Navodila za poljubljanje. Naprej pa sami.

9.6.2016 / 06:08 Komentiraj
Tem poljubovalcem se je treba nujno izogibati. To so: slinavci, nefrancozi, mrtvojezičniki, otročički, krejzi grizliji.
NAROČI SE PRIJAVI SE

V dobi interneta in spletnih socialnih omrežij se na veliko opleta z X in O. Hitra razlaga za vse tiste, ki pripadate generaciji vinilnih plošč in stacionarnih telefonov: to pomeni poljub in objem.

Znakca nista ekskluzivno namenjena samo partnerjem, staršem, otrokom, najboljšim prijateljem, ampak se svobodno razpihujeta in pretipkujeta vsevprek.

Obstajajo tudi številne smajli alternative, ki vzamejo približno enako količino časa: sekundo.

Včasih sem šokirana, ko mi celo kak dejodajalec ali pa bežna znanka na koncu mesidža nakranclja kopico iksov. Ni potrebe, res, ampak razumem gesto.

Na podlagi tega lahko zaključimo, da XO dandanes v veliki večini primerov v resnici pomeni zgolj LP.

Včasih sem šokirana, ko mi celo kak dejodajalec ali pa bežna znanka na koncu mesidža nakranclja kopico iksov. Ni potrebe, res, ampak razumem gesto. Na podlagi tega lahko zaključimo, da XO dandanes v veliki večini primerov v resnici pomeni zgolj LP. — [Ilustracija: Fokuspokus.]

Bistvena je energija

Razen Eskimov in tistih z gromozanskimi zobnimi aparati si ljudje kljub internetu — ki je morda nekoliko zamajal temelje pristnih osebnih odnosov, obenem pa razširil možnosti za komuniciranje na daljavo — še vedno izkazujemo strastno naklonjenost z objemi in poljubi. Ta pravimi. Objemov obstaja toliko, kolikor je ljudi na svetu. Ampak za vse velja, da je pri tem bistvena tista povezanost, tista energija, ki si jo človeka z objemom podarita in podelita.

Ne vem, kaj naj si mislim o kvazi objemih, pri katerih je med prijateljicama pol metra prostora in se obe samo malo nagneta naprej, po zraku mimo ušes pa po zraku letijo poljubčki.

Na srečo nimam prijateljev, ki bi se posluževali te metode. Če pa bo kdo nenadoma začel, bom to vzela kot znak, da gre odnos v maloro.

Zanimivi so mi tudi zadržani, a krepki moški objemi, pri katerih se z eno roko še malo potrepljajo po hrbtu. Ampak kljub navidezni trdoti je lepo videti, da se dva straight moška objameta.

Nakopičeno hrepenenje

Rada imam tiste objeme, ki nosijo v sebi nakopičeno hrepenenje. Ko se recimo srečaš z dušo dvojčico po dolgih letih in si stečeš naproti in potem poskakuješ od sreče in drhtiš od vznemirjenja, ko se vajini telesi zaletita eno v drugega.

Seveda je treba vzeti v zakup, da niso vsi ljudje tako odprti in da tisti bolj zadržani vendarle čutijo veselje ob snidenju, ampak ga pač ne kažejo tako vehementno.

Če pa se to zgodi pri moškem, v katerega sem zaljubljena, to vzamem kot znak, da ga bolj skrbi, kaj bodo rekli drugi, kot pa to, kaj čuti do mene. Kar v bistvu pomeni, da ni tako strasten kot jaz in je najino sobivanje slejkoprej obsojeno na propad.

Razen v primeru, ko si izkazuješ telesno ljubezen na lokacijah, kjer je ta tabu. Nikoli ne bom pozabila, kako klavrno sem se počutila, kot sva se s fantom — ki takrat še ni bil mož — po nekaj mesecih sestala na majhnem lokalnem letališču v Indiji in so vsi domačini buljili v naju. Na taki sceni ne meni ne njemu ni bilo do izljubljanja do onemoglosti.

Najljubši objemi pa so tisti, pri kateriš sta telesi tesno skupaj in ki trajajo in trajajo in ob njih samodejno zapreš oči in se izgubiš v toplini.

Če objem traja več kot 10 sekund, je bojda celo zdravilen. Ste že poskusili?

Prisluškovanje

Bom kar iskrena: povod za to chick flick kolumno tiči v naključnem dogodku, ki sem mu bila priča nekaj dni nazaj.

Ženska mojih let je kolegici v kavarni zelo burno in predvsem zelo glasno razlagala, kako je zaključila s svojim novim tipom in da ga noče videti nikoli-nikoli-nikoli več.

Vem, da ni lepo prisluškovati, ampak res me je zanimalo, kaj je tipo tako hudega zagrešil. Veselo sem vlekla svoj roll-up, gledala sterilno naravnost naprej in vlekla na ušesa proti desni.

Izkazalo se je, da je tip pri ključnem dejanju — torej pri prvem poljubu — povsem zatrokiral. “Saj je bil kul kot oseba. Ampak jaz vem, da se dobro poljubljam, in res nimam časa, da bi ga zdaj učila, kaj je treba početi z jezikom!” je zarenčala kolegici.

Ko je videla, da je pritegnila pozornost več ali manj vseh v lokalu, pa je rekla še meni, ki sem sedela najbližje: “Kaj? A ni res?!”

In sem se navdušeno priključila debati…

Navodila

Z vami bom zdaj šerala nekaj iskric, ki smo jih skupaj načarale. Morda bojo prišle prav ženskam s podobnimi izkušnjami, ki se nimajo komu pritoževati nad moškimi — pa tudi moškim, ki potrebujejo nasvet ali dva pri tovrstnih aktivnostih v dvoje.

Obstaja več vrst poljubovalcev, ki se jih je treba nujno izogibati. To so:

  • Slinavci.

Ko imaš med poljubljanjem občutek, da boš utonila v njegovi slini in ti ta polzi tudi po dekolteju, je verjetno čas za slovo. (Modrost nove znanke.)

  • Nefrancozi.

Nekateri moški pri poljubljanju samo rahlo odpirajo usta. Francoski poljub odpade. (Modrost njene kolegice.)

  • Mrtvojezičniki.

To je moj prispevek k temu spisku. V davno minulih najstniških letih sem doživela eno takšno grozoto. Tip, s katerim sva plesala v klubu, se je sčasoma le opogumil in približal svoje žnablje. Jih odprl. Nato pa je nazorno iztegnil jezik kot konico noža in ga položil na mojega. To je bilo to. Halo? Jezik je mišica in je namenjena gibanju. Še dobro, da se skoraj vsaka ženska v skoraj vsaki možni situaciji lahko izgovori, da mora na stranišče. Točno to sem tudi storila. Jasno, da me ni bilo več nazaj.

  • Otročički.

Prikupni poljubčki na lička in nos so zelo sladki, ko se držiš za rokice v vrtcu in osnovni šoli. Popularni pa so tudi pri svežih zaljubljencih — neglede na starost — in če le ne ostane samo pri nosu. Ampak enkrat je treba priromati tudi do ustnic. Tipi, ki nimajo samozavesti, da bi zagrizli v prepovedano rdeče jabolko, in ki tretirajo žensko kot tetke majhne fantke, so izgubljeni primeri.

  • Krejzi grizliji.

Na žalost imam tudi sama nekaj malega za pripomnit o tej vrsti homo sapiensov. Začelo se je tako, kot se mora. Grizljanje sem in tja kot igračkanje je čisto fajn. Ampak kaj, ko je tip kmalu navalil na moje ustnice in ustno votlino s svojimi ogromnimi čekani. Poljubljanje ni bilo samo skrajno neprijetno, temveč tudi zdravstveno tveganje. Zbala sem se za svojo sklenino, res.

Tako. Zdaj pa lahko po mili volji nadaljujte s svojimi prijatelji ali prijateljicami. Po možnosti v živo.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE