Peter piše iz prihodnosti: Slovenija 2066 (1.)

20.2.2016 / 06:08 Komentiraj
Po triletni 3. svetovni krieg med Natom in Rusijo in 25-letni občasni vojni s Kalifatom so zahodni zavezniki obupali.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Tschüss!

Ime mi je Peter, sem računalniški programer, star 32 let. Ich lebe v Megapolisu, ogromnem stanovanjskem kompleksu ob južni obvoznici Laibacha, nicht so far od nekdanje džamije, ki jo je Natova koalicijska vojska porušila kot oporišče sovražnika v končni bitki s Kalifatom za južno mejo Evrope. Ta je zdaj na süd grenze Srbije. Glücklich! Albanci so demografsko prehiteli Makedonce v njihovi državi in se skupaj z Albanijo in Kosovom priključili Velikemu Kalifatu, ki se razteza vse do Indije. Na Bližnjem Vzhodu jim stoji naproti samo veliki Iran, ki je anektiert pol nekdanjega Iraka in pol Sirije. Srbi so med leti 2018 in 2020 mit hilfe Rusov in EU — ta obstaja samo še kot ekonomische Zone — zgradili na tej meji 15 metrov visok betonski zid po vzoru tistega, ki ga je ameriški predsednik Trump postavil na meji med ZDA und Mehika v svojem mandatu. Was für eine mauer! Ustavil je večino terroristen.

Upam, da vas ne motijo zu viel germanizmi v mojem schreiben. Tak je naš neue slang, sloveno-deutsch, odkar je večina nemških in avstrijskih lastnikov firm, ki obvladujejo več kot 90% slowenische ekonomije, vsem delavcem, ki tekoče govorimo deutsch, že pred desetletji povišala plače za 20%. Lokalni politiker so bili pri tem tiho, saj vedno bolj odkrito vladajo velike Deutsche und globalne multinacionalke. Ljubljana je uradno še vedno uradno Ljubljana, ampak v našem slengu je Laibach. Tudi v čast Laibacha, najslavnejše slowenische musik-gruppe vseh zeite. Ti so še vedno aktivni z novimi člani ob transhumanističnih ustanoviteljih, ki so podaljšali svoj lebenszyklus kot bionični pionirji. Tako kot tajkuni aus Silikonska dolina.

V šoli — kjer je Deutsch drugi obvezni jezik — smo se pri geschichte učili, da je imel pred 50 leti skoraj vsak Slovenec svoj wagen. Zanimiv koncept. Aber kostlich! Heute imamo na voljo za fahren po mestu MM — mobilne module na električni pogon, ki jih naročimo po potrebi in jih delimo mit andere leute. Za daljše poti haben wir TM — malo večje in hitrejše transportne module. Kein fahrer, natürlich, vse je računalniško vodeno. Andere evropske države imajo tudi schnellzüge, ki potujejo čez 500 km/h, pri nas je pa železnica bankrotiert in je ni več. Potovanja na druge kontinente z nadorbitalnimi raketnimi Flugzeuge si heute privoščijo samo najbogatejši. Viel geld! Navadne lete s počasnimi flugzeuge, ki ste jih poznali pred 50 leti, so kaputt zaradi preobremenjenosti zračnega prostora und kontaminierung.

Sicer so pa globalno bogati vedno bolj bogati, revni pa mehr und mehr revni. Papiergeld ne obstaja več, v razvitem svetu obstaja samo še ena digitalna globalna valuta: GD, global dollar. Bogataši v Evropi in ZDA se zapirajo v močno zastražene gated communities. Da bi imeli mir pred massen, so se nekateri bogataši izselili v hiperluksuzni Mars Metropolis, neue stadt na Marsu, ki so ga zgradile grosse korporationen. Srednje revni Evropejci živijo v mini enotah in grossen städte, imigranti in reveži pa v ogromnih ograjenih getih. Nekaj upornikov se je baje zateklo visoko v gore in živijo in die kommune. Kein computer. Chip so si s pomočjo zločinskih kirurgov odstranili. Sehr bizarr!

Verjetno vas zanima, kakšne so posledice globalheizunga po 50 letih? Slowenien je v subtropskem pasu, povprečne temperature so se dvignile za fünf grad. Schifahren je samo še nad 2000 metri v Alpah. Ja, Benetke, Triest und Piran so kot vsa obalna mesta pod vodo. Gladina se je dvignila za okrog zwei meter, ampak smo se mi vsi und turisten že navadili. Beneške gondole so v vseh treh mestih tako kot v potopljenih obalnih mestih vsega sveta sehr populär. Ampak največji napredek je v teh 50 letih doživela Kommunikation. Ne potrebujemo več nobenih zunanjih anlagen, saj imamo v male možgane vsi vgrajen računalniški chip, s katerim kommunizieren wir, se identificiramo, plačujemo, se orientiramo, arbeiten, se zabavamo — ich habe vgrajenih več kot 50 top computer games! — in seksamo. So viel spass! Nekateri alte leute so se na začetku upirali vgradnji chipov, ampak so se zaradi lastne varnosti in uporabnosti premislili. Sploh ko je postal installation obvezen za vse državljane.

Predstavljajte si, da vam sploh ni treba odpreti ust za sprechen, saj vse poteka telepathisch. Vse unsere misli se v milijoninki sekunde uploadajo na zentral-computer, ki ga nadzira Ministrstvo za komunikacije in informacije. In amerikanische NSA, natürlich. Zadovoljni smo, ker resni kriminalität skoraj ne obstaja več, saj potenzielle kriminalce strpajo v zapor, ko prvič pomislijo na zločin. Wir haben probleme samo z nepredvidljivimi umskimi bolniki, ki kdaj pa kdaj povzročijo hujši zločin mit kein namerni naklep. Ampak večino je oblast že strpala v norišnice, tako da kein grosses problem.

Imamo pa kleine probleme mi mladi fantje, saj vse mädchen takoj preberejo iz naših misli, kaj bi mi machen z njimi. Ampak saj jih več niti ne nucamo. Pravkar sem si instaliral neue sex-modul (ni bil poceni!), s katerim lahko sex machen s katerokoli najlepšo junge frau, ki si jo zamislim. Kein projektion, prava stvar, vse čutiš, vohaš in vidiš kot zares! Samo grem z mislimi v sex-mode in zaprem augen. S tem, da lahko povečam orgasmus-stärke za desetkrat. Nič čudnega, da seksajo skoraj samo še alte leute. Viagra izgublja bitko. Aja, kako se razmnožujemo? In vitro, natürlich. S tem, da lahko starši vnaprej genetisch programirajo otroke tako kot hočejo. Also wier haben viele vrhunskih atletov, ki so hkrati še znanstveniki in umetniki. Če imajo starši viel geld, natürlich.

Ach, so, zanima vas, kako je bilo z vojnami? Po triletni 3. svetovni krieg med Natom in Rusijo na Bližnjem vzhodu in skupaj 25-letni občasni vojni s Kalifatom so zahodni zavezniki obupali. Sploh, ko nismo mogli tekmovati z njihovo natalität in se umaknili s Srednjega Vzhoda. Kein interes tudi zato, ker so se naftne rezerve na tem področju skoraj presušile in smo v razvitem svetu endlich prešli na druge vire energije, predvsem sonnig. Sonca je v naših subtropih genug.

Liebe grüsse aus prihodnost!

Peter


Opomba: Pismo ni lektorirano. Naslednjo soboto piše Vahid.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE