Miša Molk na svojo, našo, Šarčevo srečo ni Vesna Milek ali Zvezdana Mlakar

3.1.2019 / 06:10 1 komentar
Je TVS zagrešila flop leta, ko je v Dnevnik povabila Mišo Molk, da pokomentira Marjana Šarca kot eno od osebnosti leta?
NAROČI SE PRIJAVI SE

Če bi sklepal po omalovažujoče zgroženih odzivih na družbenih omrežjih, potem vsekakor.

Meni pa se je zdela dobra ideja, da nekoč priljubljena voditeljica po svoje — in predvsem drugače kot sicer na pred kamero abonirani politični analitiki — vsaj na silvestrovo razloži fenomen danes priljubljenega politika. Zakaj pa ne?

Problem, ki so ga napačni očitarji videli v nepričakovani in kao nekompetentni komentatorki, je bil seveda v tem, da se je o aktualnem predsedniku vlade izrazila pohvalno in prijazno. Kar je za mnoge, premnoge državljane nedopustno. Pohvalne in prijazne besede o politikih, nikar celo o Šarcu, so danes pač nezaželene.

Rezervacije

Miša Molk je na silvestrovo dregnila v zanjo prepovedano temo in območje. Politiki so rezervirani za zdaj tega, zdaj onega odgovornega urednika ali urednico Informativnega programa TVS ali kakega notranjepolitičnega novinarja — ali Jožeta Možino, če že pride kdaj pa kdaj na vrsto Janez Janša.

Gostje mesečne pogovorne oddaje Miše Molk Z Mišo … pa so bili med drugimi Janez ŠkofMaruša MajerGoran JanusZlatko ZahovičBronja ŽakeljCiril Horjak itd. — skratka, nobenega politika.

Morala bi biti pridna in previdna in se držati politično neizpostavljenih ljudi. Tako kot to delata v svojih oddajah Vesna Milek in Zvezdana Mlakar. Ampak Miša na svojo srečo ni Vesna in Zvezdana, da ne bi smela, mogla ali znala voditi zanimivih pogovorov s politiki ali nasploh o njih kaj povedati. Ali natančneje: Vesna in Zvezdana, bog pomagaj, nista Miša.

PS: Gran Torino vs. Pretty Woman

TVS bi morala nadaljevati s takšno programsko politiko. Mišo Molk bi lahko aktivneje vključili v hišne razprave o politiki in politikih, pa tudi politiko in politike bi lahko večkrat pripeljali v pogovorne oddaje, kakršne zna na TVS nenadkriljivo voditi samo ona.

Problem je seveda v tem, da so njeno nepromovirano oddajo odrinili v slabo gledan termin in na področje, ki zanima kvečjemu ljubitelje določenih tém. Da ne omenjam, da že tako ali tako preslabo izkoriščajo Mišine kapacitete. No, za kadrovsko politiko na RTV je nasploh tipično, da ne znajo izkoriščati potencialov zaposlenih.

Na RTV in/ali TVS ni toliko nesposobnih, kot vsega hudega vajeni včasih natolcujemo. Bistveno več je neizkoriščenih in takih, ki bi lahko dali veliko več od sebe, če ne bi drugi, manj sposobni ljubosumno čuvali vrtičke, ki so si jih prisvojili.

Na tem mestu se ne bi vtikal v Šarca samega in v to, kar je Miša Molk o njem povedala. Se pa absolutno strinjam, da bi ga morala vprašati, zakaj je Gran Torino Clinta Eastwooda Šarčev najljubši film. To je precej bizarna izbira. Še posebej, če se spomnimo, da je najljubši film Boruta Pahorja Pretty Woman. V tem kontekstu bi to tudi mene zanimalo.

In če smo že pri filmih, me za božjo voljo zanima še to, zakaj je šel Pahor že štirikrat gledat Bohemian Rhapsody?!

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE