Ste že kdaj slišali za nemški humor? No, to: “V for Varoufakis”

2.3.2015 / 19:31 Komentiraj
Iz koga se ta tip pravzaprav norčuje? Iz Nemcev? Grkov? Varufakisa? Schäubleja? Pri dobri satiri boste težko ugotovili.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Sodelavec mi je poslal link, češ, daj še to zraven k članku Siriza Style: Nova politika, novi modni trendi. Ko sem si ga ogledal, sem odvrnil, da ga bom raje objavil posebej.

No, to.

Vsekakor je to nekaj najbolj smešnega, kar je zadnje čase zaokrožilo po internetu (in zašlo na moj naslov). Da ne bo pomote: inteligentno smešnega. Ker kaj vse se rola od mailboxa do mailboxa in po Twitterju ali kaj šele Facebooku…

Da ne bi kdo slučajno mislil, da imajo samo Američani — no, pa še morda Angleži — dobre komike na televiziji. Še veliko je takih.

Da ne bi kdo slučajno mislil, da samo Slovenci nimamo dobrih komikov na televiziji. Še veliko je takih — samo nihče ne ve zanje.

Dobro si poglejte ta glasbeni spot, ki se z vrhunsko politično ireverentnostjo norčuje iz nemških in grških (in vsesplošnih, globalnih) stereotipov, invalidov, zgodovine, dobrega okusa, politične ekonomije, ekonomske krize, …

In da ne bo pomote: to je nemški humor. Jan BöhmermannNeo Magazin RoyaleZDF

V for Varoufakis.

Ah, naši komiki pa delajo spote, ki so ljudem všeč samo zato, ker jih njihovi šest- do osemletni otroci znajo na pamet. Jaz bom svojim prepovedal. Samo naj mi mulc še enkrat pride s tistim cankarjanskim spotom od DeciDeci Klemzyja Slakonje Vzajemnega!

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na [email protected]
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE