Bog: “Na deset ženskih oljk ena moška! Nočem nobenega razvrata!”

10.11.2015 / 06:06 Komentiraj
Kolumnistka bo spremenila spol. Mogoče bosta z Mojco Mavec posneli nadaljevanko Skok čez planke. Sponzor? NLB, Kakopak.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Vidite, tako je to v resničnem življenju in ne v enem od medijskih resničnostnih ponaredkov: komaj sem se odločil, da bom mudžahedin, že se prikaže nova priložnost. Ne ena sama, več. Saj bi rad pisal o beguncih, emigrantih, ubežnikih, prebežnikih, begajočih ali kakorkoli, vendar je to tema, o kateri si ne drznem pisati slabo. Je preresna in preresnična.  Za to si preberite vsaj tole razmišljanje Gilesa Meritta, preden znova in znova poslušate home made pridigarje. Lahko tudi druge, recimo Jana Egelanda. (Kdo se ga še spomni, Balkanci, kdo?).

V seriji prispevkov o migrantih ni slovenskega. Slovenija ni v EU, zato tudi EU ni v Sloveniji. Razen znamenitega predsedovanja Svetu Evrope in nakupovanja lepih temnih vozil  nemške izdelave mi ne pride nič drugega na misel. No, nekateri so na ta račun dobili službe ali pa jih še dobivajo. V Bruslju. Niso begunci, bog ne daj, so samo na dobrem začasnem delu.

Empatični inkubator

Priložnost ponujena ne vrne se nobena, zato se ubogih ljudi ne bom dotikal. Nekateri bi jih tako ali tako najraje videli v hermetično zaprtem laboratorijskem akvariju, v katerem se vsega živega in neživega dotikamo samo s sterilnimi rokavicami. In po potrebi ali želji tudi ubijemo, pokončamo, prekinemo dotok kisika in ugasnemo luč. Nadzorovano in brezosebno.

V resnici pa so ti ljudje potrebni empatičnega inkubatorja. Ne zanikam, da so med njimi tudi goljufi, izkoriščevalci kaosa, teroristi in podobna nesnaga. Ampak tudi v žitu so, pa ga ne vržemo kar stran.

Spremenil bom spol

In zdaj priložnost: doma sem povedal vsem družinskim članom — tudi psički —, da bom spremenil spol. Iz moškega v ženskega. Odločeno. Mudžahedin lahko počaka. Saj sprejemajo tudi ženske. Čeprav ne bom več v rodni dobi? Jih bom pa spominjal na mame. Tudi mame imajo svojo družinsko vlogo. Pomembno. Drugačna kultura. Že leta sem se šalil, da sem se rodil kot lezbijka in da so mi bile ženske vedno bolj všeč kot moški. 

Zdaj je priložnost za holističen pristop.

Slovenija bo še bolj uzakonila, spravila v pravilnike, uredbe in odredbe, da mora toliko in toliko žensk zasedati vodilne položaje. Če NLB še ne bo prodana, potem imam veliko možnosti, da postanem prva predsednica uprave NLB — kjer imam tako ali tako ves svoj denar, pa mi ne priznajo solastništva. Prva predsednica bom, ki je bila nekoč moški.

To bo imelo večkratno prednost: ženske me bodo lažje sprejemale, torej bom imel več ženske družbe in tudi zaposlovala bom samo ženske, ostalo pa mi bo toliko testosteronskih feromonov, da bom privlačila tudi moške, čeprav ne bodo čisto dobro vedeli zakaj.

Ti bodo zanesljivo nadzorniki.

Emigrantke

Potem bom pogledala, kje so vse tiste političarke in menedžerke, ki so jih bile nekoč polne strani propadlih revij Jana in Lady:

  • Vika Potočnik: emigrirala v Pionirski dom;
  • Spomenka Hribar: pospravljena nekje na Barju, namesto nje piše mož Tine;
  • Majda Širca: emigrirala na Twitter;
  • Danica Simšič: emigrirala nekam v popolno pozabo;
  • Ljubica Jelušič: samoobrambno emigrirala nazaj na FDV;
  • Katarina Kresal: ubežnica v EU ali kamor-koli-že;
  • Irma Pavlinič Krebs: emigrirala v odvetništvo;
  • Tatjana Fink: emigrirala neznano kam;
  • Cvetana Rijavec: emigrirala inkognito v Ljubljanske mlekarne.

Za silo se držita Cvetka Selšek (SKB), izjema v pravilu, in Ljudmila Novak (NSi), vendar mora ona vsak dan skrbno preveriti, ali ne goji kakšnega gada na prsih. Moškega spola.

Seznam je naključen in nepopoln. Imamo nekaj ministric v tej vladi, ampak kolovodji sta minister za finance Mramor, ki daje tempo, in seveda nesmrtni minister za kar-koli-že Karel Erjavec.

Družila se bom z Mojco Mavec

Dodatni učinek: lahko se bom družila z Mojco Mavec. Zakaj? V Delu so zapisali njeno izjavo:

“Če so Slovenke resnično lepe, mu je namreč dejala, pa tega ni mogoče reči za Slovence, do katerih slovanski geni niso bili tako zelo prijazni. Slovenke, oziroma vsaj Slovenke njenih let, morajo zato moške iskati drugje, je voditeljica potožila Henryju.”

Henry Cole, princ na belem motorju znamke Lipicanec, se je z začudenim pogledom in odprtimi usti odpeljal na Balkan, kjer so Turki, Benečani in drugi Neslovani pustili lepše moške potomce. Pa smo spet hop čez planke.

Vreča na glavi

Saj ne, da bi opazil med nami Slovenci same Apolone, ampak še nobena mi ni dala vreče čez glavo, ko sva skakala čez planke.

S tole Mojco se nekaj dogaja. Ko bom živela v pravem spolu, jo poiščem in takrat bova skupaj gledali te zgrešene primerke genetske kombinatorike, ki je moške rojake oropala turške, benečanske ali kar antične lepote. Še sreča, da zapuščam moško ekipo.

Mogoče bova z Mojco posneli nadaljevanko “Skok čez planke”. Sponzor? NLB, Kakopak.

Namizni nogomet

A to še ni vse: znanstveniki z londonskega King’s Collegea so ugotovili, da igranje internetnih igric po 50. letu spodbuja delovanje možganov in ohranja njihovo vitalnost, predvsem spomin in kombinatoriko.

Za predsednico uprave NLB bo to zelo pomembno in zapisano v individualni pogodbi: zapomnila si bom, kdo je dobil kredit, in bom znala kombinirati med vsemi političnim strankami, hobotnicami, ozadji, ospredji in celo sredinami.

Spominjam se legendarnega vladnega namiznega nogometa. Žal pa jim je FIFA hitro vzela licenco in so morali sredi pokala prenehati s tekmovanji. Zato se mi zdi internet v vsakem pogledu boljša in še znanstveno podprta izbira.

Dopustno pritajeno govorjenje

Mudžahedin še ne bom tako kmalu, razen če se uresničijo želje dela slovenske javnosti, ki vidi vlogo ženske doma in samo doma — pri vzreji in vzgoji otrok ter skrbi za moža, z dopustnim pritajenim govorjenjem. Več znakov kaže, da je ta razsvetljena misel povezana z eno od velikih religij in da ima veliko sledilcev.

Če ste pazljivo brali enega od prejšnjih odstavkov, boste doumeli, da je ta misel še kako dejavna v slovenski politiki. Žensk med politično in gospodarsko elito skoraj ni. Uspešno so potisnjene v ozadje velikih moških figur, ki so jim domovina, država, EU in ves svet en sam peskovnik. Zato ne morejo sprejeti preprostega dejstva, da to ni reality show, ampak mislijo, da je vse hudo zares.

PS: Bog v oljčnem nasadu

Recimo, da vsaj en bog obstaja. Stopi v oljčni nasad in zavpije: “Na deset ženskih oljk ena moška! Nočem nobenega razvrata!”

Mislite, da bi bogu uspelo z enim samim ukazom uresničiti ženske kvote? Ali pa bi šla narava svojo pot? Po zakonih, ki jih ne poznamo?

Nekateri znanstveniki trdijo, da so nas zaplodili vesoljci — čeprav za to nimajo nobenega dokaza. Trditev je neznanstvena, ampak možnost s tem ni ovržena. Morda lahko spremenim spol že samo, če si to dovolj močno želim? Bom vprašal tiste znanstvenike.

Ob koncu civilizacije najprej pobegne razum. Ta trenutek še ne vem, ali je ta beg posledica ali vzrok — ali morda kar oboje hkrati?

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na [email protected]
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE