Poziv naročnikom, registriranim uporabnikom in drugim bralcem Fokuspokusa

23.8.2016 / 06:08 8 komentarjev
Lepo od vas, da berete in zraven še šerate, lajkate, retvitate Fokuspokus. To cenimo. Ampak vaših 20,99€ cenimo še bolj.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Kot veste že od samega launcha tistega davnega petka, 13. — več kot 18 mesecev in 1.326 objav nazaj —, je Fokuspokus nizkocenovni medij.

To najbolje veste tisti, ki ste se v prednaročniškem obdobju (do 16. novembra lani) naročili med prvimi (po znižanih cenah od 2,99€ do 18,99€).

Pa tudi tisti, ki se naročate zdaj, za 20,99€, se nad ceno ne morete pritoževati. Vsaj ne preveč naglas in prepričljivo.

Nizkocenovnik, nizkostroškovnik

Fokuspokus pa ni samo nizkocenovnik, temveč tudi nizkostroškovnik. Če ne bi bili naši stroški zreducirani na minimum, Fokuspokusa sploh ne bi bilo. Sploh ne bi štartal.

Prednost je v tem, da je ekonomika našega funkcioniranja neločljivo povezana z uredniškim konceptom. Poslovni model je uredniški koncept. Ne tako rekoč, ampak dobesedno. Produciramo samo vsebine, ki si jih — in kolikor si jih — lahko privoščimo. Ničesar ne delamo napol. Delamo samo stoprocentno.

Vsak človek — tudi vsak gospodarski subjekt, vključno z mediji — bi se moral tega držati: imeti svoje prioritete in postavljene meje, čez katere ne bo šel. Pa ne samo finančne, ampak tudi v smislu znanja in sposobnosti. Delaj (samo) tisto, kar znaš in zmoreš najbolje. Sicer se boš opekel.

Kredo

Drugi mediji delajo drugače. Malo dnarja, malo muzike. Zlasti veliko večji in veliko bogatejši od Fokuspokusa. Ker varčevanja in skromnosti niso inkorporirali niti v poslovni model, kaj šele v uredniški koncept. Zato kar naprej tarnajo o gospodarski krizi, padcu kupne moči in nasploh o krizi medijev.

Že mogoče. To ni neres. Ampak to nima smisla in ni opravičilo.

Ponavljam: delaj to, kar znaš; delaj to, delaj to, kar zmoreš; za kar imaš čas; delaj to, za kar imaš ljudi; in delaj to, kar lahko financiraš.

Tak je naš kredo.

Seveda pa to ne pomeni, da nam je za prihodke vseeno. Nasprotno.

Oglaševanje zahteva veliko dela ali celo prosjačenja. Včasih celo uredniških kompromisov. Za male pare.

Na subvencije ne računamo. No, smo računali na nekaj, pa ni bilo nič iz tega. Po svoje še bolje. Ni nam treba biti nikomur hvaležen in do nikogar nehvaležen. Pa še počasi dajo. In kdor počasi dá, samo pol dá.

Zlati naročniki

Tako nam preostanete skoraj samo še naročniki. Niste edini vir prihodkov, ste pa najzanesljivejši. In najbolj fer. Obojestransko. Transparentno.

Naročniki veste, kam gre vaš denar, mi pa vemo, da smo si ga res zaslužili. 

Zato še enkrat apeliramo na vse registrirane uporabnike, da se končno naročijo na Fokuspokus in pridobijo neomejen dostop do vseh objav, ne samo do petih na mesec.

Prepričani smo, da se vam 20,99€ ne bo delo preveč za tako kvaliteten medij, kakršen je Fokuspokus.

Prepričani pa smo tudi, da v primeru, če ste pri medijskih vsebinah varčni — ali če po ne vem kateri logiki mislite, da bi na internetu moralo biti vse zastonj —, ne boste šparali ravno pri nas. Ker to ne bi imelo ravno smisla. Ne za vas ne za nas ne za druge. 

Že vnaprej in še posebej pa apeliramo tudi na obstoječe naročnike, da 17. novembra — ali še raje kak dan, teden, mesec prej — ja podaljšajo naročnino.

Tokrat ne bo tako poceni kot takrat, ko ste jo pred letom ali več sklenili. Vseeno pa tudi zdaj ne bo veliko.

Še posebej, če upoštevate dejstvo, da 20,99€ ni samo kapriciozno natančno odmerjena cena za teh 600+ zaklenjenih člankov, kolikor jih je objavljenih v 12 mesecih. Ne. To je veliko več. To je tudi znak podpore Fokuspokusu. To je sporočilo, da dobro delamo.

Lepo od vas, da nas berete in zraven še šerate in lajkate ali retvitate. To cenimo. Ampak vaših 20,99€ cenimo še bolj.

To nam delajte.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE