Luna (in retrogradni Merkur) za začetnike

21.5.2016 / 06:08 1 komentar
Planetarni PMS: Pri vsem, kar dandanes ponuja tržišče, se mi zdi čudno, da še niso izumili tablet proti luninim vplivom.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Se tudi vam zadnje čase zatika? Ste neučakani, stvari pa se kar vlečejo in vlečejo? Merkur je že lep čas retrograden, za nameček pa je bila včeraj še polna luna. Krasni obeti.

Ne me narobe razumet. Obožujem luno. V njej pogosto najdem inspiracijo in verjamem, da smo z njo že od nekdaj globoko povezani. Stari rituali so častili vse njene mene, ob polni luni pa predvsem plodnost. Ampak včasih je res naporna.

Navadni, ne posebno poduhovljeni smrtniki se ponavadi spomnijo na luno samo takrat, ko obeta senzacijo: kadar je “modra” — kar se zgodi zelo redko — ali pa ob mrku, ki ga nestrpno čaka na vrhu hriba z daljnogledom.  Dejstvo je, da so ljudje ob polni luni čudni — pa če verjamete v njen vpliv ali ne. No, če ji uspe uravnavati plimo in oseko, verjamem, da lahko spreminja tudi nivo vode v naših telesih, posledično pa tudi naše razpoloženje in zdravstveno stanje. Nekatere lahko nosi luna kadarkoli in kjerkoli, drugi pa čutijo njen vpliv predvsem, ko je polna.

Nekatere lahko nosi luna kadarkoli in kjerkoli, drugi pa čutijo njen vpliv predvsem, ko je polna. — [Fotografija: NASA.]

Za vse je kriv ščip…

Če vprašate nekoga, ki dela z ljudmi na dnevni bazi, vam bo povedal marsikatero anekdoto o tem, kako zoprne, nesramne in nasploh nečloveške so lahko stranke ob polni luni. In to ne velja samo na dejanski dan nastopa okrogle lunine mene, temveč nekaj dni prej in potem. Juhuhu!

To, da vas sredi noči nosi po hiši in odpirate okna in vrata, da tulite z volkovi ali vehementno razmetavate omare, še niso najhujši primerki njenega vpliva. Raziskave so različne. Nekatere kažejo, da je v času polne lune več avtomobilskih nesreč, umorov in samomorov, druge pa, da za to ni nikoli kriva bleda okroglolična lepotica. Ljudje v tem času bojda hitreje postanejo agresivni in se težje kontolirajo.

O, ja.

Če vas torej nenadoma uščipne in boste v službi ali doma zoprni, lahko vsaj nekaj dni na mesec mirno krivite ščip. Ta planetarni PMS, na katerega žal niti moški niso odporni, je hecen pojav, ki mu ni videti rešitve. Pri vsem, kar dandanes ponuja trg, se mi zdi zelo čudno, da še niso izmuili tablet proti luninim vplivom.

… ali pa Merkur

Seveda se je vedno priročno sklicevati na zunanje faktorje, če nam gre kaj narobe — sploh na nekaj tako abstraktnega, kot so planeti. Še posebej, če smo se potrudili po najboljših močeh.

Ampak kar je res, je res: retrogradni Merkur zadeve drastično upočasni. Nič ne pomaga, če gonimo svoje. Četudi se stvar kao razreši, se potem izkaže, da so vendarle še potrebne spremembe in popravki.

Čas, ko nas Merkur mede, je čas za refleksijo, meditacijo, za obračune s starim in slovese. Astrologi vpijejo, da v tem času — letos kar štirikrat — nikakor ne smemo kaj velikega načrtovati, kupovati električnih naprav ali drugih dragih, pokvarljivih predmetov. Tudi potovati ne bi smeli, ker obstaja velika verjetnost, da bo prišlo do komplikacij…

Merkur na splošno slabo vpliva na kakršnokoli komunkacijo, zato v tem času odsvetujejo tudi odločanje o pomembnih življenjskih zadevah in podpisovanje pogodb. Zanimivo bi bilo preveriti, ali to drži pri parih, ki so se poročili v času retrogradnega Merkurja. Ali pa pri tistih, ki so recimo kupili nepremičnino…

Preventiva

Preventivni ukrepi za shajanje v tem času so več potrpežljivosti, manjša pričakovanja do sebe in okolice, nekoliko več previdnosti in zaupanja v šesti čut (če ga seveda imate). Ta čas je baje še posebej primeren za urejanje in organizacijo zastarelih zadev, recimo bančnih fasciklov, pisarniških omar, arhivov… — in za obisk starih prijateljev in sorodnikov in nasplošno ljudi, ki jih že dolgo niste videli.

To sicer ni najbolj logično glede na dejstvo, da v tem času komunikacija šepa. Ampak če to navajajo vse astrološke revije, potem že mora biti nekaj na tem.

Kakorkoli, jaz komaj čakam, da bo retrogradnega Merkurja konec in da se bom lahko prepričala, ali so šle nekatere stvari narobe zaradi glupih ljudi samih in njihovih — ali naših — trapastih odločitev. Ali pa je bila res na delu sila, močnejša od nas?

Dobra novica: Venera se bo celo leto gibala direktno. Karkoli že to pomeni za kogarkoli.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE