Utopija Slovenija: All you need is war

5.1.2016 / 06:06 Komentiraj
Kleno slovensko seme je treba ponesti na vse kontinente in tam — nenasilno, seveda — oplojevati godne lokalne samice.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Sploh ne vem, zakaj se toliko razburjamo nad bodečimi žicami in drugimi znamenji vojnega stanja, ki smo jim priča zadnje mesece. Vojne so človeški vrsti vendar imanentne. Priznajmo si že enkrat: kje bi Ljubljančani joggali, če ne bi bilo žice med 2. svetovno vojno, evfemistično rečeno Poti spominov in tovarištva?

All you need is war.

Generali, politiki, orožarji in bankirji orgazmirajo na vojne. Ste izgubili večino kapitala s špekuliranjem v hedge skladih? Ni problema. Vložite, kar vam je še ostalo, v orožarsko industrijo: Lockheed MartinBoeingGeneral DynamicsBAE SystemsAirbus Group… Njihove delnice so v tem apokaliptičnem ozračju — ko še papež oznanja zadnji božič in 3. svetovno vojno — zelo vroče.

Če pa nimate takih ambicij, pa investirajte vsaj v madžarskega dobavitelja žilet žice, ki po novem krasi našo južno, zaenkrat še šengensko mejo.

Če ste še bolj skromni, pa lahko stavite na ghost podjetje brez zgodovine, ki ga je slovenska vlada “naključno” izbrala za uvoznika našpičene ograje.

All you need is war.

Vojne pa niso dobre samo za orožarje in ograjarje. Izvrstne so tudi za selitve narodov in ustvarjanje nacionalnih diaspor na drugih koncih sveta. Le kaj bi ameriški Indijanci brez crvenih mundirov (angleških kolonialnih vojakov)? Avstralski Aborigini brez angleških zapornikov? Palestinci brez Židov, preseljenih po 2. svetovni vojni v Palestino, pardon, Izrael?

In le kaj bi Janša brez argentinske in avstralske diaspore? Iz slednje je čez oceane priplavala afera Udba.net. Še pomnite, tovariši? (Domena je naprodaj.) Kaj bi šele bilo, če bi imeli močno diasporo v ZDA, najmočnejši državi sveta (kot recimo Srbi in Hrvati)? Verjetno bi se manj družili z ruskimi državniki pri Ruski kapelici na Vršiču. Ne samo NASA z “našo” slovensko-indijsko Sunito Williams, tudi Hollywood bi bil naš s kakim našim producentom à la Lustig. Ki je žal Hrvat. Ampak nikar ne obupujmo, nikoli ni prepozno.

All you need is war.

Če me je kaj pretreslo v zadnjih dnevih leta 2015, je bil to sprejem sirskih beguncev v Kanadi. Sprejel jih je novi ministrski predsednik Justin Trudeau osebno — seksi tip za politika, moram priznat, čeprav sem čisti hetero —, ki je njihov prihod pokomentiral z besedami, da s tem Kanada kaže svetu, kako odpreti svoje srce ubežnikom. “Prišli ste kot begunci, letališče pa boste zapustili kot polnopravni kanadski državljani,” je še dodal.

Wow, kakšen privilegij! Sam imam v Kanadi veliko sorodnikov, od Toronta do Vancouverja. Nič se ne bi branil, če bi me Trudeau osebno sprejel na letališču v Vancouverju, enem od najlepših mest sveta, in mi podelil delovno vizo za Kanado. Ki jo je po nebegunski metodi precej težko dobiti. Le zakaj, ko pa ima Kanada toliko neposeljenih teritorijev in čisto premalo prebivalcev?

All we need is war.

Ste že dojeli, kam merim? Tako je: biti politični ali vojni begunec je na nek način privilegij. Ne samo, da si kot tak deležen socialne pomoči države, ki te sprejme, temveč obenem širiš tudi svojo diasporo.

Ker če jo kak narod zares potrebuje, potem jo potrebujemo mi, kleni Slovenci, ki se le redko premaknemo s svoje zemlje celo takrat, ko nas doleti najhujše gorje — kot recimo v času pokristjanjevanja, pa v 1. in 2. svetovni vojni. Že Prešeren je bil izraziti antiemigrant: “Manj strašna noč je v črne zemlje krili, kot so pod svetlim soncam sužni dnovi!”

Pa nisem tipičen slovenceljski migrantofob, ki bi vam trobil, da nam bodo begunci odžrli delovna mesta in skalili čisto slovensko seme s posiljevanjem lokalnih deklet.

Prav nasprotno! Jaz pridigam, da moramo kleno slovensko seme ponesti čez vsa morja sveta, na vse kontinente in tam — nenasilno, seveda — oplojevati godne lokalne samice. Če dobimo ob tem še delovne vize in socialno podporo, še toliko bolje!

All you need is war.

Ker sem po naravi optimist, se bojim, da bo 3. svetovna vojna zelo asimetrična in da ne bo potekala prav na teritorijih naše državice. Pri nas bomo samo gledali množice migrantov z Bližnjega vzhoda in iz Severne Afrike, ki se bodo preseljevali v bogatejše evropske države. In ko jih EU ne bo več sprejemala, jih bodo zaustavljale žične ograje veliko južneje od Slovenije. Spet nobenega pravega migracijskega motiva torej — razen čedalje manj delovnih mest in čedalje nižjih minimalcev za mlade nezaposlene.

Dejstvo je, da se s trebuhom za kruhom samoiniciativno izseli vsako leto več mladih in manj mladih Slovencev. Po nekaterih ocenah naj bi jih bilo v pravkar minulem letu čez 12.000.

All you need is war.

Co-working komuna Utopija Slovenija.

Za konec imam en konstruktiven predlog. Kaj če bi vsi, ki podobno mislimo — ne levi ne desni, samo napredni pripadniki slovenskega rodu —, poiskali kak nenaseljen otok na Pacifiku (recimo Filipini imajo čisto preveč otokov) ali najeli veliko luksuzno križarko za okrog 5.000 tistih, ki smo se naveličali čakati svetlo prihodnost na slovenski zemlji?

Bodimo realni, naša svetla prihodnost je bila ugrabljena in je parkirana v off-shore conah vsega sveta. Zato nujno potrebujemo novo utopijo — utopijo v obliki otoka ali križarke, ki ga/jo poimenujemo Utopija Slovenija.

Predstavljam si jo kot co-working komuno izobraženih in kreativnih umov, ki sprejemajo naročila za svoje digitalne in kreativne produkte z vsega sveta. Seveda pa so na Utopiji Slovenija dobrodošli vsi izobraženi, kreativni in lepi umi iz vseh držav sveta — do popolnitve kapacitet, seveda, razmerje moški-ženske okrog 50:50. Ker ta slovenski regresivni domačijski gen je treba nujno nadgraditi z globalno gensko raznolikostjo.

All you need is love!


PS: Kandidatke in kandidati za Utopijo Slovenija lahko posredujejo podatke uredništvu Fokuspokusa.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE