Nigga nigga nigga nigga Trump vs. Hillary: Politična korektnost, fuck off!

27.3.2016 / 06:10 Komentiraj
Kdo bi bil kot predsednik nevarnejši? Zagovornica smrtonosne politične korektnosti ali borec za divjo svobodo izražanja?
NAROČI SE PRIJAVI SE

V zadnjem članku o Trumpu sem pravilno napovedal, da ima vse možnosti, da bo zmagovalec republikanskih volitev za kandidata za predsednika. Nisem si pa predstavljal, da ga bodo njegovi fanatični privrženci dva meseca poznej pripravili do tega, da bo svojo ekstremistično retoriko pripeljal do popolnega absurda.

Kdo bi si predstavljal, da se bodo na njegovih predvolilnih shodih odvijale take drame in da bo prebudil toliko jeznih zombijev iz ekonomsko pogojene kome in jih predstavljal medijem kot svojo vojsko, ki je za Mr. You are fired! pripravljena zanetiti tudi nemire. To so njegove besede. Magari državljansko vojno, če bo treba — če recimo razpadajoča republikanska stranka Trumpa na konvenciji ne bo potrdila za predsedniškega kandidata.

Ameriške strankarske volitve so vedno bizarne, ampak te zdaj so najbizarnejše v zgodovini. Predvsem po zaslugi Donalda Trumpa, ki iz dneva v dan širi širi polje politične nekorektnosti do neslutenih razsežnosti: “Kako bi ga na gobec!” (o protestniku na njegovem shodu); “Pobijmo njihove sorodnike!” (o tem, kako bi obračunal s teroristi); “Uporabil bi še bolj brutalne metode od waterboardinga!” (o “izboljšanih” medotah mučenja). Wow!

Drhal, pardon: njegovi oboževalci so nori na nezmernost njegovih grobih besed, ki jih poudarjeno ponavlja. “I will make America great again! And I will build the best wall…” Če prideš na njegov shod, ti ni treba snemati celega govora. Zlahka si zapomniš jedrnate parole.

Na drugi strani pa je planet Hillary, nekdanja prevarana žena predsednika Clintona. Nekdanja zunanja ministrica, ki je skoraj lastnoročno dirigirala “Arabsko pomlad” — čudovit slogan, ne? —, kot je razvidno iz razkritja njenih “izginulih” mailov, poslanih s privatnega strežnika. “Krute arabske diktatorje” je hotela zamenjati z demokracijo. Mhm. Lahko tudi z anarhijo, krvavimi vojnami, stotisoči mrtvih, masovnim eksodusom. Samo da se bližnjevzhodni muslimani tolčejo med sabo in da se ne zedinijo proti Izraelu.

Težko bi se odločil, kdo od njiju bi bil bolj nevaren kot predsednik. Hillary, zagovornica smrtonosne politične korektnosti? Ali Trump, borec za podivjano svobodo izražanja?

Vsekakor nas čaka spektakularen predvolilni boj za naslednjega predsednika oz. predsednico ZDA. Oba kandidata bosta stopnjevala retoriko in negativno kampanjo drug proti drugemu do neslutenih razsežnosti reality showa. Kot recimo v tem anti-Hillary spotu. Ona laja, Putin se naslaja. 

Tedu Cruzu je pa je v foto tvitu pojasnil, da lepše od njegove Melanie ni nobene. Kaj šele ga. Cruz. Cruzu je seveda počil film — kar je bil namen.

Pa še beseda o politični korektnosti v ZDA.

Če politiku ali katerikoli znani osebnosti kdaj javno uide kak derogativen izraz za pripadnike nebelih ras — recimo “gook” (za azijce), “spic” (za latinose) ali “brownie” (za arabce, med drugim) —, bodo politično ali poslovno mogoče preživeli. Ti izrazi v ZDA nimajo tako globoko zakoreninjenega in čustveno nabitega derogativnega pomena kot (sužnjelastniški) “nigger”. Če ti “N-word” — kot rečejo politično korektni Američani — uide v eter, je tvoje kariere konec. 

Kar je po svoje zanimivo. Črni raperji uporabljajo to žaljivko v svojih komadih do neskončnosti. Rekord za Guinnessovo knjigo rekordov je pred šestimi leti postavil raper Gangsta Rap Nigga s komadom Nigga Nigga, v katerem ponovi to besedo več kot stokrat. Kot da provocira belce, naj rapajo z njim. To sicer delajo, le da jih nihče ne vidi in sliši.

Pa še brezplačni marketinški nasvet za našega zeta Donalda:

Če hočeš odpihniti Hillary — ki jo Afroameričani po volilnih rezultatih sodeč obožujejo —, hkrati pa zadati smrtni udarec politični korektnosti v ZDA, posnemi svojo verzijo tega komada za YouTube. Za afroameriški trg. Raperji te imajo za bling kinga, respect! Izkoristi to. Najemi Jay Z-ja za remix.

Skratka, Melanija naj ti pobarva obraz na črno (se spomniš Pevca jazza?), rdečo kapo “Make America Great Again” (Made in China) obrni postrani na gangsta style, okrog vratu si navesi deset kil zlatih verig…

Sinopsis: Melanija se skoraj gola zvija po tebi pred tvojim velikim… letalom.

Besedilo: “NIGGA NIGGA NIGGA NIGGA NIGGA NIGGA NIGGA / I’m 100% Trump nigga nigga! / NIGGA NIGGA NIGGA NIGGA NIGGA NIGGA NIGGA / I’m 200% Trump nigga nigga!”

Zmaga je tvoja. Če preživiš.

Donald Trump z dvema težkokategornima podpornikoma: George Foreman (levo) in Lennox Lewis (desno). — [Fotografija: Facebook.]

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na [email protected]
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE