SDS naj si svoj Škandal 24 zatakne v gumbnico, Janša pa v zadnjico

6.7.2018 / 06:10 2 komentarja
Sponzorja primitivizma ne moremo resno jemati kot odposlanca preporoda Slovenije. Kaj šele kot možnega mandatarja. Fuj!
NAROČI SE PRIJAVI SE

Pred mesecem dni smo že začeli odpirati šampanjec, da bi nazdravili povolilnemu prenehanju izhajanja SDS-ovega Škandala 24. Mislili smo namreč, da se bo slovenska medijska krajina brez tega paramadžarskega tabloidnega podna mentalno de-ku-klux-klanizirala nazaj.

Optimizem je bil na žalost preuranjen. Revija je nehala izhajati samo v tiskani obliki, internetna verzija pa veselo svinjá še naprej — da uredniku v senci ja ne bo zmanjkalo štofa za tvitanje.

Tako so včeraj po zaslugi anonimnega državljanskega fotoreporterja — ki so mu morda res plačali obljubljenih 50€ — “zasačili” Dejana Židana, ki z roko sega mlajšemu moškemu okrog vratu in se nagiba k njemu, kot da mu hoče nekaj povedati.

Ampak ne, to ni bilo to! “Avtor je k fotografijam pripisal,” pišejo v Škandalu, “da ima občutek, kot da poskuša Židan moškega, ki ga objema, poljubiti.”

Duhovit? Prijazno ciničen? Hudomušen? Janša? Hahaha!

“Dejan Židan se fantov v svoji bližini očitno rad dotika, o čemer priča tudi fotografija v nadaljevanju,” nadaljuje Škandal in objavi še eno Židanovo fotko, na kateri spet enemu mlajšemu moškemu popravlja ovratnik od suknjiča.

Če nihče drug, je to resno vzel — oz. razumel tako, kot je treba — vsaj Janez Janša himself. Retvital je namreč Škandalov share z linkom na zgornji članek in pripomnil:

“Zdaj vsaj vemo, kakšno obnašanje je za @ZidanDejan ne-radikalno in ne-ekstremno.”

Hmm. Ali je Janša hotel biti duhovit? Prijazno ciničen ali vsaj hudomušen?

Najbrž res: “neradikalnost” in “neekstremnost” namreč letita na levičarske očitke desničarjem, da so radikalni in ekstremni, Janša pa se je očitno hotel pošaliti na račun Židanovega ljubeznivega dotikanja človeka istega spola — češ, zdaj pa vemo, kaj s tem mislijo.

No, Janša ne zna biti niti duhovit, niti prijazno ciničen, niti hudomušen. V javni komunikaciji že ne.

Nakar se Janša začne delati norega

Pa tudi če bi znal. Kaj hudiča je v tem človeku, da se čuti dolžnega retvitati slaboumen in za lase privlečen članek?

Potem so seveda sledile tipične svinjarije iz slovenske sekcije tega butastega socialnega omrežja. V tem stilu: “slovenija je polna prikritih pedrov, ki jih udbomafija izsiljuje, potem se pa včasih vprašamo ali je v glavah politikov vse v redu, ko sprejemajo škodljive odločitve.” Itd.

Židanu samemu se je kdo ve zakaj celo zdelo vredno odgovoriti. No, saj vemo zakaj. Seveda ni hotel zamuditi priložnosti za protiudarec, ki se mu je ponudila na pladnju:

“Ko misliš, da je radikalna desnica @strankaSDS @JJansaSDS s svojimi mediji in napadi na posameznike že dosegla dno, ugotoviš, da gre še slabše. Zato je tako pomembno, da so laži, podtikanja in podobno v državi razumljena kot nedopustna ravnanja v političnem prostoru.”

Na to pa se je Janša začel delati norega in odgovoril:

“Če prav razumem @ZidanDejan, so fotke ponaredek? Ali v čem je problem?”

Nakar Židan nazaj Janši s fotografijo, na kateri drži Orbána čez ramo:

“@JJansaSDS Je ta slika ponaredek? Pa se ne spomnim, da bi jo uporabljal za osebne napade…”

Ne mine dan

Ni minil dan, odkar je Škandal pod naslovom FOTO: “RJUHARICE” PREPLAVILE SREDIŠČE LJUBLJANE: Pri sosedih kazen 150 evrov, pri nas očitno ni problema objavil fotografijo skupine najmanj šestih muslimanskih žensk (v družbi enega moškega) na Cankarjevi ulici. Fotografijo je poslala bralka z naslednjim retoričnim vprašanjem: “Kaj se dogaja v tem našem prelepem glavnem mestu?”

Škandal jo je pomiril, da gre “najverjetneje” za turistke in dodal:

“Velja pa ob tem spomniti, da je v sosednji Avstriji v javnosti prepovedano nošenje burk in nikabov. Kazen 150 evrov!”

In ni minil niti en dan, odkar je Škandal pod naslovom FOTO: KAJ POČNEJO TI LJUDJE V MARIBORSKEM EUROPARKU? Ženske zadelane do oči, moški temne polti, tarča pa tri leta stara punčka objavil tole:

“‘Sedeli smo (jaz nosečka, partner ter družinska prijateljica z otrokoma, starima 3 leta in 2 meseca), ko v enem lokalu pride mimo skupina šestih tujcev, ženske zadelane do oči, moški temne polti. Ena izmed žensk s prsti pritiska na telefon in zdi se, da prikrito snema prijateljičino triletno hči. Prijateljica je zahtevala telefon in res je bila njena hči posneta. Ko so zahtevali, da posnetek izbriše, kar so storili, je bil očitno že poslan nekomu po Instagramu,’ se glasi naravnost grozljiv povzetek zgodbe, v kateri so omenjeni tujci, ki so ugotovili, da so opaženi, nato pobegnili s taksijem, ki se je vzel od nikoder.”

Fuj!

Ne morem verjeti, da so desničarji lahko tako primitivni. Karkoli že si človek misli o muslimanih — dopuščam možnost, da nič lepega, zlasti ne o teh pri nas —, takšno pisanje je totalna populistična hujskaška histerija — in to pri vsem skupaj še neumna in nepismena, neglede na vsebino.

SDS naj si svoj Škandal 24 zatakne v gumbnico, Janša pa v zadnjico. Človek, ki simpatizira, aktivno podpira in moralno ali kako drugače sponzorira tako gnusno novinarstvo za informacijsko in civilizacijsko masturbiranje najnižjih organizmov družbe, si ne zasluži, da bi ga kdorkoli resno jemal kot odposlanca družbenopolitičnega preporoda Slovenije, pa če je dobil na volitvah še ne vem koliko glasov — kaj šele kot možnega mandatarja. Fuj!

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE