Vesolje mi je poslalo pravega tipa, meni pa se je zdelo, da nabija.

29.7.2018 / 06:10 Komentiraj
Prisluhnila sem debati. Tip je razlagal o razliki med Lacanom in Schopenhauerjem. What? Pa saj ta tip totalno ne nabija!
NAROČI SE PRIJAVI SE

Zadnje čase sem imela mantro vizualizacije stvari, ki si jih želim v življenju. Pa ne, da bi stremela v ogledalo in ponavljala besede, kot svetujejo guruji. Samo pogosteje sem razmišljala o tem, kaj si zares želim. 

Po zvezi, ki je predolgo trajala, itak vem, da še nisem pripravljena na novega fanta. Pričakujem pa, da bo visok in finančno preskrbljen. Da se bom lahko z njim pogovarjala o filozofiji in ekonomiji. Da bo sicer racionalen in tehničen tip. Tipi, ki plešejo salso, mi niso všeč. Da ne bo škrt. Tak, ki se rad zabava in kaj spije. In ga ne bo motilo, če kadim in zvečer do jutra norim.

Če verjamete ali ne, zadeva kar deluje.

Nekega večera v našem baru

Prideva s prijateljico nekega prijetnega julijskega večera v naš bar, kjer se vsi vsaj na videz že poznamo. Za našo mizo, kjer se je zbrala druščina, sedita dva neznana fanta. Pozdraviva naše, nato še njiju. Imena pozabim takoj. Eden mi je od nekod znan, drugi ne. Joj, spet eni čefurji si mislim. Pa ne, da bi imela kaj proti njim.

Eden od njiju je imel oblečeno temno majico z belim napisom, modrim logom in pisano ilustracijo, na glavi plastična očala in vijolične superge. Groza. Visok, za moj okus preveč nabit. Stas, ki sporoča, prosti čas preživlja v fitnesu. Da že od osnovne šole ni prebral nobene knjige in da ne ve, kdo je predsednik Slovenije, kaj šele ZDA.

“Marsikaj.”

Naročil nama je pijačo, še preden je kelner prišel do naše mize. Lokal je precej obljuden, zato je bila to lepa gesta, ker bi sicer verjetno še dolgo čakali. Pa tudi spodobi se, če si nov v družbi.

Bil je kolega od kolega, ki je bil naš kolega. Sedeli smo eden zraven drugega, vseh skupaj nas je bilo okrog devet. Začel naju je spraševati osnovna spoznavna vprašanja: kaj delava, odkod sva, kje žurava. Imel je podvprašanja.

Malo sva se spogledali. Kolegica ga iz vljudnosti zdolgočaseno vprašanje, kaj pa počne on.

“Marsikaj.”

Kratek odgovor je pritegnil mojo pozornost. Tudi jaz v resnici počnem marsikaj in na to vprašanje običajno nimam jasnega odgovora.

“Freelancer sem,” je potem rekel. Aha, sigurno je fitnes trener, sva si misli obe.

Potem pa je sledil mrzel tuš. Nobena od naju ni mogla skriti presenečenja. Tip je bil prevajalec. Govoril je francosko, nemško in angleško. Prevaja tehnična navodila. Po izobrazbi je magister filozofije. Dela tudi pri znancu v podjetju z mazili, ker je dokončal tudi kemijo.

A me zajebavaš?

Polna Ljubljana takih modelov

Valda sem mislila, da tip totalno nabija. Kolegica se je obrnila proč in se začela začela pogovarjati na svoji levi. Jaz pa sem bila obsojena nanj na svoji desni in na kolega nasproti, ki je popil že totalno preveč in sploh ni dojemal nobene debate.

Po nekaj minutah sem vstala in šla nekoga pozdravit za sosednjo mizo. Nazaj grede sem se usedla drugam. Res sem mislila, da je tip kreten in da naju zajebava. Zgledal je kot model, ki jih je v Ljubljani polno. S prekratkimi hlačami, nabitimi mišicami, premajhno majico itd. 

No, čez nekaj časa sva spet sedela en ob drugem. Zraven je sedela še ena njegova kolegica. Prisluhnila sem njuni debati. Tip je govoril o razlikah med Lacanom in Schopenhauerjem. What? Tip totalno ne nabija.

S kolegico, ki je tisti večer tudi ugotovila, da tip ni nabijal, še cel teden nisva preboleli, kako napačen vtis sva si o njem ustvarili.

Saj/Kaj sploh ni važno

Jaz pa še posebej nisem prebolela tega, da mi je vesolje poslalo tipa, ki je ustrezal vsem mojim kriterijem, a me v resnici niti malo ni privlačil in zanimal.  

Seveda se mi je posvetilo že isti večer. Sploh ni važno, ali poznaš filozofe in ali si tehničen tip, pa visok in postaven, miren ali glasen, poslušaš rap ali rock, si finančno preskrbljen ali ne. Važno je, da mi poveš stvari, ki jih še ne vem. Da te zanima, kaj jaz vem. Da nekaj vzbudiš v meni in da mi daš občutek, da sem ženska in da se lahko zanesem nate. Tudi če trenutno nimaš niti zaposlitve.

Ampak, kako naj to vizualiziram?

Arthur Schopenhauer (1788–1860)

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE