Korošice plešemo na disko in polko in povemo, kar mislimo, in včasih lažemo

4.8.2015 / 06:05 Komentiraj
Nekaj (inter)nacionalnih stereotipov o Slovenkah v povezavi s hrvaškimi natakarji in drugimi počitniškimi zadevami.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Odkar pomnim, mi servirajo vice o lahkih Korošicah. Najbolj beden je tisti, da imamo jogi na hrbtu.


Je pa res, da sem šla enkrat v študentskih časih k hišniku po nov jogi. Iskat sem ga šla sredi noči. Če bi me kdo v Študentu videl z jogijem na hrbtu, bi začel verjeti tudi v modre zajce in v Sapramiško.

Hrvati na svojih portalih pod članki o arbitraži radi zlivajo gnoj po Slovencih. Od tega, da na poti čez Slovenijo pri nas praznijo čreva, do tega, da Slovenke strašno rade padajo na šarm njihovih natakarjev.

Kar je popolnoma logično. Po njihovi travarici ni težko pasti. Pod šank. Ali v komo.

Korošice, Prekmurke, Gorenjke, Primorke, Ljubljančanke…

Korošice smo zelo družabne živali. Glede na to, da so naši dedki morali jezditi dva dni do prve žive duše, ni čudno, da se vedno iskreno razveselimo vsakega mimoidočega. Plešemo na disko in polko, povemo kar mislimo in samo včasih lažemo. Predvsem, kdaj smo prišle domov in koliko smo plačale za nove čevlje. Na morje ne hodimo, ker že samo do Pule rabimo dobre 4 ure. Tako bo ostalo vse do leta 2025, ko bo končana tretja razvojna os.

Prekmurke nas šišajo po desni. Čez Ptuj so takoj na morju.
 Poleg tega so blazno razgledane, berejo avstrijske modne revije in poznajo vse Instagram heštege. Glede na to, da vsako nedeljo hodijo k maši in da je vsaka njihova jed zabeljena s svinjsko mastjo, ne bi rekla, da so ravno lahke punce.

Gorenjke so čisto znorele z zdravim načinom življenja. Na družbenih omrežjih objavljajo smutije, ki so enake barve kot njihove japonke, delajo stóje na vrhovih zasneženih vršacev, se ful družijo s Koširjem in so absolutno preškrte, da bi takoj dale.

Primorkam dol visi za hrvaško morje. In njihove natakarje. Predobro jih poznajo, saj cela njihova žlahta že 20 let kelnari od Kopra do Lucije.

Ljubljančanke hodijo samo v južno Dalmacijo. V hišo ob morju, kjer lahko v miru prebirajo filozofe, ali pa v nobel bare na plažah, kjer plešejo mladci v espadrilah, minimalkah in odprtih srajčkah. Tam ni tako pomemben obseg ramenskega obroča, temveč obseg denarnice. Njegove, ne njene. Verjamem, da si lahko fantje tami izberejo bolj spimpano punco od Slovenke.

Z Dolenjkami, Brickami in Štajerkami se ne bom hecala. Preveč mi je všeč njihovo vino, da bi si še tam nakopala smrtne sovražnice.

Frustracije in kastracije

Moški, ki se iz dneva v dan borijo, da bi preživeli svoje družine, so preveč kastrirani, da bi si razbijali glavo še s tem, kako razvajati svoje ženske. Zato lahko do nadaljnega pozabimo na šopke rož in zajtrk v postelji.


Mogoče je čas, da jim nehamo težit in pospravimo svoje apetite v žep…

Če pa si še zmeraj želite, da vam nekdo servira s pladnja — na drugi strani Kolpe vas čakajo z odprtimi rokami.


OpombaTekst je bil objavljen v ponedeljek, 4. avgusta 2015, na avtoričini spletni strani Moj B®log na pizdun.org pod naslovom Smo Slovenke res tako lahke?. Tekst na Fokuspokusu je editiran. Objavljeno v dogovoru z avtorico.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE