Najbrž sem se drugič v življenju zaljubila. Počutim se, kot da bom zbolela.

11.8.2018 / 06:08 5 komentarjev
On je tisto, kar me privlači in mi diši. On je moja moška različica. Ali bolje rečeno, jaz sem njegova ženska različica.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Je neustavljivo privlačen. Izžareva miren značaj v kombinaciji z divjim duhom. Kontradiktornost. Takšno, kot jo v sebi nosim sama. Moška energija v prvinski obliki. Rahlo prostaški, a v mejah dobrega okusa. Ve, kdaj odnehati in kdaj si lahko neokusen komentar sploh privošči. Marsikdo bi mu rekel … — player. 

V teh njegovih nenavadnih, modro sivo prelivajočih se očeh vidim nežnost in žalost. Pa tudi jezo, ki se ji noče prepustiti. Ker še ni obupal. Ima globino, ki jo želi skriti, utopiti — ker ni moška, playerska, frajerska. Ampak želi si biti srečen. Probáva, pa ne more. Ne še.

On je tisto, česar se najbolj bojim in po čemer neustavljivo hrepenim. Pa če se še tako poskušam spremeniti, svoje narave najbrž ne morem pretentati. On je tisto, kar me privlači in mi diši. Moja moška različica — ali bolje rečeno, jaz sem njegova ženska različica.

Ko se flirtanje pomeša s tesnobo

Ko se flirtanje pomeša s tesnobo, vedno začutim metuljčke od stopal do grla. Tokrat me še bolj stiska v grlu in v prsih. Ves dan. Tudi ko ga ni v bližini, me obliva vročina. Najraje bi nekam zbežala, pustila vse skupaj, zanalašč rekla in naredila neumnost — kot že neštetokrat —, da bi se na silo odvrnila od njega in se mu pokazala v najslabši luči. Da bi se zaščitila. To znam. 

Ampak tokrat ne morem in verjetno ne smem. No, najbrž lahko, ampak nočem. Ne vem, če ravnam prav, želim pa si izvedeti, kdo in kaj si, kaj nosiš v sebi, česa se bojiš, po čem res hrepeniš, česa vsega me lahko naučiš?

Tvoja bližina je spolzka kot za osla, ki je šel na led. Mi bo spet spodrsnilo? Bom izgubila tla pod nogami, nesrečno pristala in se morda nikoli več pobrala?

Nevaren za moje srce in dobro ime

Naj raje zaprem vrata do srca? Ampak kako? Če mi bo pokazal samo delček svojega, se ne bom mogla zadržati. Izpovedala se mu bom in mu pokazala vso svojo ranljivost. Od tam naprej pa mi lahko samo še bog pomaga. Ne morem dolgo igrati. Ne pred njim, ki mi je pognal kri tako močno po žilah, da že cel teden — zaspanka kot drugače sem — vstajam ob petih zjutraj, se čez dan tresem kot šiba na vodi in ne jem in zvečer komaj zaspim. 

Po trikrat na dan berem njegova sporočila, si očitam slovnično napako, ki jo naredim, gledam fotografij.  Nisem prepričana vanj. Nisem ga izbrala iz istega razloga kot vse pred njim, ki mi ne bi zmogli spodnesti tal pod nogami, tudi če bi hoteli. Strah me je. Nevaren je za moje srce, tudi za dobro ime.

Ko bo konec poletja

Prijateljica mi svetuje, naj z njim dobro izkoristim čas, a da naj iz previdnosti zaprem srce. Ampak kako? Pred očmi se mi temni, ko slišim njegov glas. Fantaziram o najinem prvem seksu. Ne spomnim se, da bi kdaj prej kaj takega počela.

Počutim se, kot da bom vsak čas zbolela. Ko ženske spoznamo moškega, ki bo za nas usoden, baje pogosto res zbolimo. Mogoče pa nas samo intuicija opozarja, da izbira ni prava in da je tveganje preveliko?

Oh, kdo bi vedel. Morda pa me pogum spet zapusti, ko bo konec poletja, in se bo moje srce umirilo.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE