V fitnesu mi gre vse na živce

7.4.2016 / 06:10 2 komentarja
Mogoče pa imam premajhno rit! Večja bi lahko bila blagovna znamka. Na njej bi bilo veliko prostora za sponzorske oglase…
NAROČI SE PRIJAVI SE

Imam sodelavko. Se vidi, da je nova, ker me je vprašala popolnoma absurdno stvar. Ob pogledu na jogurt, v katerega sem s solzami v očeh namakala prozorno palčko korenčka, me je navdušeno vprašala:

“A hujšaš?”

S solzo na licu sem odgovorila: “Že celo življenje.”

Kar je res samo načeloma.

Predvsem se sekiram zaradi velike riti že celo življenje. Kar ni isto, kot da hujšam.

Pri hujšanju porabim največ kalorij z razmišljanjem o možnih načinih hujšanja. In o krivici, ki se mi ob tem dogaja.

Imam sodelavko — ta drugo, ki ni nova —, ki lahko poje vse. Tudi marmelado s kamionom vred. Naokrog paradira v mini krilu, moškim pa se za njo vleče jezik po stopnicah.

Pravzaprav poznam veliko punc, ki živijo od listnatega testa in ojačevalcev okusov, pa so suhe kot šmarni pajki.

Body? Pump!

Če bi favšija lahko kurila maščobe, bi zgledala podhranjena.

Tako mi ne preostane nič drugega, kot da se vsako pomlad za motivacijo podkupim z novo športno opremo, si plačam karto za najdražji fitnes v mestu in se vsak dan znova brcam v rit, da grem tja.

V fitnesu mi gre vse na živce. In sicer:

  • Umetni nohti receptorke.
  • Šefica z lepo frizuro.
  • Zariple prekle v garderobi.
  • Posončene mišičnjakinje na odru.
  • Večno tuljenje trenerke, ki v petem mesecu nosečnosti dvigne težjo utež, kot bi jo lahko jaz, tudi če bi bilo od tega odvisno življenje prebivalcev manjše koroške vasi.
  • Ona tuli: “Body?” Taboriščnice pa odgovarjajo: “Pump!”

Ne me jebat.

Muzika je ista že od prve kasete, na kateri je bila Barbara Drnač še v roza gamašah. Pot ti polzi v usta, tovarišica pa frišna kot gorska roža dela sklece na eni roki.

Doma pa kuha, rihta tri otroke, hodi v službo, gre zvečer na limonado, vstane ob petih, speče kruh, opere in obesi perilo in gre z nasmehom v službo.

Muzika je ista že od prve kasete, na kateri je bila Barbara Drnač še v roza gamašah.

Manj jej!

Jaz pa se vlečem naokrog kot cunja in sovražim lastno rit.

Zato sem pred leti naredila pogumen korak in se vpisala v skupino telovadcev, ki veliko tečejo in trenirajo z lastno težo. Pridno sem hodila trikrat na teden. Na poti domov sem se naslajala nad lužico med joški in nabijala muziko zelo na glas.

Dokler se mi ni po dveh letih vse skupaj zagabilo.

Bruhanje ni slaba varianta, ampak nimam poguma, da bi si tiščala prste v grlo.

Ločevalna dieta zame ne pride v poštev, ker ne ločim ogljikovih hidratov od beljakovin.

Zato sem se odločila za edino dieto, ki res deluje. Imenuje se — manj jej. Če nisi lačen, ne moreš shujšati.

Biti lačen mi je vedno dobro uspevalo, dokler nisem začela živeti s kobilico. To je moški, ki lahko poje vse, pa se mu nikjer ne pozna. Poleg te genetske protekcije hodi na fuzbal, košarko, laufa navkreber in ima energije za vola ubit. Ko pride domov, lahko zmaže cel hladilnik.

To v resnici tudi naredi. Usede se pred TV z velikim sendvičem. Kos pršuta se mu lepi na prste, hrustanje kruha pa se zažira v moj prazni želodec.

Potem pa bodi karakter, če moreš.

Med kavčem in hladilnikom

Saj mu je malo žal, ko briše mojo slino z daljinca, ampak se ne pusti preveč motiti. Blazno smešno se mu zdi, ko si režem tiste hinavsko majhne koščke kruha in jih s slabo vestjo zobam na poti med kavčem in hladilnikom.

Na tej relaciji je pri nas najbolj obrabljen parket.

Če dobro razmislim, sem bila najbolj suha takrat, ko so me jezili moški. Takrat sem ob večerih z vso silo poganjala kolo v center na še en randi, vmes pa preklinjala in točila debele solze. Posušena rit in prazno srce sta me boleli veliko bolj kot pa zaliti gležnji.

Čeprav… Mogoče pa imam premajhno rit! Če bi bila večja, bi lahko iz nje naredila blagovno znamko. Na njej bi bilo veliko prostora za sponzorske oglase!


OpombaTekst je bil objavljen v sredo, 6. aprila, na avtoričini spletni strani Moj B®log na pizdun.org pod naslovom Če bi favšija kurila maščobe, bi bila jaz podhranjena. Tekst na Fokuspokusu je editiran. Objavljeno v dogovoru z avtorico.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE