Dobrodošla, Isadora! Vse najboljše na tem svetu…

9.7.2016 / 06:08 2 komentarja
Nedolgo nazaj sva s tvojo mami hodili na zabave. Ona zna na življenje gledati s svetle strani. In tudi tebe bo naučila.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Pisanje kolumen za Fokuspokus bom tokrat izkoristila za javno čestitko prijateljici ob rojstvu hčerke. Tako kot to počnejo na radiu.

Dobrodošla, Isadora. 

Nedolgo nazaj, morda slabi dve leti, prav na moj rojstni dan, sva z žensko, ki je pozneje postala tvoja mama, sedeli v lokalu, pili vino in kadili. Pogovor je nanesel na otroke. Da sicer imava zanje čas in energijo, pa tudi finančno bi še nekako šlo. Ampak kaj, ko imava toliko drugih ciljev za uresničit.

Potem sva nadaljevali, kako bi vse skupaj zgledalo. Kuhati sicer ne znava — ampak tudi najini mami ne znata prav dobro, pa sva vseeno preživeli, ne? Saj frutki ne morejo biti tako slaba hrana? Evropska agencija za varno hrano je precej stroga, sem pametovala. Frutki so zagotovo legitimna hrana. Do 1. razreda osnovne šole, dokler otrok ne začne jesti kosila in malice v šoli, sva se hecali.

No, za nekaj raznolikosti bi že poskrbeli. V ponedeljek bi bil za kosilo čokolino, v torek medolino, v sredo keksolino, v četrtek rižolino, ob petkih pa bi šli k babici na obisk.

Kreatorka življenja

Čeprav sva se takrat smejali, me ni presenetilo, ko je povedala, da je noseča. Tvoja mama je bila od nekdaj bolj zrela in odgovornejša od vseh nas punc skupaj. No, pretiravam. Od vsake posebej pa res. Predvsem pa je dobra kreatorka življenja. Ona ve, kako hoče živeti. S kom, kdaj in kako. O tem sicer ne razpreda na dolgo in široko. Ampak ko napove odločitev — recimo selitev, menjavo službe, otroka itd. —, to pove tako odločno in s tako prepričanostjo, da noben protiargument ne pride v poštev. Kot da je to njen plan že od nekdaj.

Vsi, ki jo poznajo, bi se strinjali, da je zelo zabavno dekle. Nekoliko konzervativna sicer, ampak v kombinaciji z besedami, ki iz nje vrejo, te lahko boli trebuh od smeha. Želim si in želim ji — in tebi tudi —, da to ostane v njej za vedno. Tako kot njena dobrodušnost in iskrenost.

Želim ti vse najboljše, draga Isadora. Predvsem pa ti želim, da boš spoznala, kakšno srečo imaš, da si se rodila taki mami.

Draga Isadora

Tvoja mama v svojem vedno polnem urniku vedno najde čas za prijateljice. Tudi zate ga bo vedno našla. Ko pridemo na obisk, nam vedno lepo postreže. Tako bo stregla tudi tebi.

Vedno te bo poslušala, ker tudi nas vedno posluša. Velikokrat zmajuje z glavo, ker ima svoja pravila. Nam jih ni bilo treba upoštevati — čeprav smo jih včasih vseeno —, ti pa jih boš žal morala. Vsaj še kakšni dve desetletji.

Če bo kdaj naporna, bomo vedno zate tu. Poznamo jo in razumele te bomo. 

Zveni grozno? Vem. Življenje tako hitro mineva. Nedolgo nazaj, Isadora, sva s tvojo mami hodili po zabavah do zgodnjih jutranjih ur. Na terasi pri tvoji babici sva ob popoldnevih praznili buteljke vina. Zdaj se srečavamo na kosilih in večerjah.

Tako to mora biti. Vsako življenjsko obdobje ima svoje pluse in minuse. Nekatera so zabavna, nekatera prijetna, nekatera poučna, nekatera pa bi najraje zbrisali.

Če znaš na življenje gledati s svetle strani, teh zadnjih ni veliko. Tvoja mamica zna. Skoraj vedno.

Isadora, želim ti polno radovednosti, poguma, trme, histeričnosti, radoživosti in dvoma.

Tebi, draga prijateljica, pa želim, da večkrat prebereš kakšno Tinino kolumno.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE