek pogled v zgodovino človeštva: ženske so bile v lovsko-nabiralski družbi dokaj enakopravne. Moški so lovili divjad, one pa so nabirale plodove in zelenjavo.

Po prehodu v poljedelsko družbo pa so ženske naenkrat postale lastnina moškega. Tako kot govedo in zemlja. Medtem ko je je seks pri lovcih/nabiralcih še temeljil na svobodi in poligamiji, je bil poljedelski seks skoncentriran na reprodukcijo.

Ustavimo se še pri starih Grkih.

Zeus in Hera, prvi par starogrškega panteona, sta poklicala Tejreziasa, da odgovori na vprašanje, ki ju je razdvajalo: kdo bolj uživa v seksu, moški ali ženska? Zeus je trdil, da ženska, Hera pa ravno obratno.

Tejrezias pa je presodil, da ženske v seksu ne samo bolj uživajo od moških, ampak da celo uživajo devetkrat bolj!

To je Hero tako razjarilo, da ga ubogega Tejreziasa oslepila. Zeus se mu je hotel za nesrečo odkupiti s tem, da mu je podaril sposobnost prerokovanja. Tako je Tejrezias prerokoval Ojdipu nesrečno usodo, da bo nevede ubil očeta in se poročil z materjo — in tako izumil Ojdipov kompleks.

Darwinove viktorjanske pomote

V Darwinovem viktorijanskem času sredi 19. stoletja je veljalo, da bi družba razpadla, če bi imele ženske toliko libida kot moški. Stari oče Charlesa Darwina je bil velik ženskar, on sam pa je bil zelo pobožen in zvest mož. Kar je najbrž vplivalo na njegovo evolucijsko teorijo, v kateri je živalske vrste vse povprek — napačno — razglasil za imanentno monogamne. Vključno s homo sapiensom.

Pod vplivom viktorjanske konservativnosti je bila za Darwina ob naravni selekciji odločilna tudi spolna selekcija. Njena glavna premisa je, da ženska investira v potomstvo več kot moški, saj se žrtvuje, ker mora skrbeti za otroke. Zato je do seksa bolj zadržana, moški pa se ga nikoli ne branimo. Kao.

Darwin je videl spolno selekcijo kot borbo med aktivnimi samci za pasivno samico. Ta se bo voljno predala zmagovalcu, ki bo lahko najbolj poskrbel za njune otroke. Zato je predvideval, da je svoboden promiskuitetni seks tudi pri živalih redek.

Vaša mama je bila sponzoruša

Odvetnik in ljubiteljski znanstvenik Lewis Henry Morgan se glede tega ni strinjal s svojim sodobnikom Darwinom. Trdil je, da so v času lovcev/nabiralcev moški živeli v poliginiji (z več družicami), ženske pa v poliandriji (z več moškimi). Odvisno od svojih preferenc in njihove privlačnosti. Ta pojav je imenoval omnigamija.

Trdil je tudi, da so bili naši predniki precej bolj promiskuitetni in veliko manj preračunljivi kot je predvideval Darwin. Darwin je namreč impliciral, da se je vaša mama predala vašemu očetu zaradi materialnih dobrin in zaščite.

Ali z drugimi besedami: vaša mama je bila po Darwinovi teoriji sponzoruša.

Več o Darwinovih zablodah lahko preberete v knjigi Sex at Dawn (PDF).

Leta 2006 je psihologinja Meredith Chivers izvedla eksperiment, v katerem je predvajala različne erotične posnetke hetero- in homoseksualnim ženskam in moškim s skenerji na glavi. Prizori so vsebovali vse možne kombinacije: moški–ženska, moški–moški, ženska–ženska, plus ločeno masturbacijo žensk in moških, gola telesa obeh spolov — in celo bonobo opice med kopulacijo.

Moški — vključno z geji — so bili previdljivi. Fizično jih je rajcalo tisto, kar bi pričakovali. Temu primerno pa so tudi pisno odgovarjali na vprašanja.

Torej moški le lahko enako razmišljamo z obema glavama. Dokler se glavi strinjata, seveda.

Po drugi strani pa so bile ženske veliko bolj zagonetne. Neglede na svoje spolne preference so skenerji zaznali, da jih rajcajo vse erotične podobe. Celo bonobo seks.

Toda ko so morale zapisati svoje vtise, so poročale, da jih podobe večinoma ne vznemirjajo. Razen pričakovanih prizorov med moškim in žensko (pri straight ženskah) in lezbičnih prizorov (pri lezbijkah), za katere so vtipkale, da so hot.

Kot da možgani in spolovilo ne pripadajo isti osebi.

Predvidljivo dvodimenzionalni moški

Kaj lahko iz vsega tega sklepamo?

Predvsem to, da smo moški v primerjavi z multidimenzionalnimi ženskami zelo predvidljiva dvodimenzionalna bitja. Obenem pa smo prepričani, da nam pripada primat pri vodenje civilizacije. Neglede na to, da se prevečkrat pustimo voditi svoji spodnji glavi. Kar zna biti nevarno. Sploh v tem razgretem političnem ozračju — recimo med Putinom in Obamo, ki sta si na G20 summitu na Kitajskem z ledenimi pogledi merila dolžini svojih mednožnih jedrskih raket. Na različnih eksotičnih lokacijah po svetu že dolgo uspevajo arhaične oblike matriarhata. Od plemena Mosuo na burmansko-kitajski meji, kjer si lahko šefice vsak večer naročijo moškega po želji, čemur rečejo “hodeči zakon” — ker gre moški potem nazaj delat k svoji materi —, pa do plemena Nagovisi na otoku South Bougainville pri Novi Gvineji, kjer so ženske lastnice zemlje in jo tudi obdelujejo.

Moški pa zabušavajo in uživajo v spolni ruleti. Po ženskem šihtu. Čisti raj!

Globalni politični matriarhat

Zato mislim, da je mogoče prišel čas za globalni politični matriarhat. Ženske na vse najvišje položaje v vseh državah sveta!

Ampak seveda ne v podobi Hillary Clinton, Therese May ali Angele Merkel. Te so se predolgo komolčile po politični piramidi navzgor in so še krvoločnejše od moških politikov.

Potrebna je sveža, mlada kri spolno aktivnih žensk, kolikor-toliko v cvetu mladosti.

Se spomnite slavne italijanske pornoparlamentarke Ilone Staller Ciccioline? Ali recimo lepa nova rimska županja Virginia Raggi? No, to!

Make love not war

Ker je republikanski kandidat za predsednika ZDA Donald Trump dokazal, da je za ta položaj treba obvladat predvsem resničnostne šove in medije, bi lahko bila odlična kandidatka za predsednico ZDA Kim Kardashian. Na naslednjih ameriških predsedniških volitvah bi zagotovo zmagala, če bi le kandidirala. Njeni TV ratingi so nedosegljivi celo za Trumpa!

Thereso May bi lahko zamenjala druga Londončanka, na Kosovu rojena Albanka in varovanka Jay Z-ja Rita Ora. (Zakaj pa ne? Saj ima London že muslimanskega župana!)

Za nemško kanclerko namesto Angele Merkel predlagam bivšo manekenko Heidi Klum. Za brazilsko predsednico predlagam najslavnejšo manekenko Giselle Bündchen. Gotovo bi se obnesla bolje kot Dilma Rousseff. Ruska predsednica pa naj postane tenisačica na dopinškem dopustu Maria Šarapova. Prepričan sem, da bi se mačo Putin kot velik ljubitelj ženske lepote ob njej zadovoljil tudi s podpredsedniško funkcijo.

Kaj pa slovenska predsednica vlade? Glede na to, da je očitno res končala športno kariero, bi bila idealna kandidatka naša lepa Tina Maze. Če je znala tako briljantno vijugat med količki, bi znala tudi med parlamentarci.

Za predsednika pa že tako ali tako imamo Barbiko, ki ji ogledalce vsako jutro pove, da je najlepša v deželi tej.

Kdo bi ob vsej tej lepoti razmišljal o vojnah? Make love not war!


Ta članek posvečam Živi.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE